Seychellene - vi skreddersyr din reise

På Seychellene virkeliggjør du drømmen om lange hvite sandstrender, svaiende palmer og turkisblått hav. Et tropisk paradis i Det Indiske Hav. Kombiner med safari i Kenya, Tanzania eller Sør-Afrika. Vi kjenner Seychellene godt og kan anbefale et opplegg og hotell som passer for deg. Seychellene byr ikke bare på fantastiske strender, men fine turstier i vakker natur, man kan leie sykkel, oppleve den lokale kulturen, snorkle, dykke, fiske, og dra på oppdagelsesferd på egen øy eller til en eller flere av de andre øyene. Alle øyene har sitt særpreg og kan gjerne kombineres. La Digue og Praslin har en laid-back, avslappet stil med karibisk øy-stemning. Vi tilbyr en rekke hoteller på Seychellene i ulike standard og prisklasse. Vi ordner også med fergebilletter mellom øyene. Vår samarbeidspartner på Seychellene møter deg på flyplassen når du ankommer og er tilgjengelig for deg under hele oppholdet. Seychellene er malariafritt.

Fra villmarks safari i Tanzania til Seychellenes hvite palmekledte strender. Safari i Serengeti, Ngoronoro, Tarangire, Lake Manyara. Fleksible datoer.

Masai Mara er Kenyas mest kjente safari-område og skuffer aldri. Avslutt med varme sol-dager på Seychellene, et tropisk paradis i Det Indiske Hav.

Fra opplevelser og safari i Sør-Afrika til Seychellenes hvite palmekledte strender. Vi skreddersyr din reise. Fleksible datoer. Malariafrie områder.

Oversikt

Om Seychellene
Seychellene består av over hundre øyer, og er Afrikas absolutt rikeste land, og er en øystat som ligger øst for det afrikanske fastlandet i Det indiske hav, nord for Madagaskar. Hovedøya er Mahé med den lille hovedstaden Victoria. Det er ikke alle øyene som er bebodd, og få av dem har hoteller. Man kan gjerne kombinere to eller flere øyer, for de er ganske ulike. Mahe er den største øya, og det er der flyet lander. Over 80 prosent av befolkningen på Seychellene bor på Mahe. Den nest største øya er Praslin. dit kommer du med båt (ca 1 time) fra Mahe, eller med småfly. Videre finner man hoteller på de mindre øyene som blant andre La Digue, Silhouette, Denis Island, Cerf Island og Desroches Island. På noen av øyene, som f.eks Silhouette, finnes det kun ett hotell. På Seychellene, blir landets vakre natur vernet kraftig. Naturen er en av grunnene til at Seychellene får så mange turister som det gjør. Over 1000 forskjellige fisketyper befinner seg i havet rundt øygruppa. Fine forhold for snorkling, dykking og dypvannsfiske. Havskilpadder kan sees ganske ofte overalt i Seychellene. Mange steder gjør korallene til at det er lurt å ha på badesko. Siden sin selvstendighet i 1976, har økonomien og leveforholdene steget kraftig. 30 % av innbyggerne i landet jobber innen turistbransjen. Kulturen er en blanding av kreol, fransk og østafrikansk.

Hovedøya Mahe
Øya består av høye fjell og tropisk vegetasjon med cirka 75 strender.
På Mahe kan du besøke den lille hovedstaden Victoria og det lokale markedet, se Nasjonalmuseet og naturhistorisk museum, oppleve Victorias botaniske hage og fottur i Morne Nasjonalpark, ta utflukter til andre øyer i nærheten, eller kjøre bil og reise på oppdagelsesferd. Fine forhold for fotturer.

