Fil_001

Safari, mat og vin i verdensklasse, storslagen natur, fine strender og storbyferie i vakre Cape Town: Sør-Afrika har noe for enhver smak. Vi har gruppereiser og private turer til Sør-Afrika. Kan kombineres med Victoria Falls, eller badeferie på Seychellene, Zanzibar eller Mauritius.

Fra opplevelser og safari i Sør-Afrika til Seychellenes hvite palmekledte strender. Vi skreddersyr din reise. Fleksible datoer. Malariafrie områder.
.

Les mer

Fra opplevelser og safari i Sør-Afrika til Mauritius hvite palmekledte strender. Vi skreddersyr din reise. Fleksible datoer. Malariafrie områder.
.

Storbyferie i Cape Town, vinsmaking og piknik i vindistriktene, hvite strender og småbyidyll i Camps Bay. Safari i Pilanesberg National Park. Malariafri reise. Privat reise. Ikke gruppe.

Les mer

Gruppereise. Flere dager går til å utforske Sør-Afrikas fantastiske natur til fots. Safari i Krugerparken.
.
Les mer

Gruppereise med mange høydepunkter. I løpet av 3 uker besøker 4 land: Sør-Afrika, Namibia, Botswana og Zimbabwe. Utreiser flere ganger hver måned.

Les mer

Oversikt

Safari i Sør-Afrika
Sør-Afrikas dyreliv konkurrerer med det beste i verden. Vi anbefaler safari i Pilanesberg som er et malari-fritt safariområde, hvor vi finner alle Big 5: Elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Her slipper du å kjøre i kø med andre safaribiler. Parken ligger 2,5-3 timers kjøring på gode veier fra Johannesburg. Det finnes flere andre flotte safari-områder i Sør-Afrika, som vi ofte benytter, f.eks Addo National Park, Kariega Game Reserve, Inverdoorn Game Reserve og Kruger National Park.

Cape Town
Cape Town blir med rette kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter. Dette er en moderne storby med hyggelige restauranter, et sjarmerende havneområde, gode shoppingmuligheter, spennende utflukter, blant annet til Robben Island, Kapp det gode håp, pingvinene ved Boulders Beach, med flere. Her er gode muligheter for aktiv ferie for de som vil ha fotturer, sykkelturer, haidykking i bur og hvalsafari. Rundt byen er det flotte strender. Vi har et stort utfluktsprogram for de som vil tilbringe tid i Cape Town.

Se utflukter Cape Town her

Vin-distriktene
The Cape Winelands har blitt beskrevet som den vakreste og mest naturskjønne i verden. Her finner du majestetiske fjell, sjarmerende små landsbyer, kunst gallerier, museer, og massevis av ulike vinprodusenter. På våre turer er det mulig å overnatte i vin-distriktene.

Garden Route 
Den berømte Garden Route strekker seg langs den sørlige Cape-kysten. Garden Route har tropisk skog, fugler, plantearter, rolige innsjøer, høye fjell, uberørte strender og en rik fauna og flora. Lenger inne i landet kommer du til Klein Karoo, en semi-ørken av kobberfargede sletter, strutse-farmer og det spektakulære Cango Caves.. Vi har ukentlige gruppereiser fra Cape Town via Garden Route til Port Elizabeth. Du kan også kjøre selv.

Panoramaveien
I forbindelse med safari i Krugerparken, kan vi arrangere utflukt langs Panoramaveien. På denne dagsturen passerer du sjarmerende, små byer, frodige plantasjer, fjellpass, elver, daler, fossefall og bratte fjell. Noen av de mest spektakulære severdighetene inkluderer Guds Window og Blyde River Canyon (tredje største i verden).

Rovos Rail
Rovos Rail er et gammelt, vakkert luksustog som går fra Cape Town til Pretoria, eller motsatt vei, fra Pretoria til Cape Town. En unik måte å oppleve naturskjønne Sør-Afrika på. Den 1600 kilometer lange strekningen fra Cape Town til Pretoria, er av gode grunner kalt "A world in one country". Reisen fra Cape Town til Pretoria tar 3 dager og 2 netter. Alle måltider er inkludert. Dyktige guider følger med. Med Rovos Rail har du dessuten unike muligheter til å oppleve også andre destinasjoner i Afrika. En luksusreise som koster litt, men så får du også en annerledes opplevelse av Afrika. En tur med Rovos Rail kan kombineres med storbyferie i Cape Town, og safari i Sør-Afrika eller andre kombinasjoner.

Her kan du lese mer om Rovos Rail

 

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Sør-Afrika godt, og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktige lokale arrangører. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.

Pass og visum 
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Passet må ha 2 blanke sider for hvert land du skal besøke. Det er ikke visumkrav for nordmenn som skal oppholde seg under 90 dager i landet. Det er egne innreisebestemmelser for reisende med barn under 18 år. Se info lenger nede.

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. 

