Hawksbill sea turtle swimming in Indian ocean in Seychelles

Øyhopping Seychellene

Vi anbefaler øyhopping i Seychellene. De tre hovedøyene er Mahe, Praslin og La Digue. La Digue og Praslin har en laid-back, avslappet atmosfære med karibisk øy-stemning. Vi tilbyr også turer til Silhouette Island, en bortgjemt skatt uten veier og biler, og med bare to hoteller. På Seychellene virkeliggjør du drømmen om lange hvite sandstrender, svaiende palmer, turkisblått hav og mengder med sol. Et tropisk paradis i Det Indiske Hav. Seychellene byr ikke bare på fantastiske strender, men fine turstier i vakker natur, man kan leie sykkel, oppleve den lokale kulturen, snorkle, dykke, fiske, og dra på oppdagelsesferd.

 

Våre pakker inkluderer:
- Hotellrom med frokost
- Transfer flyplass-hotell-flyplass med bil og ferge
- Noen hoteller/gjestehus tilbyr flere måltider mot tillegg

Tillegg for flybilletter Norge-Seychellene-Norge. Kan kjøpes hos oss.
Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Kontakt oss for et tilbud.

Om Seychellene
Seychellene består av over hundre øyer, og er Afrikas absolutt rikeste land, og er en øystat som ligger øst for det afrikanske fastlandet i Det indiske havet, nord for Madagaskar. Hovedøya er Mahé med den lille hovedstaden Victoria. Det er ikke alle øyene som er bebodd, og få av dem har hoteller. Man kan gjerne kombinere to eller flere øyer, for de er ganske ulike. Mahe er den største øya, og det er der flyet lander. Over 80 prosent av befolkningen på Seychellene bor på Mahe. På Seychellene, blir landets vakre natur vernet kraftig. Naturen er en av grunnene til at Seychellene får så mange turister som det gjør.  Over 1000 forskjellige fisketyper befinner seg i havet rundt øygruppa. Fine forhold for snorkling, dykking og dypvannsfiske. Siden sin selvstendighet i 1976, har økonomien og leveforholdene steget kraftig. 30 % av innbyggerne i landet jobber innen turistbransjen.  Kulturen er en blanding av fransk og østafrikansk.

La Digue
Vår favoritt! La Digue er den minst utbygde av de tre hovedøyene og kanskje den vakreste av alle. Det er en fredelig og idyllisk øy med flotte strender og spennende tropisk vegetasjon. Her er en avslappet, nesten karibisk og uhøytidelig stemning. Et greit utvalg av butikker og restauranter. Øya er bare fem kilometer lang og tre og en halv kilometer bred. Transport foregår i hovedsak med sykkel. Fine stier fører rundt øya hvor man kan finne seg sin egen usjenerte strand. Det er her de fleste bildene fra Seychellene blir tatt. Du lander på hovedøya Mahe, og tar derfra båt til La Digue. Båtene kommer inn i La passe - det lille senteret på øya, der man finne noen butikker og restauranter samt sykkelutleie. Dette er stedet for en avslappende ferie. Hvis du ikke bor her, bør du absolutt ta en dagstur hit fra Mahe eller Praslin. La Digue er ideell å kombinere med Praslin og/eller Mahe. Øya har få store hoteller, men desto flere små "guesthouses" og self catering leiligheter i frodige hager, uten basseng, men med kort vei til en strand. Lei deg en sykkel på La Digue og dra på oppdagelsesferd.. Her finner du de vakreste uberørte strender og fotomotiver. Det er kun et 50-talls biler på øya så nesten ingen trafikk. Besøke nasjonalparken L`union Estate, med kjempeskilpaddene som Seychellene er kjent for, det gamle plantasjehuset og den mystiske kirkegården. Her ligger også stranden Anse Source d`Argent, en krans av vakre strender mellom gigantiske runde stener.  På La Digue kan du snorkle og dykke, sykle og gå turer i fantastisk natur.

Mahe
Øya består av høye fjell og tropisk vegetasjon med cirka 75 strender, besøk hovedstaden Victoria og det lokale markedet, Nasjonalmuseet og naturhistorisk museum, Victorias botaniske hage og fottur i Morne Nasjonalpark, Utflukter til andre øyer i nærheten, Kjøre bil og reise på oppdagelsesferd, og fotturer.

Silhouette Island
Det er et historisk sus over Silhouette Island som ligger 20 km nordvest for Mahé og ca 45 minutters fergetur fra Mahe. Det er den tredje største granittiske øya på Seychellene. Det har et område på 20,1 km² og har en befolkning på 200, for det meste arbeidere på øya.  Øya har ingen veier eller biler, med bare noen få stier og elektriske vogner som tilhører Hilton Seychelles Labriz Resort and Spa, som et ett av de to hotellene på øya. Hotellet ble bygget i 2006, og har 100 rom. Til tross for feriestedets luksus, kan øya i seg selv virke mer egnet for et pirateventyr, da det er mange historier om legendariske piratskatter på øya, selv om ingen noen gang har blitt funnet. Her er fine turstier i fantastisk, frodig natur. Den indre regionen av Silhouette er en nasjonalpark, med noe av det rikeste biologiske mangfoldet i hele Indiahavet med hundrevis av fugler, reptiler og planter. I slavetiden ble det dyrket kanel, vanilje, kaffe og kokosnøtter her, og opptil tusen arbeidere var i jobb. Midt i området for den tidligere plantasjen ligger mausoleet til familien Dauban som drev plantasjen og, som gir en viss indikasjon på familiens store rikdom og prestisje. Det gamle planterhuset ble renovert, og det stilige koloniale herskapshuset fungerer nå som en av de syv restaurantene på Hilton Labriz og tilbyr kreolsk mat til øygjestene.

Praslin
Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene på Seychellene, med cirka 5000 fastboende. Transfer med båt fra Mahe ca 1 time. Med småfly ca 15 minutter.  På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. Det går en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor du kan møte sjeldne fuglearter. På Praslin ar det er avslappet atmosfære, og et mye roligere tempo enn på Mahe. Man kan leie bil og utforske både kysten rundt Praslin og innlandet. Anse Lazio i nord er blitt kåret til en av verdens flotteste strender. I perioden mai september kan det være endel sjøgress på strendene på Praslin. Besøk Anse Lazio stranden i nord som sies å være den vakreste på Seychellene. Vannet er turkis og stranden beskyttet av et rev. Fint å snorkle. Området rundt stranden er erklært nasjonalpark og det finnes ingen hoteller her, kun et par restauranter.

Klima
Seychellene ligger utenfor syklonbeltet, og har et varmt, tropisk klima med forfriskende havbris, og temperaturer fra 24 ° C til 32 ° C, så det er alltid varmt på Seychellene, noe som gjør øyene til en helårsdestinasjon. Alvorlige stormer er sjeldne.

Hawksbill sea turtle swimming in Indian ocean in Seychelles
La digue_Forside2
boat on beach Mahe island, Seychelles
sdr
sea-1404191_1920
Romantic Cocktail for lovers by the beach in Mauritius

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.