Vakre La Digue
Vår favoritt! La Digue er den minst utbygde av de tre hovedøyene og kanskje den vakreste av alle. Det er en fredelig og idyllisk øy med flotte strender og spennende tropisk vegetasjon. Her er en avslappet, nesten karibisk og uhøytidelig øy-stemning. Øya er bare fem kilometer lang og tre og en halv kilometer bred. Transport foregår i hovedsak med sykkel. Fine stier/veier fører rundt øya hvor man kan finne seg sin egen usjenerte strand. Det er her de fleste bildene fra Seychellene blir tatt. Du lander på hovedøya Mahe, og tar derfra båt til La Digue. Båtene kommer inn i La passe - det lille senteret på øya, der man finne noen butikker og restauranter samt sykkelutleie. Dette er stedet for en avslappende ferie. Hvis du ikke bor her, bør du absolutt ta en dagstur hit fra Mahe eller Praslin. La Digue er ideell å kombinere med Praslin og/eller Mahe. Øya har få store hoteller, men desto flere små "guesthouses" og self catering leiligheter i frodige hager, uten basseng, men med kort vei til en strand. Ta med lommelykt. Lei deg en sykkel på La Digue og dra på oppdagelsesferd. Her finner du de vakreste strender og fotomotiver. Det er kun et 50-talls biler på øya så nesten ingen trafikk. Besøk nasjonalparken L`union Estate, med kjempeskilpaddene som Seychellene er kjent for, det gamle plantasjehuset og kirkegården. Her ligger også stranden Anse Source d`Argent, en krans av vakre strender mellom gigantiske runde stener.

Bedagelige Praslin
Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene på Seychellene, med cirka 5000 fastboende. Transfer med båt fra Mahe ca 1 time, og med småfly ca. 15 minutter. På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. Det går en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor du kan møte sjeldne fuglearter. På Praslin ar det er avslappet atmosfære, og et mye roligere tempo enn på Mahe. Man kan leie bil og utforske både kysten rundt Praslin og innlandet. Anse Lazio i nord er i blitt kåret til en av verdens flotteste strender. I perioden mai september kan det være endel sjøgress på strendene på Praslin. Ta med lommelykt.

Hotelleksempler Seychellene: 
3* Cabanes Des Anges (La Digue Island)
3* Berjaya Beau Vallon Bay Beach Resort (Mahe Island)
3* Domaine des Rochers (La Digue Island)
3* Le Sur Mer Chalets (La Digue Island)

4* Doubletree resort and spa by Hilton Allamanda (Mahe Island)  
4* Coco De Mer Hotel (Praslin Island)
4* Le Domaine de La Reserve (Praslin Island)
4* La Digue Island Lodge (La Digue Island)

4*+ Le Nautique (La Digue Island)

5* Le Domaine de L'Orangeraie (La Digue Island)
5* Constance Ephelia (Mahe Island)

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Seychellene godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer. Seychellene kan kombineres med safari i Sør-Afrika, Kenya eller Tanzania.

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Pass og visum. Reiseforsikring
For reise til Seychellene må norske statsborgere ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum er ikke nødvendig for norske statsborgere. Husk å ha med forsikringsbevis for reiseforsikring.

Når du ankommer Seychellene
Du må fylle ut et skjema ved ankomst. Vår samarbeidspartner på Seychellene er Masons Travel, som venter i ankomsthallen med et skilt som det MASONS på. De sørger for din transport og er der for deg under oppholdet.

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte f.eks. Kenya, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. 

Telefon og internett
De fleste overnattingssteder har internett, men kvaliteten kan være dårlig. Mobiltelefon fungerer de fleste steder.

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Valuta
Det er enklest å bruke lokal valuta og kredittkort.  Det finnes flere minibanker. Du kan betale med kort de fleste steder.

Klima
Seychellene ligger utenfor syklonbeltet, og har et varmt, tropisk klima med forfriskende havbris, og temperaturer fra 24 ° C til 32 ° C, så det er alltid varmt på Seychellene, noe som gjør øyene til en helårsdestinasjon. Regnskyll kan forekomme hele året.

Les mer om Seychellene

Fakta
Hovedstad: Victoria (verdens minste hovedstad).
Språk: Kreolsk, engelsk og fransk.
Folketall: Det bor ca. 95.000 mennesker på Seychellene. De fleste bor på øyene Mahè, Praslin og La Digue.
Tidsforskjell: Seychellene ligger 3 timer foran oss om vinteren og 2 timer foran oss om sommeren.
Valuta: Seychelles Rupee.
Elektrisitet: 230 Volt. Ta med engelsk adapter med tre plugger.

La digue (4)
boat on beach Mahe island, Seychelles
La Digue
Hawksbill sea turtle swimming in Indian ocean in Seychelles
La Digue