Kenya

Kenya har noen av de beste safari områdene i hele Afrika med Masai Mara som et høydepunkt. Unike safariopplevelser, vakker natur, gjestfrie vennlige mennesker og en spennende kultur. Kombiner med badeferie på Kenya-kysten, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius.

Masai Mara er Kenyas mest kjente safari-område og skuffer aldri. Avslutt med strandferie på Kenya-kysten.
Fleksible datoer.

Les mer  fra kr 23.000,-

Få andre parker i Afrika man måle seg med Masai Mara, Kenya i safari-opplevelser. Avslutt med strandferie på eksotiske Zanzibar. Fleksible datoer.

Les mer  fra kr 23.600,-

Masai Mara er Kenyas mest kjente safari-område og skuffer aldri. Avslutt med strandferie på Seychellene, et tropisk paradis i Det indiske hav. Fleksible datoer.

Les mer  fra kr 32.000,-

Få andre parker i Afrika man måle seg med Masai Mara, Kenya i safari-opplevelser. Avslutt med strandferie på vakre Mauritius Fleksible datoer.

Les mer fra kr 32.000,-

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve Kenya både til fots, på sykkel og i safaribil. Store muligheter for å se the Big Five. Fleksible datoer.

Dette er reisen for deg som vil ha et lengre safari. En mangfoldig reise med mange høydepunkter. Du besøker fire nasjonalparker. Fleksible datoer.

De hvite strendene ligger i vakker kontrast til det turkisblå havet, og inviterer til late soldager og spennende opplevelser.
.

En gang i tiden var Malindi en liten fiskerlandsby, men i dag er det er populært feriemål. Det finnes mange muligheter for aktiviteter og opplevelser.

Oversikt

Ett av verdens beste safari-land
Kenya har noen av de beste safariområdene i hele Afrika, og byr på unike safariopplevelser, vakker natur, gjestfrie, vennlige mennesker og en spennende kultur. Kenya er vårt mest solgte reisemål, og en sikker vinner.

Masai Mara National Reserve med ballongtur og besøk i Masai landsby
Det mest kjente safari-området i Kenya, er Masai Mara National Reserve, som ligger på grensen mot Tanzania, og er en forlengelse av Serengeti. Parken har den største tettheten av dyr i Øst-Afrika. Flere hundre tusen gnu og sebra beveger seg fra Serengeti i Tanzania og inn i Masai Mara fra perioden juli-september, den såkalte migrasjonen. Men migrasjonen kan være uforutsigbar. Noen år starter den tidlig, og dyrene kommer til Masai Mara allerede i slutten av juni. Andre år starter den i slutten av juli. Men dyrelivet for øvrig er stabilt: Her finnes elefant, leopard, løve, bøffel, neshorn (sjeldent) og mange flere. Masai Mara har et rikt dyreliv hele året. Det høyreiste nomadefolket masaiene, bor og gjeter sine flokker med dyr i utkanten av Masai Mara. Det er mulighet for å besøke en Masai landsby, hvor dere kan lære mer om folket, deres levesett og kultur. Det er også mulig å bestille ballongtur i soloppgangen over Masai Mara. Ballongturen avsluttes med champagnefrokost på savannen, og bør bestilles sammen med reisen. Masai Mara ligger ca. 5-6 timers kjøretur fra Nairobi, men dette kan variere avhengig av hvor i Masai Mara du reiser til/fra. Man kan også fly inn i Masai Mara. Det er imidlertid en fin kjøretur fra Nairobi, der du kan observere livet langs landeveien. Du passerer små og store byer, fargerike markeder, frukt- og grønnsaks-selgere, og små barn som vinker, roper og smiler til deg.

Naboisho Conservancy, Masai Mara med bush walk og nattsafari
Naboisho Conservancy et avsidesliggende og uberørt område av Masai Mara. Antallet turister som kan komme inn på området er begrenset, noe som også reduserer antallet biler. Her har du safari i åpen bil med engelsktalende masai guide. Det er inkludert walking safari og nattsafari. Her er et rikt dyreliv. I Naboisho er det sannsynlig at du deler safaribil med andre gjester som bor i den samme campen.

Amboseli Nasjonalpark
Denne parken ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Det vanligvis så tørre slettelandskapet med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen, er et spektakulært syn. Amboseli har to myrområder, som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli lever elefanter i store flokker, bøffel, løve, gaseller, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra med flere, samt en rekke fuglearter. Amboseli ligger ca. 4 timers kjøretur fra Nairobi.

