shutterstock_294650588.

På Mauritius finner du hvite sandstrender, turkisblått hav, blå laguner og fargerike korallrev. Øya ligger utenfor sørøstkysten av Afrika, i det indiske hav.  En vennlig og imøtekommende befolkning, spennende mat og et stort utvalg av aktiviteter møter deg som turist. Foruten late dager på stranden, kan du utforske øya både til lands og til vanns. Her er fine forhold for dykking og snorkling. Mauritius er et trygt reisemål. Høy standard og høyt servicenivå er gjennomgående på hotellene. Mauritius er et reisemål som passer for både barnefamilier og «voksen»-reiser. Ideelt for par på bryllupsreise. Malariafritt. Vår samarbeidspartner på Mauritius møter deg på flyplassen når du ankommer og er tilgjengelig for deg under hele oppholdet. Alle hotellene vi benytter har SPA, trimrom, strandbeliggenhet med solsenger og parasoller  på stranden og rundt bassenget.

Privat reise til eventyrlige Okavango Delta i Botswana kombinert med strandferie på herlige Mauritius. Fleksible utreisedatoer.
.

Få andre parker i Afrika man måle seg med Masai Mara i safari-opplevelser. Rund av reisen med deilige soldager på vakre Mauritius Fleksible datoer.

Fra opplevelser og safari i Sør-Afrika til Mauritius hvite palmekledte strender. Vi skreddersyr din reise. Fleksible datoer.
.

Oversikt

Idylliske Mauritius

Mauritius har et tropisk klima og er en grønn og frodig øy med flott natur, store sukkerplantasjer, høye fjell og vakre strender. Til Mauritius kan du reise året rundt, men lytt gjerne til våre anbefalinger om hvor på øya du bør bo til de forskjellige årstidene. På Mauritius finner du hvite sandstrender, turkisblått hav, blå laguner og fargerike korallrev. Øya ligger utenfor sørøstkysten av Afrika, i det indiske hav.  En vennlig og imøtekommende befolkning, spennende mat og et stort utvalg av aktiviteter møter deg som turist. Foruten late dager på stranden, kan du utforske øya både til lands og til vanns. Her er fine forhold for dykking, snorkling og fotturer.  Mauritius er et trygt reisemål. Høy standard og høyt servicenivå er gjennomgående på hotellene. Mauritius er et reisemål som passer for både barnefamilier og «voksen»-reiser. Ideelt for par på bryllupsreise.


Strendene på Mauritius

Det er fine strender rundt hele øya. Øst på Mauritius, rundt Belle Mare, finner du de aller fineste strendene. Her er vannet turkisgrønt og krystallklart, strendene kritthvite og palmekledte. Perfekte forhold for snorking og dykking. Dette er stedet for rolig tempo med soling, bading, snorkling og lange spaserturer langs stranden. I Grand Baie, på nord-kysten er strendene også fine, men noe smalere enn i Belle Mare. Dette er stedet for deg som vil ha shopping, restauranter og fornøyelser. Nordvestkysten er også herlig, med fine strender og mer le mot vinden enn på øst og sør-kysten. Spesielt fra juni til september kan det i perioder være ganske sterk vind på øst- og sørkysten, mens nord og vest ligger mer beskyttet av fjellene. 


Befolkningen på Mauritius og prisnivået

Mauritius fremstår som mer velutviklet enn de andre destinasjonene i den indiske hav, og er et velfungerende moderne samfunn. Indere utgjør omtrent halvparten av befolkningen. Resten er afrikanere, kinesere og europeere, primært av fransk opprinnelse. Prisnivået er ganske fornuftig.


Aktiviteter på Mauritius

Her er fine forhold for dykking og snorkling, dypvannsfiske og katamaranturer. Besøk den livlige og hyggelige hovedstaden Port Louis eller lei bil og dra rundt øya på oppdagelsesferd. Andre populære utflukter er sukkerfabrikken/museet som viser mye av øyas rike historie og kultur, den botaniske hagen, og bryggeriet der de produserer rom - med smaksprøver. Rom, er «nasjonaldrikken» på Mauritius. Overalt på Mauritius er det store sukkerplantasjer, og sukker er en av de største eksportproduktene. 

Fine er også fine forhold for fotturer i frodig natur. Forslag til fotturer finner du her:

https://www.alltrails.com/nb-no/mauritius

 

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise

Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Mauritius godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer. Mauritius kan kombineres med safari i Sør-Afrika, Kenya eller Tanzania.

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring

Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Pass og visum. Reiseforsikring

For reise til Mauritius må norske statsborgere ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum er ikke nødvendig for norske statsborgere. Husk å ha med forsikringsbevis for reiseforsikring.

Når du ankommer Mauritius

Du må fylle ut et skjema ved ankomst. Vår samarbeidspartner Maurtourco har informasjons-skranke i ankomsthallen. De sørger for din transport og er tilgjengelig for deg under oppholdet.

Vaksiner/helse

Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte f.eks. Kenya, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. Det er ikke Malaria på Mauritius.

Telefon og internett

De fleste overnattingssteder har internett, men kvaliteten kan være dårlig. Mobiltelefon fungerer de fleste steder.

Flybilletter

Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling

Valuta

Det er enklest å bruke lokal valuta og kredittkort.  Det finnes flere minibanker. Du kan betale med kort de fleste steder.

Klima

Mauritius kan man besøke hele året.  Den varmeste tiden på Mauritius er når det er vinter i Norge.  Fra desember til mars kan det komme en del regn og i denne perioden kan det også forekomme sykloner. Det kan det komme intensive og korte regnskurer/torden med etterfølgende strålende solskinn. Vest og nord på øya er man mer beskyttet mot vinden enn på østkysten, men vinden øst på øya er mest merkbart i den kjøligste årstiden som er fra juni til september. Temperaturene varierer. Den varmeste tiden er fra november til mars med opptil 30 varmegrader. Kjøligst er det i juni/juli med gjennomsnittlig 23 grader. Juni til november har minst regn.  

Les mer om Mauritius

Fakta

HovedstadPort Louis
Språk: Kreolsk, engelsk og fransk, bujpuri, tamil, hindi og urdu
Folketall: Det bor ca. 1,3 millioner mennesker på Mauritius.  Mauritiere er hinduer (52 prosent), muslimer (17 prosent), kristne (30 prosent) og annet (en prosent).
Tidsforskjell: Mauritius ligger 3 timer foran oss om vinteren og 2 timer foran oss om sommeren.
Valuta: Valuta i Mauritius er mauritisk rupee (MUR). Vanlige kort som American Express, Diners, MasterCard og Visa kan brukes i banker, minibanker, på hoteller, i restauranter og butikker.
Elektrisitet: 220 Volt.

Deck chairs under umrellas and palm trees on a tropical beach
Chamarel Seven Coloured Earths, Mauritius Island