IMG_0048

På denne reisen besøker du tre parker med store muligheter for å se alle De Fem Store: Neshorn, elefant, bøffel, løve og leopard i tillegg til mange andre dyr. Du besøker Ol Pejeta, Lake Nakuru og Masai Mara. Reisen kan avsluttes med badeferie på Zanzibar, Mombasa, Mauritius eller Seychellene. Privat safari med engelsktalende guide/sjåfør. Fleksible datoer.

Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 02: Ol Pejeta
Dag 03: Ol Pejeta
Dag 04: Lake Nakuru
Dag 05: Masai Mara
Dag 06: Masai Mara
Dag 07: Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi.
Du blir du møtt utenfor flyplassen av en sjåfør som kjører deg til et hotell i byen. Du får informasjon om når du skal møte i hotellets resepsjon tidlig neste morgen. Dette er våre mest brukte hoteller i Nairobi:

Four Points by Sheraton
Tamarind Tree Hotel
Fair Acres Guesthouse

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Sheldrick Elephant Orphanage (elefantbarnehjemmet), Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant som serverer kjøttretter av krokodille, struts, kudu, sebra og andre eksotiske arter i tillegg til mer vanlige kjøttretter. For vegetarretter kan vi anbefale Tamambo Karen Blixen Restaurant.

Dag 2: Ol Pejeta Conservancy.
Det blir en tidlig start på dagen. Vår representant vil komme til hotellet og gi en kort orientering om safarituren. Deretter blir du hentet av safari-guiden/sjåføren. Dersom flyet ditt lander om morgenen, kan du velge å droppe overnatting i Nairobi, og kjøre direkte til Ol Pejeta. Det er noen timer å kjøre, men mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. På vei fra Nairobi til Ol Pejeta krysser du Ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten; hvordan vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige. Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, og etter at du har tatt bilde foran ekvator-skiltet, kjører vi videre mot målet.

Du bor i den samme campen i to netter slik at dette blir «basen» og utgangspunktet for de daglige safariturene, eller «game drives» som det heter på «safari-språket». Teltene har god komfort med dusj og wc inne, og med senger, og private terrasser/uteplasser. Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, neshorn, leopard, bøffel og elefant. Dette er ett av de få stedene i Kenya hvor du har sjansen til å se neshorn. Campen ligger ved et vannhull, hvor du rett som det er kan se dyr som kommer for å drikke. I dag blir det ettermiddags safaritur etter lunsj.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Transport-etappe ca. 4 timer

 

Dag 3: Ol Pejeta Conservancy
I dag starter dagen med morgensafari i Ol Pejeta før frokost. Du besøker Kenyas eneste sjimpanse-park, og har en ny safaritur etter lunsj. Dersom du ønsker hel dags safari i Ol Pejeta, kan du gi beskjed til guiden din om dette.  Du kan også bestille nattsafari direkte fra campen, mot et tillegg. Dette kan du bestille sammen med reisen eller etter at du har kommet til campen, men antallet plasser kan være begrenset.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 4: Lake Nakuru National Park
Vi sjekker ut fra Sweetwater Camp etter frokost, og kjører til Lake Nakuru, som ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark med et rikt fugle- og dyreliv. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, neshorn, giraffer, bøfler og flodhester. Vi er fremme før lunsj på hyggelige Lake Nakuru Sopa Lodge eller Flamingo Hill Camp. Etter lunsj blir det safari i Lake Nakuru.
Her bor du: Lake Nakuru Sopa Lodge
eller
Flamingo Hill Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 4,5 timer. 

 

Dag 5: Masai Mara Game Reserve
Tidlig frokost og utsjekk. Vi kjører til Masai Mara, ett av Afrikas mest dyretette safari-områder. Masai Mara ligger på bunnen av Great Rift Valley og utgjør den nordlige delen av det enorme Serengeti-Mara økosystemet, Afrikas ultimate naturreservat, og en av Kenyas og Afrikas mest populære parker på grunn av den store konsentrasjonen av dyr. Også her bor du i den samme campen alle nettene slik at dette blir «base» og utgangspunktet for de daglige safariturene. Campene vi benytter er som regel ikke inngjerdet og spesielt om natten kan du høre dyr nær teltet. Erfarne vakter sørger for at du ikke går alene etter mørkets frembrudd. Teltene har god komfort med dusj og wc inne. Teltene er gjerne bygget litt opp fra bakken og har private terrasser/uteplasser. Av og til kan man se dyr i området rundt campene. Om kvelden blir det ofte tent bål ute. Da er det fint å samles rundt bålet og se tilbake på dagens opplevelser. Det er noe helt spesielt ved å sove i telt på savannen med alle lydene fra Afrika rett utenfor telt-duken. Akkurat slik safari skal være!
Her bor du:  Mara Loyk Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 5-6 timer.

Campen har basseng og er et familievennlig alternativ.
Vi kan også tilby andre camper: Klikk her

 

Dag 6: Masai Mara Game Reserve
Fordi du har privat safaribil, kan du selv være med å bestemme programmet for denne dagen i Masai Mara. Dette blir du enig med guiden om underveis. Dette gir deg stor frihet til selv å velge, men du bør få med deg morgen-safari før frokost. Tidlig på morgenen er det en helt spesiell stemning på savannen, og dyrene er ofte aktive etter natten.  Å se soloppgangen over Masai Mara er en fantastisk opplevelse. Vi er som regel ute på savannen hele dagen og har med lunsj. Du kan mot et tillegg besøke en lokal masai landsby for å oppleve denne kulturen på nært hold eller be om et vandre-safari med lokale masai guider. Dersom du ønsker en tur i varmlufts-ballong tur, så bør dette bestilles sammen med reisen. Varmlufts ballongsafari starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen. Det avsluttes med champagnefrokost på savannen.
Her kan du lese mer om ballongtur i Masai Mara
Her bor du:  Mara Loyk Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Det er mulig å utvide med flere dager på safari.

 

Dag 7: Retur til Nairobi. Fly hjem eller strandferie
Dersom tiden tillater det, har vi den siste safarituren i Masai Mara før vi vender tilbake til Nairobi. Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari, men dette må du gjøre når du bestiller reisen.  Vi ankommer Nairobi sent på ettermiddagen. Transport til flyplassen for hjemreise eller for å fly til strandferie. Om nødvendig av hensyn til flytidene videre, kan du ha en overnatting i Nairobi.
Inkluderte måltider i dag: Frokost
Transport etappe ca. 5-6 timer
Mot et tillegg kan du fly Masai Mara-Nairobi. Dette må bestilles sammen med reisen.

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

IMG_0048
IMG_20180630_061904_resized_20180708_044833790
IMG_5055
Masai Mara Løver
IMG_6038
IMG_6278
IMG_6227
Elefant Kenya
giraffe-2222908_1920
Maqsai Mara, Kenya.

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.