Ol Pejeta Conservancy
Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se The Big Five. Vi benytter fortrinnsvis Serena Sweetwaters Tented Camp. Denne campen har et vannhull, hvor du kan observere dyrene som kommer for å drikke. Ol Pejeta har også en sjimpanse-park. Nattsafari kan bestilles mot et tillegg.

Lake Nakuru National Park og Lake Bogoria
Lake Nakuru ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark som har et rikt fugle- og dyreliv. Her er det store muligheter for å se neshorn, som dessverre snart er utryddet. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, giraffer, bøfler og flodhester, med flere. Flamingoene, som Lake Nakuru tidligere var kjent for, har dessverre emigrert til andre områder og kan oppleves i Lake Bogoria. Dersom du har mer enn en natt i Lake Nakuru, kan vi legge inn en dagstur til Lake Bogoria. Lake Nakuru ligger ca. 3 timers kjøretur fra Nairobi.

Samburu National Reserve
Nord i Kenya og rundt Ewaso Nyiro River, like nord for Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya, ligger Samburu National Reserve. Landskapet består av skog og åpne sletter/savanner. De mest vanlige dyrene er sebra, giraff, antiloper, elefanter, gaseller, krokodille, løve, leopard og gepard. Det er ca 5 - 6 timers kjøring fra Nairobi, på gode veier. Her er langt færre turister enn i Masai Mara.

Aberdares National Park
Til Aberdares er det en kjøretur på ca. 2,5-3 timer fra Nairobi. The Ark Lodge ligger ved et vannhull, og fra terrassen kan man se dyr som kommer for å drikke. Vannhullet er opplyst om kvelden. Man kan også ha safari i området, men man ser ofte mest dyr ved å speide til vannhullet. Aberdares National Park egner seg godt som starten på safari.

Lake Naivasha og Hells Gate National Park
Av de 7 innsjøene som ligger i Kenyas del av Rift Valley, er Lake Naivasha den eneste sjøen som er ferskvann. Her er et rikt fugleliv. Inkludert i programmet er båttur på Naivasha sjøen hvor du kan se flodhester, pelikaner og en rekke andre fuglearter. Her kan du også se dyr som giraff, sebra, gnu, vannbukker, bøfler og antiloper.  Hells Gate National Park ligger like i nærheten, og her kan du leie sykkel. Dette er også et fint utgangspunkt for guidede fotturer av ulike varigheter.

Mount Kenya National Park
Passer for de som ønsker fotturer i fjellet. Vi kan arrangere både  dagsturer og turer med overnatting 3-5 netter i telt. Passer best for de som er fjellvante fra før da man kan komme opp i høyder på over 4000 meter. 

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Kenya godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.

Pass og visum 
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Passet må ha 2 blanke sider for hvert land du skal besøke. Visum til Kenya og Tanzania er pr person USD 50 pr land.  Barn under 16 år trenger ikke visum til Kenya. Mer informasjon om visum får du ved bestilling. 

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse.

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Beste tid for safari, og anbefalt varighet
Du kan reise på safari i Kenya hele året. Fra og med juli til og med oktober, og jul/nyttår, er den dyreste tiden. Safari andre tider av året er rimeligere og kan være attraktivt fordi det er færre biler og færre turister i safari-parkene. April og mai er billigst. Det er lavsesong, med noen regnskyll. Det er grønt og frodig.  Varighet på safari er selvsagt helt opp til deg og ditt budsjett, men minst 3 dager/2 netter bør det være. Hvis du har 5-8 dager, eller mer, kan du besøke flere ulike parker og oppleve kontrastene i dette fantastiske landet. 

Ankomst Kenya
Når du ankommer Jomo Kenyatta International Airport (JKIA) i Nairobi, Kenya, blir du møtt av vår representant utenfor flyplassen. Han holder et skilt med ditt navn. Noen velger å ha en natt i Nairobi for å hvile ut etter reisen og kanskje besøke noen av attraksjonene der, som Giraffsenteret, elefant barnehjemmet og Karen Blixens hjem. Dersom du lander om morgenen, er det mulig å reise inn til safari-områdene samme dag. Du kommer ikke tilbake til Nairobi igjen før etter at safari er slutt. Du og ditt reisefølge kan disponere safaribilen alene. Den føres av en lokalkjent engelsktalende sjåfør/guide.

