Utflukter

Aktiviteter og opplevelser på Mauritius kan du bestille når du er der, av Mautourco, som er vår samarbeidspartner på øya.  Kontakt- informasjon til dem vil dere få ved ankomsten til Mauritius.

De har egen skranke på flyplassen der du henvender deg ved ankomst og de holder kontakten med våre gjester i løpet av oppholdet. Utflukter kan bestilles hos Mautourco når du er på Mauritius. Alle turene starter fra ditt hotell med transport tilbake til hotellet etter endt utflukt. Mange av utfluktene kan med fordel kombineres på en og samme dag. Prisen for utfluktene kan variere med antall personer i reisefølget og med lengden på transport fra/tilbake til ditt hotell. Dersom du ønsker å forhåndsbestille, kan du kontakte oss for reservasjon/pristilbud, og betale på Mauritius.

Mauritius byr på fine forhold for snorkling, dykking, dypvannsfiske og annen vannsport: Kano/kajakk-utleie, kiting, surfing, vannski, paragliding – for å nevne noe. Hvis du liker en aktiv ferie, er det mye å finne på. Du kan også bestille utflukter og via ditt hotell når du er på Mauritius.

 

Båtturer og solnedgangscruise
Det tilbys en rekke ulike båtturer til de flotte tropiske øyene utenfor Mauritius med «postkort-strender» som for eksempel Ile aux Cerfs med fargerike snorkleopplevelser. Dette er en privateid øy nær østkysten av Mauritius i Flacq-distriktet. Øya ligger i Mauritius største lagune med frodig vegetasjon og bevarte, hvite sandstrender. Det tilbys ulike katamaranturer tilbys til nord- vest og østkysten av Mauritius – ofte heldagsturer med snorkling, dykking, sol, bad, lunsj og drikke. Du kan også dra ut på et cruise i solnedgangen.

 

Vandreturer/fjellturer
Det finnes flere muligheter for vandreturer og fjellturer. En av de mest kjente er Le Morne Brabant, en halvøy på sørvestkysten. Stedet er svært utsatt for vind, men er et populært mål for folk som liker fotturer.  Man kommer opp på en klippe som ligger 556 meter over havet. Turen opp dit er kjent som en av de mest ikoniske fotturer på øya med spektakulær utsikt over sørvestlige hjørnet av Mauritius. Ellers er Black River Gorges National Park et av de vakreste stedene å utforske til fots, sørvest på Mauritius. Parken, som strekker seg over omtrent 2% av øya, er hjemsted for sjeldne fugler, aper, en rekke andre mindre dyr og unik flora (noe som gjør selve skogen til en av de sjeldneste i verden). For eventyrere som ønsker å vandre på Mauritius, er det et flott sted å starte. Flere turstier av varierende lengde og vanskelighetsgrad fører turgåere gjennom parken, hvorav mange har fantastiske utsikter. Det anbefales på det sterkeste å gå med en guide for å sikre at du tar den beste ruten for ditt trenings- og ferdighetsnivå, og for å sikre at du opplever de delene av skogen du helst vil se. På varme dager velger du en sti som tar deg til den fenomenale elven i hjertet av parken hvor du til og med kan stoppe og ta en forfriskende svømmetur. En av de mest populære stiene i og rundt Black River Gorges Nasjonalpark er Maccabée Forest-stien. Denne fantastiske 10 km turen er perfekt for turgåere og tar omtrent 2-3 timer, avhengig av hvor raskt du går. Stien (det høyeste punktet er 652m) starter ved Le Pétrin Informasjonssenter og tar turgåere helt til Black River besøkssenter, og passerer det pittoreske utsiktspunktet Macchabée på veien. Utsiktspunktet gir et fantastisk stopp, og er også et utmerket sted for en pittoresk piknik. Hold øynene åpne for denne stien, da du kan oppdage den sjeldne mauritiske rosa due hvis du er veldig heldig.

Her finner du tips til flere ulike vandreturer

 

Guidede turer eller leiebil.
Dersom du ønsker å oppleve de mest kjente severdigheter og høydepunkter anbefaler vi at du leier en guide gjennom vår samarbeidspartner, som da vil ta deg med på en heldagstur rundt øya. Da stopper dere ved de mest kjente attraksjonene man kan nå med bil. Det er også greit å leie bil og kjøre selv, men man får ofte en bedre opplevelse når du har med en guide som kjenner veiene og severdighetene godt og som kan fortelle om Mauritius` interessante historie. Store sukkerplantasjer og slavehandel preger øyas historie. Hvis du foretrekker leiebil, husk at det er venstrekjøring og smale veier.