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Beste tid for å reise/været
Du kan reise til Sør-Afrika hele året. Sør-Afrika har ingen regntid. Det er varmt og solrikt hele året, men allikevel er det en kjølig årstid, "vinter" på den tiden da vi har sommer her. September til april er det sommer i Sør-Afrika. Rundt Cape Town er det kaldt i vannet hele året, og en god del vind. Inne i landet er det ikke uvanlig at det blir opptil 35 grader en sommerdag.  Fra mai til august er det kjølig på kveldene og nettene i innlandet, men godt og varmt på dagtid, opp mot 25 grader. Det kan bli veldig kaldt på natten, og man bør ha med en god varm jakke. For natt- og morgensafari kan det være godt med vanter, lue og skjerf i deres vintermåneder. Skal man på camping bør man ha med en varm sovepose og varme klær. Cape Town kan ha ganske mye regn på denne tiden. Dette er likevel en fin tid å reise på, fordi det er færre turister.

Ankomst Sør-Afrika
Når du ankommer Sør-Afrika, blir du møtt av en sjåfør. Han holder et skilt med ditt navn, og sørger for din transport videre. Dersom du bestiller en reise med flere ulike overnattingssteder, holder vår lokale samarbeidspartner kontroll på logistikken.  

Hvordan du bor
Vi benytter hovedsakelig safari-lodger og hoteller i mellomklasse standard, alle rom har privat dusj og wc. Bostedene i tilbudet du mottar, er gitt med forbehold om ledig kapasitet. Dersom et bosted er fullbooket når du skal bestille, tilbyr vi deg et annet tilvarende bosted i samme standard, samme område.

Valuta og minibanker
Den sørafrikanske valutaen er rand. Det er enkelt å ta ut penger i minibanker, men husk at denne valutaen ikke er gangbar noe annet sted enn i Sør-Afrika. Hvis du tar med USD for veksling, så være oppmerksom på at 100-dollar sedler kan ikke benyttes. Største valør bør være 50-dollar sedler. Ha gjerne noen små valører i rand, slik at du har litt til tips. På de fleste overnattingssteder kan man betale for drikke med kredittkort. Det er safe, eller mulighet for trygg oppbevaring av penger og verdisaker de fleste steder. Valutakursene kan variere, så sjekk dette ved utreisen. Ta aldri mot hjelp fra fremmede ved minibanker. Bruk en annen minibank dersom det oppstår uvanlige tekniske problemer og/eller folk i køen tilbyr hjelp. Gi aldri fra deg kredittkortet eller la det komme ut av syne. Be alltid om at restauranter bringer betalingsmaskinen til deg, eller bli med personalet.  

En dag på safari
En dag på safari starter som regel tidlig – ofte ved soloppgang da dyrene fortsatt er aktive etter natten. Allerede før frokost har du gjerne et «game drive» (safari-tur). Etter frokost kan du slappe av på din private terrasse eller uteplass – kanskje lese en god bok eller sjekke om det tilbys noen aktiviteter du kan melde deg på. Noen overnattingssteder ligger ved et vannhull, hvor du kanskje kan observere flodhester og krokodiller, eller andre dyr som kommer for å drikke. Om ettermiddagen er det game drive igjen. Game drive i Sør-Afrika er som regel ikke privat. Man deler gjerne safaribil med andre gjester fra den samme lodgen/hotellet. 

Tips/driks
Vi foreslår at et tips på tilsvarende fra 150 rand pr. reisende pr dag til safariguiden. Dette er ment som retningsgivende. Du bestemmer selv hvor mye du skal gi i tips, basert på hva du har anledning til å gi og hva du mener tjenesten er verdt. Det er vanlig å gi direkte tips til safariguiden hver dag, og å tipse koffertbærere med små beløp. På de fleste overnattingssteder finnes det en tips-boks i resepsjonen. Her kan du legge i et beløp om du ønsker, før avreise. Tipset blir da fordelt mellom de ansatte. Til utflukts-guider anbefaler vi 100-150 rand pr dag, avhengig av varigheten på utflukten.

Transport  
Vi benytter vanligvis minibusser med AC til transport. På safari benyttes åpne safaribiler med ranger/sjåfør. På rundreiser med Sunway Safaris, Nomad og andre typer overland-turer, foregår transporten i en spesialbygget truck med tak-luke, og uten AC. Det skal fremgå av tilbudet/reisebeskrivelsen hva slags type transport du har. Dersom du er i tvil, kan du spørre oss. Drosjer finnes i de fleste store byer, men kan by på sikkerhetsproblemer knyttet til kriminalitet. Mange sørafrikanere benytter seg av bildelingstjenesten Uber i og rundt de store byene, da dette anses for å være relativt pålitelig og sikkert.

Telefon og internett
De fleste overnattingssteder har internett i resepsjonen, men kvaliteten kan enkelte steder være dårlig. I de store byene er det ganske bra internett på de store hotellene. Mobiltelefon fungerer de fleste steder, men dette beror litt på hvilken leverandør du har i Norge. Vår erfaring er at Telenor fungerer dårligere i Sør-Afrika enn en del andre operatører.