Hvordan du bor på safari
Du overnatter i camper og lodger, og alle rom/telt har privat dusj og wc. I Masai Mara anbefaler vi telt. Dette er ikke campingtelt, men velutstyrte telt med dusj og toalett inne. Du sover i en komfortabel seng. De fleste telt er bygget opp fra bakken, med en privat terrasse/uteplass. Det er noe helt spesielt å sove i telt på savannen med lyden av den afrikanske natten like utenfor teltduken Noen camper er inngjerdet, mens andre ikke har gjerder mot dyrene. Man blir passet godt på etter mørkets frembrudd. Teltet har ofte en fløyte, eller kanskje til og med telefon, som kan brukes hvis det er nødsfall. Masaier holder vakt om natten. Ikke alle steder er det myggnett, så hvis dette er viktig for deg, bør du ta det med hjemmefra. De fleste camper har en bålplass der det er hyggelig samles om kvelden med noe godt å drikke og kanskje slå av en prat med masaier, som ofte jobber i campene. Bostedene i tilbudet du mottar, er gitt med forbehold om ledig kapasitet. Dersom et bosted er fullbooket når du skal bestille, tilbyr vi deg et annet tilvarende bosted i samme standard, samme område.

En dag på safari
En dag på safari starter som regel tidlig – ofte ved soloppgang da dyrene fortsatt er aktive etter natten. Allerede før frokost har du gjerne et «game drive» (safari-tur). Etter frokost kan du slappe av på din private terrasse eller uteplass – kanskje lese en god bok eller sjekke om det tilbys noen aktiviteter du kan melde deg på. Mange overnattingssteder ligger ved en elv, eller et vannhull, hvor du kanskje kan observere flodhester og krokodiller, eller andre dyr som kommer for å drikke. Om ettermiddagen er det game drive igjen. Noen dager er du ute på safari hele dagen, og har med lunsjpakke. Hvis du flytter seg mellom ulike parker, holder din guide/sjåfør kontroll på logistikken. Du kan også fly inn til parkene. Det er imidlertid en fin kjøretur fra Nairobi, der du kan oppleve livet langs landeveien. Du passerer små og store byer, fargerike markeder, frukt- og grønnsaks-selgere, og små barn som vinker, roper og smiler til deg. Noen velger å fly tilbake til Nairobi etter safari, men dette beror litt på hva slags program du har. Spør oss om råd.

Tips/driks
Vi foreslår at et tips på tilsvarende fra USD 10 pr reisende pr dag til safariguiden. Dette er ment som retningsgivende. Du bestemmer selv hvor mye du skal gi i tips, basert på hva du har anledning til å gi og hva du mener tjenesten er verdt. Lønnsnivået i Kenya er lavt, og de fleste som jobber i turistnæringen baserer mye av sin inntekt på tips fra turistene. Det er vanlig å gi direkte tips til sjåfør/guide hver dag eller til slutt, og å tipse koffertbærere. På de fleste overnattingssteder finnes det en tips-boks i resepsjonen. Her kan du legge i et beløp om du ønsker, før avreise. Tipset blir da fordelt mellom de ansatte. Til utflukts-guider i Kenya og på Zanzibar, anbefaler vi 5-10 USD pr dag, avhengig av varigheten på utflukten.

Transport  
Vi benytter spesialbygde safaribiler type minibuss Toyota Hiace med tak som åpnes på safari, for godt utsyn til dyrene og for fotografering. Oppgradering er mulig, til type Toyota landcruiser eller åpen safaribil. Dette kan du be om tilbud på når du bestiller reisen. Åpen safaribil tilbys kun i utvalgte områder i Masai Mara. Safaribilene har begrenset bagasjeplass. Hvis det er mer enn to personer i ditt reisefølge, bør dere pakke i store, myke bager.  Dersom du flyr til/fra safariparkene, er det begrenset bagasjevekt 15 kilo pr person, og kofferter frarådes.

Telefon og internett
De fleste overnattingssteder på safari har internett i resepsjonen, men kvaliteten kan være dårlig. I Nairobi og på Zanzibar er det ganske bra internett på de store hotellene. Mobiltelefon fungerer de fleste steder.

Måltider, håndklær og sengetøy
Mens du er på safari, er alle måltider inkludert. På vei til og fra safari, sørger vi for mulighet for å kjøpe noe å spise. Drikke er ikke inkludert, men det er drikkevann i safaribilen. Håndklær og sengetøy er inkludert alle steder.

