Kenyas Perler 6 dager safari

På denne reisen besøker du 3 parker: Ol Pejeta, som er en safari-perle med få turister, Lake Nakuru med store sjanser for å se neshorn, og Masai Mara - Kenyas mest kjente safari-område. Kan avsluttes med badeferie på Zanzibar, Mombasa eller Seychellene. Privat safari med engelsktalende guide/sjåfør. Fleksible datoer.

Pris pr person fra kr 15.900,-
Tillegg for flybilletter

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.
- Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi.
Ved ankomsten til Nairobi, blir du møtt utenfor terminalen av vår sjåfør, som ønsker deg velkommen til Kenya. Han holder et skilt med ditt navn, og sørger for transport til hotellet i Nairobi, der du kan hvile ut etter reisen. Utflukter i Nairobi som Sheldrick Elephant Orphanage, Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, og Giraffe Center kan bestilles sammen med reisen, mot et tillegg i prisen.
Hotell i Nairobi: Eka Hotell eller tilsvarende
Se utflukter i Nairobi her

Dag 3 og 4: Ol Pejeta Conservancy.
Du blir hentet etter en tidlig frokost på hotellet av safariguiden/sjåføren som skal ta deg med på safari de neste dagene. Dere forlater Nairobi og kjører mot Ol Pejeta Conservancy. Du passerer små landsbyer og fargerike markeder og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. Vi satser på å være fremme til lunsj, og allerede samme ettermiddag drar dere ut på et game drive (safari). Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se The Big Five, løve, neshorn, leopard, bøffel og elefant. Dette er ett av de få stedene i Kenya hvor du har sjansen til å se neshorn. Du tilbringer de neste to nettene på Sweetwaters Tented Camp. Denne campen har et vannhull, hvor du kan observere dyrene som kommer for å drikke. I nærheten finnes også en sjimpanse-park, som du kan besøke. Denne ettermiddagen drar du ut på reisens første safari i Ol Pejeta, såkalt «game drive». Ettermiddags safari varer gjerne helt til solnedgang. Da er det tid for middag på campen.

Neste dag har du to safariturer i Ol Pejeta, ett tidlig morgensafari og ett på ettermiddagen. Midt på dagen nyter du roen på din private terrasse. Du kan lese en god bok, ta en dukkert i bassenget, og se etter dyr som kommer til vannhullet for å drikke. Du kan også bestille bird-walk, nattsafari og lion tracking direkte fra campen, mot et tillegg.
2 netter i Sweetwater Tented Camp eller tilsvarende
Inkludert frokost, lunsj og middag
Transport-etappe Nairobi-Ol Pejeta ca. 4 timer

Dag 5: Lake Nakuru.
Utsjekk fra Sweetwater camp. Transport til Lake Nakuru, som ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark med et rikt fugle- og dyreliv. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, neshorn, giraffer, bøfler og flodhester. Du er fremme før lunsj på hyggelige Lake Nakuru Sopa Lodge, som har panorama-utsikt over Lake Nakuru. Etter lunsj gjør du deg klar for en safaritur i Lake Nakuru.
1 natt i Lake Nakuru Sopa Lodge eller tilsvarende
Inkludert frokost, lunsj og middag.
Transport etappe i dag ca. 4,5 timer. 

Dag 6: Masai Mara safari
Tidlig frokost og utsjekk fra lodgen i Lake Nakuru. Transport til Masai Mara, ett av Afrikas mest dyretette safari-områder. Masai Mara ligger på bunnen av Great Rift Valley og utgjør den nordlige delen av det enorme Serengeti-Mara økosystemet, Afrikas ultimate naturreservat, og en av Kenyas og Afrikas mest populære parker på grunn av den store konsentrasjonen av dyr. Her er du garantert fantastiske safari opplevelser og det er store sjanser for å se alle Big Five; løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Etter lunsj og en liten hvil etter en lang kjøretur, er det tid for safari. I Masai Mara anbefaler vi at du bor i en camp. Teltene har god komfort med dusj og wc inne og med en god seng, ofte med myggnett. De er gjerne bygget litt opp fra bakken og har private terrasser/uteplasser. De fleste campene ligger nær en elv, hvor du kan oppleve å se flodhester, krokodiller, og dyr som kommer for å drikke. Det er en spennende opplevelse å sove i telt på savannen med alle lydene fra Afrika rett utenfor telt-duken. Akkurat slik safari skal være.
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe med bil ca. 5-6 timer.

Eksempel på bosteder på safari:
Loyk Mara Camp
Zebra Mara Plains
Basecamp Masai Mara 
Eagle View Camp
Losokwan Camp

Dag 7: Safari i Masai Mara
Siden du har privat safaribil, kan du selv være med å bestemme programmet for i dag. Vi anbefaler et tidlig morgen-safari før frokost. Morgenen er ofte den beste tiden for safari. Da er dyrene fortsatt aktive etter natten, og det er mye liv på savannen. Å se soloppgangen over Masai Mara bør du ikke gå glipp av. Du er tilbake i campen for en sen frokost og kan nyte roen på din private terrasse, kanskje besøke en masai landsby for å oppleve denne kulturen på nært hold eller være med på et nature walk, hvis campen tilbyr dette. Du kan også velge å ta et hel dags safari i Masai Mara. Masai Mara er stort, og et hel dags safari kan by på mange og uforglemmelige høydepunkter. Da sørger guiden for medbragt lunsj fra campen. Dersom du ønsker en tur i varmlufts-ballong tur, anbefaler vi at dette bestilles sammen med reisen. Varmlufts ballongsafari starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen. Det avsluttes med champagnefrokost på savannen.
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Morgensafari. Retur til Nairobi.
Du har et siste soloppgangssafari før frokost. Deretter transport til Nairobi. Utpå ettermiddagen kommer du frem til  Nairobi og den internasjonale flyplassen.
Transport etappe ca. 280 km. 5-6 timer.
Mot et tillegg er det mulig å fly Masai Mara-Nairobi.

 

Prisen inkluderer:
- Transport i safaribil
- Alle måltider på safari og ellers som beskrevet
- Drikkevann i safaribilen
- Flyplass transfer
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Flying Doctor Emergency Cover (forsikring som sikrer fly ut av safari parkene i tilfelle alvorlig sykdom/skade)
- Overnattinger som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Visum til Kenya 50 USD pr. person
- Tips til guiden
- Varmlufts ballongtur i Masai Mara
- Besøk i Masai landsby
- Drikkevarer
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Enkeltromstillegg

 

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling.

IMG_0048
IMG_20180630_061904_resized_20180708_044833790
IMG_5055
Masai Mara Løver
IMG_6038
IMG_6278
IMG_6227
Elefant Kenya

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.