Depositphotos_53169059_L

Storby, vin, strand & Kruger safari

Her får du storbyferie, safari, vintur og fine strender i en og samme reise: Storbyferie i Cape Town, en av verdens vakreste byer, og safari i Kruger National Park hvor vi finner alle De 5 Store (Big Five): Bøffel, elefant, leopard, neshorn og løve i tillegg til en rekke andre arter.

Fra overnatting og vinsmaking med piknik lunsj i vindistriktene til hvite strender og småby idyll i Camps Bay. Privat reise. Reise når det passer for deg. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager. Kan også kombineres med Victoria Falls, Seychellene eller Mauritius.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01 Utreise fra Norge
Dag 02 Cape Town
Dag 03 Cape Town
Dag 04 Cape Town
Dag 05 Cape Town
Dag 06 Stellenbosch (wine-district)
Dag 07 Stellenbosch (wine district)
Dag 08 Camps Bay Beach
Dag 09 Camps Bay Beach
Dag 10 Camps Bay Beach
Dag 11 Kruger National Park
Dag 12 Kruger National Park
Dag 13 Kruger National Park
Dag 14 Hjemreise
Dag 15 Ankomst Norge


Dag 1: Utreise fra Norge  

 

Dag 2 Ankomst Cape Town
En sjåfør møter deg på flyplassen i Cape Town og sørger for transport til hotellet. Cape Town er et trygt reisemål for turister, men selvsagt må man ta sine forhåndsregler som man må som turist i hvilken som helst storby. Cape Town er regnet som en av verdens vakreste byer.  Det yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront er byens «navle», men også Sea Point er en hyggelig bydel med fine hoteller og restauranter og med en idyllisk promenade langs havet.  Vi kan tilby en rekke ulike hoteller i byen, og ett av dem er Villa Rosa Guesthouse, en sjarmerende viktoriansk villa fra århundreskiftet, bygget om til et hotell, og modernisert. Dette er en av Cape Towns mest kjente boutiquehotell og er godt likt av våre reisende. Det ligger perfekt til i Sea Point innen lett gangavstand til havet og strandpromenaden. Nærhet til flere restauranter og til den hyggelige strandpromenaden som fører inn til Waterfront (ca 45 minutter å gå. 5 minutter med taxi eller buss). Vertskapet setter sin ære i å yte personlig service og kommer gjerne med gode råd om utflukter, opplevelser og aktiviteter man kan gjøre i og rundt Cape Town. De er også behjelpelige med å booke utflukter. Vennlig og gjestfri atmosfære med vertskap som bryr seg om at din trivsel.
Her bor du (4 netter): 3Villa Rosa Guesthouse
Oppgradering til 4*

 

Dag 3, 4 og 5 Cape Town
Nyt dagene i denne vakre byen, en by full av kontraster, fra brakkebyene med fattig slum til spennende museer, katedraler, utsøkte restauranter og kafeer, fine strender og store moderne shoppingsentre.

Dag 6 Stellenbosch (wine district)
Du sjekker ut av hotellet i Cape Town for å besøke vindistriktene rundt Cape Town. Stellenbosch er en idyllisk småby med deilig atmosfære, og er selve vinlandets hjerte med hyggelige fortausrestauranter og små butikker side om side med gamle og vel-restaurerte hus i Cape Dutch-stil. Her har mange kunstnere slått seg ned. Stellenbosch er også en universitetsby med studenter fra hele verden, og er den nest eldste europeiske bosetningen i provinsen West-Kaap i Sør-Afrika etter Cape Town. Byen ligger 50 km unna Cape Town langs bredden på Eerste River. Byen ble kjent som City of Oaks eller Eikestad på afrikaans på grunn av sitt store antall eiketrær.  I hele Stellenbosch-området finnes omkring hundre vingårder.  Stellenbosch, Paarl og Franschhoek utgjør Cape Winelands, den største av de to viktigste vin-regionene i Sør-Afrika. Her produseres omkring 1 million liter vin pr år.
Her bor du: 4* Oude Werf Boutique Hotel

Som et av Sør-Afrikas eldste hoteller med en historie som strekker seg over tre århundrer, tilbyr de en unik blanding av moderne luksus og vintage sjarm. Rommene våre har elegant antikk stil og moderne bekvemmeligheter med en varm og intim atmosfære. Hotellet ligger i hjertet av Stellenbosch og er det perfekte utgangspunktet for å utforske byens restauranter i verdensklasse, trendy kafeer, boutique-butikker og berømte vingårder. Hotellet har egen restaurant.