Valuta
Det mest praktiske er å bruke kredittkort eller USD. Du kan også benytte kenyanske shilling, som du kan ta ut i minibank i Nairobi, men husk at denne valutaen ikke er gangbar noe annet sted enn i Kenya. USD i 100-dollar sedler kan ikke benyttes. Største valør bør være 50-dollar sedler. Ta gjerne med noen små valører i USD (1-5) slik at du har litt til tips. På de fleste overnattingssteder kan man betale for drikke med kredittkort. Det er safe, eller mulighet for trygg oppbevaring av penger og verdisaker de fleste steder. Valutakursene kan variere, så sjekk dette ved utreisen. Det samme gjelder for Zanzibar. Det finnes kun minibank ved flyplassen og i Stone Town.

Klær og sko på safari
Ta med varme klær til morgen- og kveldssafari. En varm genser, langbukser og et sjal/skjerf. Du trenger normalt ikke fjellsko. Vanlige joggesko er tilstrekkelig. På dagtid kan du bruke sandaler med solid såle. Lange torner som ligger på bakken, kan borre seg gjennom tynne såler og gi smertefulle stikk under føttene. Mange skriver at man bør ha kaki, spesielle farger og at enkelte farger bør frarådes. Vi er ikke enig i dette. Det er ingen kleskode på safari og ingen farger du ikke kan bruke. Klærne blir uansett krøllete og støvete. Bruk løse, praktiske klær. På dagtid er det ofte svært varmt i safaribilen.

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Været
Kenya ligger på ekvator, og har derfor ikke de store forskjeller i temperatur i løpet av året. Dagene er som regel solrike og varme, mens nettene kan være relativt kjølige. Klimaendringer har gjort sitt til at været kan være uforutsigbart. Det kan regne i perioder det normalt ikke skal komme nedbør, og det kan det falle lite nedbør i «regntiden». Dette kan variere fra år til år, men mest nedbør faller oftest i april og mai.

Annen viktig informasjon du bør lese
Når du bestiller reise hos oss, vil du motta viktig informasjon om visum, valuta, prisnivå, pakke-tips m.m. på mail i god tid før avreise. Det er viktig at du leser denne informasjonen slik at du er godt forberedt. I de fleste program/tilbud, er det oppgitt en reisetid mellom safari-parkene. Reisetiden inkluderer ikke den tiden man er ute på safari, men gjelder kun tiden vi beregner for å forflytte seg fra en park til en annen. Transport etappene er gitt med forbehold om endringer. Antall stopp, trafikkforhold, værforhold og annet kan påvirke reisetiden. Den lokale arrangøren vil forsøke å kjøre turen i henhold til programmet, men på grunn av reisens art, er de noen ganger tvunget til å gjøre en og annen justering underveis. Uforutsette omstendigheter på grunn av problemer med veiforhold, vær, mekanisk sammenbrudd, punkteringer eller ulykker kan forsinke og endre programmet. Å være på reise i Afrika er uforutsigbart, men spennende. For å reise i Afrika, og nyte det, må man ha en avslappet holdning. Dette et kontinent i kontinuerlig endring og med mulighet for fantastiske opplevelser. Det er viktig å forberede turen grundig. Turene er en blanding av kultur, natur og eventyr, og noen dager kan det være mange timer på reise. Fleksibilitet, tålmodighet og fremfor alt humor er viktig. Hvis du er åpen og avslappet vil du vil nyte Afrika og samle minner for livet. Overbookinger forekommer på alle overnattingssteder. Vi skal i så fall tilby deg et annet bosted i samme prisklasse og standard, i det samme området.

Les mer om Kenya

Fakta
Hovedstad:  Nairobi
Språk: Engelsk og swahili er henholdsvis offisielt og nasjonalt språk.
Folketall: 48,5 millioner
Tidsforskjell: Kenya ligger 1 time foran Norge sommerstid, og to timer foran vinterstid.
Valuta: Kenyanske shilling. Man kan benytte USD.
Elektrisitet: 220 Volt. Ta med engelsk adapter med tre plugger.
Forbud: Kenya har innført forbud mot bæreposer i plast. Høye bøter ved overskridelse.

SONY DSC
IMG_4792
Kenya Giraff
IMG_6038
IMG_5839