IMG_0048

På denne reisen besøker du tre parker med store muligheter for å se alle De Fem Store: Neshorn, elefant, bøffel, løve og leopard i tillegg til mange andre dyr. Du besøker Ol Pejeta, Lake Nakuru og Masai Mara. Reisen kan avsluttes med badeferie på Zanzibar, Mombasa, Mauritius eller Seychellene. Privat safari med engelsktalende guide/sjåfør. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 02: Ol Pejeta
Dag 03: Ol Pejeta
Dag 04: Lake Nakuru
Dag 05: Masai Mara
Dag 06: Masai Mara
Dag 07: Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi.
Du blir møtt utenfor flyplassen av en sjåfør fra HibiscusReiser, som kjører deg til et hyggelig hotell i Nairobi.

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant.

Dag 2: Ol Pejeta Conservancy.
Etter frokost blir du hentet av safari-guiden/sjåføren. Dersom flyet ditt lander om morgenen, kan du velge å droppe overnatting i Nairobi, og kjøre direkte til Ol Pejeta. Det er noen timer å kjøre, men mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. På vei fra Nairobi til Ol Pejeta krysser du Ekvator i nærheten av Mount Kenya .

Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn (et av de få stedene i Afrika hvor du har sjansen til å se neshorn). Campen ligger ved et vannhull, hvor du ofte kan se dyr som kommer for å drikke. Safaritur i Ol Pejeta etter lunsj.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Transport-etappe ca. 4 timer

 

Dag 3: Ol Pejeta Conservancy
I dag har vi to safariturer (morgensafari og ettermiddags safari). Du kan også bestille nattsafari mot et tillegg. Dette bør du bestille sammen med reisen fordi antallet plasser kan være begrenset.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 4: Lake Nakuru National Park
Vi sjekker ut fra Sweetwater Camp etter frokost, og kjører til Lake Nakuru, som ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark med et rikt fugle- og dyreliv. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, neshorn, giraffer, bøfler og flodhester. Vi er fremme før lunsj på hyggelige Lake Nakuru Sopa Lodge eller Flamingo Hill Camp. Etter lunsj blir det safari i Lake Nakuru.
Her bor du: Lake Nakuru Sopa Lodge
eller
Flamingo Hill Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 4,5 timer. 

 

Dag 5: Masai Mara Game Reserve
Tidlig frokost og utsjekk. Vi kjører til Masai Mara, et av Afrikas mest dyrerike områder. Masai Mara ligger på bunnen av Great Rift Valley og utgjør den nordlige delen av det enorme Serengeti-Mara økosystemet, Afrikas ultimate naturreservat, og en av Kenyas og Afrikas mest populære parker på grunn av den store konsentrasjonen av dyr.

Når vi kommer frem, er det tid for lunsj. Det er mulig å slappe av denne ettermiddagen, etter en lang kjøretur, pakke ut og nyte campen og omgivelsene. Eller du kan dra ut på den første safarituren i Masai Mara og være ute til solnedgang og komme tilbake til campen i tide for middag.

Campene vi benytter er som regel ikke inngjerdet og spesielt om natten kan du høre dyr nær teltet. Erfarne vakter sørger for at du ikke går alene etter mørkets frembrudd. Teltene er ofte bygget litt opp fra bakken med private terrasser/uteplasser, har god komfort med dusj og wc inne i teltet og med komfortable senger.

Om kvelden blir det ofte tent bål ute. Da er det fint å sitte ved bålet og se tilbake på dagens opplevelser. Det er noe spesielt ved å sove i telt på savannen med alle lydene fra Afrika rett utenfor teltduken. Akkurat slik safari skal være!
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 5-6 timer.

Mot tillegg kan du fly Nairobi-Masai Mara
Her bor du (3 netter):
Mara Loyk Camp

Denne campen er kun et eksempel. Vi tilbyr en rekke andre camper og lodger i Masai Mara, som du kan få presentert når du får tilbudet fra oss.

 

Dag 6: Masai Mara Game Reserve

Du har privat safaribil, og derfor står du ganske fritt til å bestemme programmet selv. Du planlegger dette sammen med den lokale guiden din. Du kan gjerne være ute på safari hele dagen, om du ønsker det. Da pakker vi med piknik lunsj og gjør lunsj stopp på et egnet sted i Masai Mara. Vi kan også kjøre tilbake til campen for lunsj.

Mot et tillegg kan du besøke en lokal masai landsby for å oppleve denne kulturen på nært hold. De fleste campene gir også tilbud om «nature walk» der du får følge med en lokalkjent guide, og varer i en times tid. Dette kan det være greit å gjøre før frokost eller like etter, før varmen setter inn. Dersom du ønsker en tur i varmlufts-ballong, så bør dette bestilles sammen med reisen. Det starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen, og avsluttes med champagnefrokost på savannen.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Her kan du lese mer om ballongtur i Masai Mara

 

Dag 7: Retur til Nairobi. Hjemreise.
Frokost og retur til Nairobi for hjemreisen
Inkluderte måltider: Frokost
Transport etappe ca. 6 timer
Mot et tillegg kan du fly Masai Mara-Nairobi.

Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari, eller kombinere med strandferie på Kenya-kysten, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius.  

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

IMG_0048
IMG_20180630_061904_resized_20180708_044833790
IMG_5055
Masai Mara Løver
IMG_6038
IMG_6278
IMG_6227
Elefant Kenya
giraffe-2222908_1920
Maqsai Mara, Kenya.

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.