Måltider, håndklær og sengetøy
Mens du er på reise, er noen av måltidene inkludert. I din reisebeskrivelse skal dette være spesifisert. Drikke er ikke inkludert. Håndklær og sengetøy er inkludert alle steder.

Klær og sko på reisen
Sørafrikanere er avslappet når det gjelder kleskode. I de store byene kan du kle deg som til en hvilken som helst storbyferie. Ta med varme klær til morgen- og kveldssafari: En varm genser/jakke, langbukser og et sjal/skjerf. Du trenger normalt ikke fjellsko. Vanlige joggesko er tilstrekkelig. Mange skriver at man bør ha kaki på safari, spesielle farger og at enkelte farger bør frarådes. Vi er ikke enig i dette. Det er ingen kleskode på safari og ingen farger du ikke kan bruke. Bruk løse, praktiske klær. På dagtid er det ofte svært varmt, mens morgen og kveld kan være overraskende kjølige.

Reise med barn under 18 år:
Sør-Afrika krever at man som reisende med barn under 18 år har med seg barnets fødselsattest. Fødselsattesten skal være på engelsk, og den skal være original (ikke kopi) påført et apostille-stempel. Formålet med kravet om fødselsattest er å bekjempe menneskehandel der barn er involvert. Bemerk at kravet gjelder både inn- og utreise såvel som transit i Sør-Afrika. Har man ikke med seg barnets fødselsattest blir man nektet innreise og man vil bli avvist av flyselskapet ved innsjekkingen.

Hvordan gå frem for å få fødselsattest for innreise med barn:
Man går inn på Altinn og bestiller fødselsattest. Når man har logget seg inn, vil det være et felt som heter «henvendelse» . Her er det viktig å skrive at attesten skal brukes i forbindelse med ferie i Sør-Afrika, at den må være på engelsk og at den må videresendes til Fylkesmannen for apostille-stempel. Folkeregisteret vil da videresende denne til Fylkesmannen. Etter å ha blitt stemplet der vil den sendes til din folkeregistrerte adresse. Det er ikke mulig å få den tilsendt per mail eller utlevert over skranken. Det er derfor viktig å få dette gjort i god tid før avreise. Det varierer fra sted til sted hvor lang tid det vil ta. OBS! Hvis bare den ene av barnets foreldre er med på reisen kreves det ytterligere dokumentasjon. Reisende med barn som ikke er deres biologiske barn skal også ha med seg særskilt dokumentasjon for dette. Disse dokumentene skal også være på engelsk og påført apostille-stempel. For nærmere informasjon om hvilke dokumenter du må ha med deg skal du kontakte den sørafrikanske ambassaden i Oslo 

Annen viktig informasjon du bør lese
Når du bestiller reise hos oss, vil du motta viktig informasjon på mail i god tid før avreise. Det er viktig at du leser denne informasjonen slik at du er godt forberedt. I noen program/tilbud, er det oppgitt en reisetid på transport etapper. Reisetiden inkluderer ikke den tiden man er ute på safari, men gjelder kun tiden vi beregner for å forflytte seg fra ett sted til ett annet. Transport etappene er gitt med forbehold om endringer. Antall stopp, trafikkforhold, værforhold og annet kan påvirke reisetiden. Den lokale arrangøren vil forsøke å kjøre turen i henhold til programmet, men på grunn av reisens art, er de noen ganger tvunget til å gjøre en og annen justering underveis. Uforutsette omstendigheter på grunn av problemer med veiforhold, vær, mekanisk sammenbrudd, punkteringer eller ulykker kan forsinke og endre programmet. Å være på reise i Afrika er uforutsigbart, men spennende. For å reise i Afrika, og nyte det, må man ha en avslappet holdning. Dette et kontinent i kontinuerlig endring og med mulighet for fantastiske opplevelser. Det er viktig å forberede turen grundig. Turene er en blanding av kultur, natur og eventyr, og noen dager kan det være mange timer på reise. Fleksibilitet, tålmodighet og fremfor alt humor er viktig. Hvis du er åpen og avslappet vil du vil nyte Afrika og samle minner for livet. Overbookinger forekommer på overnattingssteder. Vi skal i så fall tilby deg et annet bosted i samme prisklasse og standard, i det samme området. Ta alltid med deg mobiltelefon når du går ut, og noter lokale nødnumre og ambassadens telefonnummer.  

Les mer om Sør-Afrika

Fakta
Hovedstad: Pretoria
Språk: Sør-Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, afrikaans, isiNdebele, isiXhosa, isiZulu, Sepedi, Sesotho, Setswana, isiSwati, Tshivenda og Xitsonga
Folketall: 56 millioner
Tidsforskjell: Norsk sommertid ingen tidsforskjell. Norsk vintertid: + 1 time.
Valuta: Sør-afrikanske Rand. Minibanker og vekslingskontorer i alle byer. Kredittkort kan benyttes.
Elektrisitet: 220 Volt. 3 store runde plugger.

south-africa-1982418_1920
bird-242715_1920
giraffe-2222908_1920