Botswana og Mauritius. 14 dager

Safariens Rolls Royce skrev Magasinet Reiselyst om Okavango Delta i Botswana. Botswana er en av Afrikas mest ettertraktede reisemål for safari- og villmarksopplevelser, men for å ivareta miljø og dyreliv, er det strenge restriksjoner for hvor mange camper og lodger som får etablere seg her. Derfor bør du være tidlig ute. Mange bestiller både ett og to år i forveien. Okavango Delta er det største innlandsdelta i verden og ligger som en oase i dette ellers så tørre landet som er dekket av 70 prosent ørken. Her føler du virkelig at du er utenfor allfarvei. Okavango delta står på UNESCO`s verdensarvliste, og her lever elefanter, løver, giraffer, bøfler, flodhester og en rekke andre dyr. Reisen avsluttes på en av Mauritius` hvite strender med ideelle forhold for snorkling og dykking. Privat reise med engelsktalende reiseledere. Reis når det passer for deg. Beste tid for denne reisen er fra april til desember

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 32.300,-
Tillegg for flybilletter 

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer. - Priseksempelet er basert på rimeligste alternativ
- Vi kan formidle flybilletter.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Maun, Botswana
Ved ankomsten blir dere møtt på flyplassen av en sjåfør som kjører dere til hotellet. Etter en lang reise er det godt å slappe av denne ettermiddagen – kanskje rusle en tur i Maun, som er en trivelig by med butikker og restauranter. Denne første natten bor dere på hotell i Maun.

Dag 3: Okavango Delta
I dag går turen inn i Botswana til Okavango delta. Vår agent sørger for at dere blir hentet på lodgen og for transport til flyplassen. Dere flyr inn i Okavango Delta i småfly. Flybilletten er inkludert i prisen. Det er en opplevelse i seg selv å se dette unike landskapet fra luften. Maks bagasjevekt er 15 kilo pr person. Ingen hardplastkofferter kan tas med på denne reisen – kun myke bager. I Okavango Delta lever elefanter, krokodiller, flodhest, vannbøffel, sebra, sjiraff, gnu, et utall med eksotiske fiskearter og enorme mengder med fuglearter. Okavango Delta blir også kalt "elven som aldri fant havet", og årsaken til navnet er at elven forsvinner inn i laguner, kanaler, små øyer og holmer og gjør dette til et eldorado for alt av plante- og dyreliv. I Okavango overnatter man i komfortable telt med dusj og wc i teltet – og selvfølgelig skikkelige senger.
Overnatting 3 netter i safaritelt i Moremi Crossing eller tilsvarende.
Frokost, lunsj, middag og drikkevarer er inkludert.
Alle aktiviteter som campen tilbyr er inkludert
Moremi Crossing Camp ligger fint til på en palmekledt øy midt i deltaet med utsikt mot Chefs Island. består av 16 telt. Det er en camp med fokus på økoturisme. Vi benytter også andre teltcamper i Okavango delta i ulike prisklasser. Moremi Crossing er rimeligste alternativ.

Dag 4 og 5: Okavango Delta
En typisk dag i Okavango Delta starter tidlig. Du blir vekket før soloppgang for en kopp te eller kaffe før safarituren starter. Etter cirka 2,5 til 3 timers morgensafari i soloppgangen, er det retur til campen for frokost og avslapning.
En stund etter lunsj er det tid for aktiviteter som elvetur i mokoro (en uthult tømmerstokk som de lokale kaller mokoro), kanskje en båttur på elven, fiske eller safaritur i åpen bil. Game drives (safariturene) til vanns eller til lands beror på vannstanden i deltaet i den perioden du reiser. Den tradisjonelle boma-middagen, et åpent område med en stor grill/ildsted i midten, hører med (hvis værforholdene tillater det) og kommer med lokale, tradisjonelle sang- og danseforestillinger. I Botswana som i alle andre områder med storvilt er det absolutt forbudt å gå ut av bilen eller teltet og streife rundt på egenhånd, med mindre du er ledsaget av væpnede rangere eller/og guider.

Dag 6: Fly til Johannesburg
Dere tar farvel med Okavango Delta, og flyr ut av deltaet til Maun i tide for fly til Johannesburg. Dette er en direkte rute på 2 timer. Flybilletten er inkludert. Der overnatter dere på et hotell ved flyplassen.
Inkludert i dag er frokost

Dag 7: Fly til Mauritius for 6 netter
Dere benytter hotellets shuttlebuss til flyplassen, og flyr direkte til Mauritius. Flybillett Nairobi - Mauritius er inkludert. Flytid i underkant av 4 timer. På Mauritius blir du møtt av vår representant for transport til ditt hotell. Øya er kjent for gode forhold for snorkling og dykking. På Mauritius kan du velge mellom mange spennende utflukter.

Oppholdet på Mauritius kan kortes ned eller forlenges etter ønske. I dette reiseforslaget er det inkludert 5 netter på 3* hotell på stranden, i standard rom med frokost.

Dag 13: Hjemreise
I god tid før flyavgang blir du kjørt til flyplassen på Mauritius.

Dag 14: Ankomst Norge

- Programmet er fleksibelt og kan endres.

 

Hotelleksempler Mauritius: 

3* Veranda Palmar Beach Hotel
3* Veranda Grand Baie Hotel & Spa

4* La Pirogue Sun Resort 
4* The Sands Suites & Resort
4* Radisson Blu Poste Lafayette Resort & Spa 
4* C Mauritius
4* Mauricia Beachcomber Resort & Spa
4* Victoria Beachcomber Resort & Spa
4* Preskil Island Resort 
4* Salt of Palmar

5* Victoria for 2 
5* Paradise Cove Boutique Hotel
5* Sofitel Mauritius L'Impérial Resort & Spa Hotel
5* Constance Belle Mare Plage

 

Prisen inkluderer:
- Transport som beskrevet
- Måltider som beskrevet
- Flybilletter Kasane-Okavango Delta-Maun-Johannesburg-Mauritius - All flyplass transfer
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Overnattinger som beskrevet
- Utflukter og safariturer som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Tips til guider/sjåfører/mokoro-roerne
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Utflukter og aktiviteter som ikke er spesifisert som inkludert - Enkeltromstillegg

Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling.

shutterstock_294650588.
shutterstock_1064945069
shutterstock_139582007
moremi-game-drive-elephant
shutterstock_1518095048
shutterstock_410836837

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.