 

Grand Bassin
Ganga Talao eller Grand Bassin er et viktig pilegrimssted som ligger midt inne på øya. Det er en naturlig innsjø i et utdødd vulkankrater. Ifølge en mytologisk historie antas det at vannet her kommer fra den hellige Ganges-elven i India. På nordsiden av innsjøen, bare litt unna parkeringsplassen, vil du se en 108 meter høy statue av Lord Shiva, som er den nest største statuen i verden. Den høyeste Lord Shiva-statuen på 120 fot er i New Delhi

 

Chamarel Seven Coloured Earth og Chamarel Waterfall
Med sine 600 millioner år med historie er Chamarel Seven Coloured Earth et spektakulært syn. Dette er en av Mauritius`mest ikoniske attraksjoner. Det er et lite (7500 m2) område som ligger i en stor, tett skog. Jorden er spesielt uvanlig da den ble skapt av vulkanske bergarter som avkjølte seg ved forskjellige temperaturer, slik at jorden kunne danne vakre fargemønstre på de utsatte åssidene. Når du besøker parken, vil du kunne gå mellom de mange sanddynene. Her kan du også besøke Chamarel-fossen, som av mange regnes som den vakreste fossen på Mauritius. Tre distinkte bekker stuper nesten 100 meter fra St. Denis River, ned i juvet. Synet av denne imponerende fossen mot de naturskjønne skogene og fjellene er fantastisk.

 

Rom-destilleri
Mauritius er fra gammelt av kjent for produksjon av rom. I Chamarel-området finnes også en rom-fabrikk som man kan besøke - og prøvesmake. Les mer her

 

Sukkerfabrikk og museum
Mauritius har mange store sukkerplantasjer. Produksjonen av sukker har satt et dypt inntrykk på Mauritius historie og identitet.

Den gamle Beau Plan sukkerfabrikken (nord) er rik på historie 250 år tilbake i tid. Den gamle sukkerfabrikken er blitt omgjort til et moderne museum. På slutten av turen venter herlige sukker- og romsmakinger. Les mer her

 

Casela Nature Park
Parken ligger på vestkysten av øya. Her kan du oppleve en «light-variant» av afrikansk safari på en firhjuling, segway eller el-sykkel. For adrenalinsøkere er Casela Thrill Mountain et alternativ i tillegg til Zip N Splash, fjellvandring, klatring og juving over Via Feratta,  Canyon Swing og ziplining over daler og fosser. Les mer her

 

Hovedstaden Port Louis
Hovedstaden i Mauritius er en trivelig og pulserende by som ligger i den nordvestlige delen av landet. Byen ble grunnlagt i 1735, og er det økonomiske knutepunktet på øya. Besøk det fargerike markedet, rusle gjennom gatene, besøke museer og andre historiske og kulturelle steder, test  smakene av mauritisk gatemat. En hel dag vil sannsynligvis ikke være nok til å se alle severdighetene i Port Louis. Du kan starte reisen ved Caudan Waterfront, kjøpesenteret som ligger ved havnefronten. Et besøk til Port-Louis-markedet er et must. Følg de aromatiske luktene av frukt og grønnsaker, og smak på eksotiske retter. Håndverks- og suvenir markedet ved siden av,  er også verdt et besøk. Her kan du prute. For å få en ekte følelse av Port-Louis, må du ta deg tid til å gå langs gatene og oppleve atmosfæren. I Chinatown vil du finne alle slags butikker, fra tradisjonell medisin til suvenirbutikker, restauranter og dagligvarebutikker.

 

Ta med barna på akvarium
Mauritius Aquarium på nordsiden av øya, er et ganske lite akvarium og vi anbefaler å besøke akvariet under fôringstiden. For yngre barn som ikke kan snorkle, er dette en fin måte å se fargerike fisker - og informasjonen som blir gitt under fôringen er også god. Selv om akvariet er lite, har de mange herlige fisker. Rimelig sted å besøke som ikke tar hele dagen.

 

Krokodille- og skilpaddeparken:
Crocodile & Giant Tortoises Park (sør-kysten)  er hjemsted for forskjellige dyrearter, reptiler og planter, og ligger i en vakker, skogkledd dal med naturlige ferskvannskilder fulle av reker og fisk. Sammen med en av parkens guider spaserer man gjennom frodige grøntområder hvor banantrær, palmer og gigantiske bambus gir skygge for krokodillene og de gigantiske skilpaddene.  Det er også en mini zoo av mauritisk fauna hvor du kan finne de fleste av de mauritiske pattedyr og reptiler, gekko, flaggermus, hjort, mongoes, aper, griser, samt husdyr som husdyr geiter, sauer og esler. Parkens sjeldne samling av sommerfugler og andre fargerike insekter (med rundt 23 000 arter), er en av de mest fascinerende i verden. I parken er det også en "Jungle Adventure Playground", som er et område som tilbyr morsomme attraksjoner og aktiviteter, spesielt designet for barn.

Parkveiledningen er inkludert i prisen for besøket.

Inne i parken finner du den anbefalte Hungry Crocodile Restaurant. Bygget blant tretoppene tilbyr restauranten et utvalg av lokale mauritiske og internasjonale retter, og har flere retter laget med krokodille, som absolutt er verdt å prøve.

Besøk Tortoise Nursery: Vil du finne ut hva som skjer bak kulissene i parken? Besøk «skilpaddebarnehagen». Som en del av besøket får du mate skilpadder og lære om avlsprogrammet ved La Vanille naturpark. Les mer her

 

Waterpark:
Splash & Fun Leisure park (østkysten). Les mer her  

 

Botanisk Hage:
Sir Seewoosagur Ramgoolam Botaniske Hage (nord). Les mer her