 

Dag 7 Stellenbosch vintur og piknik lunsj
I dag har du en hel dag på vintur med vinsmaking. Dette er en privat guidet tur, og du blir hentet på hotellet. Du besøker opp til 3 wine estates i løpet av dagen, og får tid til å nyte det flotte landskapet, du besøker en vinkjeller, smaker på de lokalt produserte anerkjente vinene og har piknik lunch (inkludert) på et av vingårdene. Etter en opplevelsesrik dag kjører vi tilbake til hotellet, for en hyggelig kveld i Stellenbosch.

 

Dag 8 Camps Bay Beach
Takk og farvel til Stellenbosch for denne gang og videre til hvite strender og småby idyll i Camps Bay. Camps Bay er en sjarmerende småby, med en av Sør-Afrikas fineste strender. Her kan du nyte soldager og solnedganger med Lions Head og Table Mountain som bakteppe. Hotellet har kun 7 rom og ligger i et rolig område, kun 300 meter fra stranden. Hotellet har basseng og bar. Strandpromenaden med restauranter ligger kun minutters spasertur unna. Alle rom har privat terrasse.
Her bor du (3 netter): 4* The Sea Five Boutique Hotel

 

Dag 9 og 10 Camps Bay Beach
Du nyter dagene i Camps Bay. Hyggelige kafeer, barer og restauranter ligger langs den fine palmekledte strandpromenaden. Her er det fint å gå turer langs stranden, svømme, spille volleyball og frisbee.

 

Dag 11 Kruger National Park
Utsjekk og transport til flyplassen i Cape Town. Du flyr til en av flyplassene nær Kruger National Park, der du blir møtt av en sjåfør som sørger for transport til lodgen. Kruger National Park er en av afrikas største og mest kjente villmarksområder, der vi finner alle «De 5 Store» (Big Five): Bøffel, elefant, leopard, neshorn og løve i tillegg til en rekke andre arter. Vi bruker ulike lodger og camper i Kruger, noen i selve nasjonalparken og andre i de private områdene. Vi finner den lodgen og det området som passer best for deg, enten dere er en familie med barn, noen vennepar på reise eller par på bryllupsreise. Vi kan tilby enkle, rutsikke camper og lodger og de mer luksuriøse. Vi kan også arrangere camping der dagene er basert på walking safari, for de som ønsker det.

 

Dag 12 og 13 Kruger National Park
En typisk dag på safari starter i soloppgang. Te, kaffe og enkel frokost serveres før 3-4 timers safari. Deretter tilbake til lodgen for en deilig brunch.  Midt på dagen er det varmt både for mennesker og dyr og da er det deilig å slappe av rundt bassenget. Cirka klokken 15:00 er det snack lunsj og ny safaritur med drink i solnedgangen. Safariturene er i åpen safaribil med lokalkjent ranger/guide. Walking safari er som regel tilgjengelig for å få en avveksling fra safariturene i bil.

 

Dag 14 Hjemreise
I god tid før flyavgang får du transport til flyplassen.

 

Dag 15 Ankomst Norge

Depositphotos_53169059_L
overall aerial view of Cape Town, South Africa
cape-town-254844_1920
Penguins crossing the sandy beach at Boulders in South Africa
elephant-family-2776148_1920
Couple Toasting at a Winery
Bunches of red grapes growing in one of the vineyards in Stellenbosh, South Africa.
Depositphotos_110259440_L
Depositphotos_33820851_L
Two plains zebra stallions (Equus burchelli) fighting, South Africa

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.