Utflukter i Nairobi

Sheldrick Elephant Orphanage er et barnehjem for unge elefanter som av ulike grunner har kommet bort fra flokken sin

Senteret er kun åpent for publikum i en time hver formiddag, og da får man komme inn og se og høre mer om hvordan senteret tar vare på elefantene og jobber for at de skal komme tilbake til villmarken. Senteret er avhengig av donasjoner for å kunne drives, så dersom man ønsker å fjernadoptere en elefant, og på denne måten bidra til å holde senteret i drift, kan dette bestilles sammen med reisen. Man får da tilgang til ettermiddagens «visitt» som kun er for «adoptivforeldre/fosterfamilier». Dere får da være med`»backstage» for å se elefantene blir stelt og matet. Adopsjon den første året er inkludert. Be oss om tilbud dersom dere ønsker å bli fosterforeldre/fosterfamilie.

 

Giraff Center ligger like ved, og der får dere mulighet til nærkontakt med giraffene og kan mate og klappe dem.

 

Nairobi National Park: En kort kjøretur fra Nairobi sentrale forretningsområde er Nairobi nasjonalpark. Omgitt av storbyen Nairobis travle hverdagsliv og skyskrapere, ligger Nairobi National Park som en grønn oase med et vakkert landskap, vide gress-sletter, akasietrær og savanne med et rikt dyreliv  dyreliv, inkludert det utrydningstruede svarte neshornet, løver, leoparder, geparder, hyener, bøffler, sjiraffer og mangfoldig fugleliv med over 400 arter registrert.

 

Karen Blixen Museum: Det er mulig å besøke Karen Blixens hjem, ved foten av Ngong Hills, kjent fra filmen «Out of Africa» med Robert Redford og Meryl Streep i hovedrollene. Museet ligger i bydelen Karen, som er oppkalt etter Karen Blixen. Huset var hennes hjem mellom 1917 og 1931, og mye av inventaret, som hun for øvrig hadde meg seg fra Danmark, står slik i dag som det gjorde da hun forlot det i 1931.

 

 Karen coffee garden i dette samme området, er en hyggelig kafe/restaurant oppkalt etter Karen Blixen. Her kan man ha lunsj i hyggelige omgivelser

 

Kibera slummen: Kibera er den største slummen i Nairobi, og den største urbane slummen i Afrika med et innbyggertall på opptil en million mennesker. De fleste av Kibera slum mens innbyggere lever i ekstrem fattigdom, tjener mindre enn $ 1,00 per dag. Arbeidsledigheten er høy, og personer som lever med hiv i slummen er mange. Det er få skoler, og de fleste har ikke råd til utdanning for sine barn. Rent vann er mangelvare. Sykdommer forårsaket av dårlig hygiene er utbredt. Et stort flertall som bor i slummet mangler tilgang til grunnleggende tjenester, inkludert elektrisitet, rennende vann og medisinsk behandling.  Områder er delt inn i en rekke landsbyer, inkludert Kianda, Soweto East, Gatwekera, Kisumu Ndogo, Lindi, Laini Saba, Siranga, Makina og Mashimoni. På denne utflukten må du beregne en del gåing.

 

Carnivore Restaurant/Tamarind: Det er også mulig å bestille middag på velkjente i Nairobi. Der serveres eksotiske viltretter fra struts, villsvin, krokodille, kamel, m.m

 

Gi oss beskjed ved bestilling dersom du ønsker noen av utfluktene i Nairobi.

feeding-2745063_1920
ZY-Photo-2018-06-29-00000459
Depositphotos_143312787_l-2015
Children of Kibera Slum in Nairobi,Kenya