namibia-1972561_1920

Namibia har 300 soldager i året, og er et storslagent, vakkert land med store kontraster i landskapet, uberørt natur, tynt befolket med bare 2,5 millioner innbyggere og er dermed ett av verdens minst befolkede land. Her er endeløse landeveier, høye fjell og dype daler, store vide sletter, rød ørkensand og en vennlig befolkning. Namibia-ørkenen er den eldste i verden. I Sossusvlei finner man de karakteristiske røde sanddynene og et dyreliv tilpasset det tørre ørkenområdet. En stor opplevelse er en fottur i soloppgangen til verdens høyeste sanddyne. Lodger og hoteller holder generelt veldig god standard, og fremstår som rene og velholdte.

Gruppereise. Namibia er ett av Afrikas mest facinerende land. Den røde ørkenen, safari i Etosha, ørkenbyen mot havet, Swakopmund. Victoriafallene i Zimbabwe. Utreiser flere ganger hver måned.

Oversikt

En reise i Namibia
Namibia byr på unike natur- og safari opplevelser. Våre reiser til Namibia er private turer eller gruppereiser. En rundreise i Namibia bør være på minst 10 dager. Vær forberedt på relativt lange transport-etapper.

Mange høydepunkter
Namibia har mange høydepunkter. De største er safari i Etosha Nasjonalpark, Sossusvlei med de røde sanddynene, byen Swakopmund der ørken møter hav og hvor du kan se dagliglivet i en fattig township. Der kan du sand-boarde eller quad-bike i ørkendynene eller være med på et delfin- og selcruise fra Walvis Bay. I Namibia ligger Fish River Canyon i sør, og Caprivi i nord der Namibia, Angola, Zambia og Botswana møtes. Du kan også besøke den lille byen Luderitz med Kolmanskop, en gammel forlatt diamantby begravet i ørkensand. Et fargerikt høydepunkt er møtet med den lokale himba-stammen i nord.

Les mer om Namibia

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Namibia godt og samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.

Pass og visum 
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Passet må ha 2 blanke sider for hvert land du skal besøke. Norske borgere trenger ikke visum.   

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. 

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Hvordan du bor på safari
Du overnatter i camper og lodger, og alle rom/telt har privat dusj og wc. Standard er gjennomgående god. Bostedene i tilbudet du mottar er gitt med forbehold om ledig kapasitet. Dersom et bosted er fullbooket når du skal bestille, tilbyr vi deg et annet tilvarende bosted i samme standard, samme område.

En dag på reise
I Namibia tilbyr vi stort sett reiser i grupper i ulike kategorier. Det er ofte tidlig start på dagen. Forvent relativt lange kjøre-avstander.

Tips/driks
Vi foreslår at et tips på tilsvarende fra USD 10 pr reisende pr dag til safariguiden. Dette er ment som retningsgivende. Du bestemmer selv hvor mye du skal gi i tips, basert på hva du har anledning til å gi og hva du mener tjenesten er verdt. På de fleste overnattingssteder finnes det en tips-boks i resepsjonen. Her kan du legge i et beløp om du ønsker, før avreise. Tipset blir da fordelt mellom de ansatte. 

Telefon og internett
Noen overnattingssteder på safari har internett i resepsjonen, men kvaliteten kan være dårlig.  Mobiltelefon fungerer bare noen steder.

Måltider, håndklær og sengetøy
Håndklær og sengetøy er inkludert alle steder, unntatt på camping.

Valuta
Det mest praktiske er å bruke kredittkort eller ha med sør-afrikanske rand. Valutaen er namibiske dollar. Flere minibanker i byene. På de fleste overnattingssteder kan man betale med kredittkort. Det er safe, eller mulighet for trygg oppbevaring av penger og verdisaker de fleste steder. Valutakursene kan variere, så sjekk dette ved utreisen.  

Klær og sko på reisen
Ta med varme klær til morgen- og kveldssafari. En varm genser, langbukser og et sjal/skjerf. Du trenger normalt ikke fjellsko. Vanlige joggesko er tilstrekkelig. På dagtid kan du bruke sandaler med solid såle. Lange torner som ligger på bakken, kan borre seg gjennom tynne såler og gi smertefulle stikk under føttene. Mange skriver at man bør ha kaki, spesielle farger og at enkelte farger bør frarådes. Vi er ikke enig i dette. Det er ingen kleskode på safari og ingen farger du ikke kan bruke. Klærne blir uansett krøllete og støvete. Bruk løse, praktiske klær.

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Annen viktig informasjon du bør lese
Når du bestiller reise hos oss, vil du motta viktig informasjon om visum, valuta, prisnivå, pakke-tips m.m. på mail i god tid før avreise. Det er viktig at du leser denne informasjonen slik at du er godt forberedt. Den lokale arrangøren vil forsøke å kjøre turen i henhold til programmet, men på grunn av reisens art, er de noen ganger tvunget til å gjøre en og annen justering underveis. Uforutsette omstendigheter på grunn av problemer med veiforhold, vær, mekanisk sammenbrudd, punkteringer eller ulykker kan forsinke og endre programmet. Å være på reise i Afrika er uforutsigbart, men spennende. For å reise i Afrika, og nyte det, må man ha en avslappet holdning. Dette er et kontinent i kontinuerlig endring og med mulighet for fantastiske opplevelser. Det er viktig å forberede turen grundig. Turene er en blanding av kultur, natur og eventyr, og noen dager kan det være mange timer på reise. Fleksibilitet, tålmodighet og fremfor alt humor er viktig. Hvis du er åpen og avslappet vil du vil nyte Afrika og samle minner for livet.  

Klima
«Vinter» i april til oktober. Klimaet er halvtørt med varme vintre, men det kan forekomme minusgrader om natten. Spesielt i ørkenen kan nettene være svært kalde. Generelt kan året deles opp i en våt periode og en tørr periode. Den våte perioden, eller regntiden, er mellom november og mars, mens den tørre er mellom april og oktober. Klimaet er subtropisk, med temperaturer opp mot 40 °C om sommeren.

Les mer om Namibia

Fakta
Hovedstad: Windhoek
Språk: Engelsk (offisielt språk), owambo, kavango, herero, afrikaans, tysk
Folketall: Ca. 2,5 mill.
Tidsforskjell: Sommerstid minus 1 time. Vinterstid minus 2 timer.
Valuta: Namibisk dollar og sør-afrikanske rand. Minibanker er vanlig i større byer.
Elektrisitet: 220 volt. 3 store runde plugger.

Sunway leopard in Moremi (Gary Rose)