overall aerial view of Cape Town, South Africa

Sør-Afrika & Seychellene

Storbyferie i Cape Town, en av verdens vakreste byer, og safari i Pilanesberg National Park hvor vi finner alle De 5 Store (Big Five): Bøffel, elefant, leopard, neshorn og løve i tillegg til en rekke andre arter. Denne reisen kan du kombinere med badeferie på Seychellene.  På Seychellene virkeliggjør du drømmen om lange hvite sandstrender, svaiende palmer og turkisblått vann, et tropisk paradis i Det indiske hav. Vi anbefaler den lille øya La Digue, kanskje den vakreste av alle øyene i øygruppen Seychellene. Det er en fredelig og idyllisk øy med fine strender og spennende tropisk vegetasjon. Her tilbringer du ikke dagene på hotellet, men til fots eller på sykkel for å utforske øya og alle de vakre strendene. Malariafri reise. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02: Ankomst Cape Town, Sør-Afrika
Dag 03: Cape Town
Dag 04: Cape Town
Dag 05: Cape Town
Dag 06: Pilanesberg safari
Dag 07: Pilanesberg safari
Dag 08: Pilanesberg safari
Dag 09: Seychellene 5 netter eller mer
Dag 14: Hjemreise
Dag 15: Ankomst Norge

 

Dag 1: Utreise fra Norge  

 

Dag 2: Ankomst Cape Town.
Vår sjåfør møter dere på flyplassen og sørger for transport til hotellet i Cape Town. Cape Town er et trygt reisemål for turister, men selvsagt må man ta sine forhåndsregler som man må som turist i hvilken som helst storby. Cape Town er fantastisk og er regnet som en av verdens vakreste byer. Det er en by full av kontraster—fra de svarte bydelene og fattig slum til spennende museer, katedraler, utsøkte restauranter og kafeer, hvite strender og store moderne shoppingsentre. Det yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront, er byens «navle». Ta taubanen opp til Table Mountain en dag det er klarvær. Det er enkelt å ta en taxi dit. Fra byen kan du se om toppen er skyfri. Ta en tur eller flere med «hop-on hop-off» sightseeingbussene og få med dere mange severdigheter.

Du kan også bestille utflukter og aktiviteter hos oss, helst sammen med reisen eller fra vår samarbeidspartner Giltedge Travel, når du ankommer Cape Town. Cape Town er en spennende by med mye å oppleve; Table Mountain , guidet rundtur i byen, Robben Island, vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, haidykking i bur, botanisk hage, akvariet, og mye mer.

Husk å bestille billetter til Robben Island HER, i god tid før avreise

 Vi kan tilby en rekke ulike hoteller i byen, og ett av dem er Villa Rosa Guesthouse, en sjarmerende viktoriansk villa fra århundreskiftet, bygget om til et hotell, og modernisert. Dette er en av Cape Towns mest kjente boutiquehotell og er godt likt av våre reisende. Det ligger perfekt til i Sea Point innen lett gangavstand til havet. Nærhet til flere restauranter og til den hyggelige strandpromenaden som fører inn til Waterfront (ca 45 minutter å gå). Vertskapet setter sin ære i å yte personlig service og kommer gjerne med gode råd om utflukter, opplevelser og aktiviteter man kan gjøre i og rundt Cape Town. De er også behjelpelige med å booke utflukter. Vennlig og gjestfri atmosfære med vertskap som bryr seg om at din trivsel.

Her bor du: (4 netter) 3* Villa Rosa Guesthouse

Dersom du foretrekker et større turisthotell med basseng, kan du bo her nær Waterfront:
3* City Lodge Victoria and Alfred Waterfront.
4* The Commodore Hotell.

 Det er mulig å tilbringe noen dager på Camps Bay Beach
Camps Bay Beach er en idyllisk småby som ligger kun 5 minutters kjøretur fra Cape Town, og har en av Sør-Afrikas fineste strender. Her kan du nyte soldager og solnedganger med Lions Head og Table Mountain som bakteppe. Hyggelige kafeer, barer og restauranter ligger langs den fine palmekledte strandpromenaden. Her er det fint å gå turer langs stranden, svømme, spille volleyball og frisbee.  Noen dager kan det blåse litt, og da er det godt å kunne søke le ved bassenget på hotellet. Kontakt oss for tilbud dersom du ønsker å bo her under deler av, eller hele oppholdet, i Camps Bay

 

Dag 6: Pilanesberg National Park.
Utsjekk fra hotellet i Cape Town. Dere blir hentet til avtalt tid for transport til flyplassen. Dere flyr til Johannesburg (evt. flyplassene Pilanesberg eller Lanseria), en direkte flygning på cirka 2 timer. Ved ankomsten blir dere møtt av en sjåfør som kjører dere til Pilanesberg National Park, et par timers transport etappe fra Johannesburg. Pilanesberg er et malariafritt safariområde, hvor vi finner alle «De 5 Store» (Big Five): Bøffel, elefant, leopard, neshorn og løve i tillegg til en rekke andre arter. Dette er en ukjent perle, og her får man den «gode» safari-opplevelsen uten store turistflokker, slik man kan oppleve i store parker som Kruger-parken. Vi synes Pilanesberg er et bedre alternativ.

Dere bor på Black Rhino Game Lodge, som har utsikt mot et vannhull, hvor dyrene kommer for å drikke, og kanskje får dere se elefantene leke seg i vannet. Black Rhino Game Lodge er en bortgjemt skatt mellom trærne ved foten av et gammelt vulkansk krater etter et fjell som antas å ha vært nesten 6000 meter høyt en gang for mange millioner år siden. Det er herfra du vil utforske et 58 000 hektar malariafritt drømmeland. I området lever ikke mindre enn 7000 dyr. Pilanesberg består av både åpne gress-sletter og skogområder. Du vil oppdage magien i den afrikanske villmarken. Black Rhino Lodge består av 19 private suiter med minibar, air-condition, kaffe/te stasjon, TV, utendørsdusj, vaskeservice, bar, restaurant, basseng. Dersom dere kommer i tide til ettermiddags safari, blir dere med på dette i dag.
Her bor du: (3 netter)
4* Black Rhino Lodge
Frokost, lunsj og middag er inkludert under hele oppholdet.  

 

Dag 7 og 8: Pilanesberg National Park.
En typisk dag på safari starter i soloppgang, da det er mest dyr å se. Te, kaffe og enkel frokost serveres før 3-4 timers safari. Deretter tilbake til lodgen for en deilig brunch. Midt på dagen er det varmt både for mennesker og dyr og da er det deilig å slappe av rundt bassenget. Ca klokken 15:00 er det tid for snacks og  ny safaritur med en drink i solnedgangen. Safariturene er i åpen safaribil med lokalkjent ranger/guide.

Dersom dere ønsker å fly varmluftsballong i Pilanesberg bør dette bestilles sammen med reisen. Lodgen tilbyr bush walk med guide for voksne fra og med 16 år, mot et pristillegg.

 

Dag 9: Fly til Seychellene
På Seychellene blir du møtt av en sjåfør som sørger for transport til hotellet.
Oppholdet kan kortes ned eller forlenges etter ønske. 

Dag 11: Hjemreise eller utvide med flere dager
I god tid før flyavgang blir du kjørt fra hotellet til flyplassen.

Depositphotos_53169059_L
cape-town-254844_1920
overall aerial view of Cape Town, South Africa
Penguins crossing the sandy beach at Boulders in South Africa
elephant-family-2776148_1920
Depositphotos_33820851_L
Sykkel
seychelles-1028036_1920
IMG_2136
IMG_2135

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.