Løve-Masai-Mara-Safari

Masai Mara & Kenya-kysten

Masai Mara er Kenyas mest kjente safari-område med et rikt dyreliv hele året. Kenya-kysten lokker med svaiende palmer og myk, hvit sand, og har ingrediensene til den perfekte avslappende ferien. Fine forhold for snorkling og dykking. Privat safari med engelsktalende guide/sjåfør. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 02: Masai Mara
Dag 03: Masai Mara
Dag 04: Masai Mara
Dag 05: Nairobi
Dag 06: Kenya-kysten 5 netter eller mer
Dag 11: Hjemreise eller utvide med flere dager

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Du blir møtt utenfor flyplassen av en sjåfør fra HibiscusReiser, som kjører deg til et hyggelig hotell i Nairobi.

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant.

Dag 2: Masai Mara
Etter frokost blir du hentet av safari-guiden/sjåføren. Dersom flyet ditt lander om morgenen, kan du droppe overnatting i Nairobi og kjøre direkte til Masai Mara.

Masai Mara er et av Afrikas mest dyrerike safari-områder. Den ligger på bunnen av Great Rift Valley og utgjør den nordlige delen av det enorme Serengeti-Mara økosystemet, Afrikas ultimate naturreservat, og en av Kenyas og Afrikas mest populære parker på grunn av den store konsentrasjonen av dyr. Det er noen timer å kjøre, men mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder og du får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya.

Når vi kommer frem, er det tid for lunsj. Det er mulig å slappe av denne ettermiddagen, etter en lang kjøretur, pakke ut og nyte campen og omgivelsene. Eller du kan dra ut på den første safarituren i Masai Mara og være ute til solnedgang og komme tilbake til campen i tide for middag.

Du bor i den samme campen/lodgen alle nettene og dette blir «basen» og utgangspunktet for de daglige safariturene, eller «game drives» som det heter på «safari-språket». Vi anbefaler å bo i camp fremfor lodge, da vi mener at du får en bedre safariopplevelse og kommer nærmere dyr og natur. Lodgene er mer lik hoteller og ganske travle steder, mens campene ofte er mer intime og roligere. Campene vi benytter er som regel ikke inngjerdet og spesielt om natten kan du høre dyr nær teltet. Erfarne vakter sørger for at du ikke går alene etter mørkets frembrudd. Teltene er ofte bygget litt opp fra bakken med private terrasser/uteplasser, har god komfort med dusj og wc inne i teltet og med komfortable senger.

Om kvelden blir det ofte tent bål ute. Da er det fint å sitte ved bålet og se tilbake på dagens opplevelser. Det er noe spesielt ved å sove i telt på savannen med alle lydene fra Afrika rett utenfor teltduken. Akkurat slik safari skal være!
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 6 timer.

Mot tillegg kan du fly Nairobi-Masai Mara

Her bor du (3 netter):
Mara Loyk Camp

Denne campen er kun et eksempel. Vi tilbyr en rekke andre camper og lodger i Masai Mara, som du kan få presentert når du får tilbudet fra oss.

 

Dag 3 og 4: Masai Mara
Du har privat safaribil, og står derfor ganske fritt til å bestemme programmet selv. Du planlegger dette sammen med den lokale guiden din. Du kan gjerne være ute på safari hele dagen, om du ønsker det. Da pakker vi med piknik lunsj og gjør lunsj stopp på et egnet sted i Masai Mara. Vi kan også kjøre tilbake til campen for lunsj.

Mot et tillegg kan du besøke en lokal masai landsby for å oppleve denne kulturen på nært hold. De fleste campene gir også tilbud om «nature walk» der du får følge med en lokalkjent guide. Utgangspunktet er som regel fra campen, og varer i en times tid. Dette kan det være greit å gjøre før frokost eller like etter, før varmen setter inn. Dersom du ønsker en tur i varmlufts-ballong, så bør dette bestilles sammen med reisen. Det starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen, og avsluttes med champagnefrokost på savannen.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Her kan du lese mer om ballongtur i Masai Mara

 

Dag 5: Retur til Nairobi.
Frokost og retur til Nairobi.
Vi ankommer Nairobi og hotellet sent på ettermiddagen.

Inkluderte måltider: Frokost
Transport etappe ca. 6 timer
Mot et tillegg kan du fly Masai Mara-Nairobi.

Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari. Dette må du gjøre når du bestiller reisen.

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

 

Dag 6: Fly til Kenya-kysten
Dere får transport til flyplassen. På Kenya-kysten blir du møtt av en sjåfør som sørger for transport til hotellet. Vi benytter hoteller i Malindi nord for Mombasa by, og Diani Beach syd for Mombasa by.

Hotelleksempel
3* Sandies Tropical Village, Malindi

Dag 11: Hjemreise eller utvide med flere dager
I god tid før flyavgang blir du kjørt til fra hotellet til flyplassen. Det er hotellet som besørger transporten. Avtal tid for henting med resepsjonen på hotellet.

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

Løve-Masai-Mara-Safari
DCIM100GOPROGOPR7129.
Fil_001 (14)
Fil_001 (12)
giraffe-2222908_1920
Fil_001 (17)
Kenya Beach
Family mother and kids riding camels at  tropical white sand beach
Maasai sitting by the ocean on the beach

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.