shutterstock_1064945069

Botswana & Mauritius

En 2 ukers privat tur med fleksible avreisedatoer.  Botswana er en av Afrikas mest ettertraktede reisemål for safari- og villmarksopplevelser, men for å ivareta miljø og dyreliv, er det strenge restriksjoner for hvor mange camper og lodger som får etablere seg her. Derfor bør du være tidlig ute. Mange bestiller både ett og to år i forveien. Okavango Delta er det største innlandsdelta i verden og ligger som en oase i dette ellers så tørre landet som er dekket av 70 prosent ørken. Her føler du virkelig at du er utenfor allfarvei. Okavango delta står på UNESCO`s verdensarvliste, og her lever elefanter, løver, giraffer, bøfler, flodhester og en rekke andre dyr. Reisen avsluttes på en av Mauritius` hvite strender med ideelle forhold for snorkling og dykking. Reis når det passer for deg. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Maun, Botswana
Ved ankomsten blir dere møtt på flyplassen av en sjåfør som kjører dere til hotellet. Etter en lang reise er det godt å slappe av denne ettermiddagen – kanskje rusle en tur i Maun, som er en trivelig by med butikker og restauranter. Denne første natten bor dere på hotell i Maun.

Dag 3: Okavango Delta
I dag går turen inn i Botswana til Okavango delta. Vår agent sørger for at dere blir hentet på lodgen og for transport til flyplassen. Dere flyr inn i Okavango Delta i småfly. Flybilletten er inkludert i prisen. Det er en opplevelse i seg selv å se dette unike landskapet fra luften. Maks bagasjevekt er 15 kilo pr person. Ingen hardplastkofferter kan tas med på denne reisen – kun myke bager. I Okavango Delta lever elefanter, krokodiller, flodhest, vannbøffel, sebra, sjiraff, gnu, et utall med eksotiske fiskearter og enorme mengder med fuglearter. Okavango Delta blir også kalt "elven som aldri fant havet", og årsaken til navnet er at elven forsvinner inn i laguner, kanaler, små øyer og holmer og gjør dette til et eldorado for alt av plante- og dyreliv. I Okavango overnatter man i komfortable telt med dusj og wc i teltet – og selvfølgelig skikkelige senger.
Overnatting 3 netter i Moremi Crossing.
Frokost, lunsj, middag og drikkevarer inkludert.
Alle aktiviteter som campen tilbyr er inkludert
Moremi Crossing Camp ligger fint til på en palmekledt øy midt i deltaet med utsikt mot Chefs Island. består av 16 telt. Det er en camp med fokus på økoturisme. Vi benytter også andre teltcamper i Okavango delta i ulike prisklasser. Moremi Crossing er rimeligste alternativ.

Dag 4 og 5: Okavango Delta
En typisk dag i Okavango Delta starter tidlig. Du blir vekket før soloppgang for en kopp te eller kaffe før safarituren starter. Etter cirka 2,5 til 3 timers morgensafari i soloppgangen, er det retur til campen for frokost og avslapning.
En stund etter lunsj er det tid for aktiviteter som elvetur i mokoro (en uthult tømmerstokk som de lokale kaller mokoro), kanskje en båttur på elven, fiske eller safaritur i åpen bil. Game drives (safariturene) til vanns eller til lands beror på vannstanden i deltaet i den perioden du reiser. Den tradisjonelle boma-middagen, et åpent område med en stor grill/ildsted i midten, hører med (hvis værforholdene tillater det) og kommer med lokale, tradisjonelle sang- og danseforestillinger. I Botswana som i alle andre områder med storvilt er det absolutt forbudt å gå ut av bilen eller teltet og streife rundt på egenhånd, med mindre du er ledsaget av væpnede rangere eller/og guider.

Dag 6: Fly til Johannesburg
Dere tar farvel med Okavango Delta, og flyr ut av deltaet til Maun i tide for fly til Johannesburg. Dette er en direkte rute på 2 timer. Flybilletten er inkludert. Der overnatter dere på et hotell ved flyplassen.
Frokost inkludert

Dag 7: Fly til Mauritius for 6 netter
Dere benytter hotellets shuttlebuss til flyplassen, og flyr direkte til Mauritius. Flytid ca 4 timer. På Mauritius blir du møtt av vår representant for transport til ditt hotell. Øya er kjent for gode forhold for snorkling og dykking. På Mauritius kan du velge mellom mange spennende utflukter.

Oppholdet på Mauritius kan kortes ned eller forlenges etter ønske. I dette reiseforslaget er det inkludert 5 netter på 3* hotell på stranden, i standard rom med frokost.

Dag 13: Hjemreise
I god tid før flyavgang blir du kjørt til flyplassen på Mauritius.

Dag 14: Ankomst Norge

shutterstock_1064945069
moremi-game-drive-elephant
shutterstock_1518095048
shutterstock_294650588.
shutterstock_139582007
shutterstock_410836837

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.