Utflukter i Nairobi

Giraff Center ligger like ved, og der får dere mulighet til nærkontakt med giraffene og kan mate og klappe dem.

 

Nairobi National Park: En kort kjøretur fra Nairobi sentrale forretningsområde er Nairobi nasjonalpark. Omgitt av storbyen Nairobis travle hverdagsliv og skyskrapere, ligger Nairobi National Park som en grønn oase med et vakkert landskap, vide gress-sletter, akasietrær og savanne med et rikt dyreliv, inkludert det utrydningstruede svarte neshornet, løver, leoparder, geparder, hyener, bøffler, sjiraffer og mangfoldig fugleliv med over 400 arter registrert.

 

Karen Blixen Museum: Det er mulig å besøke Karen Blixens hjem, ved foten av Ngong Hills, kjent fra filmen «Out of Africa» med Robert Redford og Meryl Streep i hovedrollene. Museet ligger i bydelen Karen, som er oppkalt etter Karen Blixen. Huset var hennes hjem mellom 1917 og 1931, og mye av inventaret, som hun for øvrig hadde meg seg fra Danmark, står slik i dag som det gjorde da hun forlot det i 1931.

 

Karen coffee garden i dette samme området, er en hyggelig kafe/restaurant oppkalt etter Karen Blixen. Her kan man ha lunsj i hyggelige omgivelser

 

Kibera slummen: Kibera er den største slummen i Afrika med et innbyggertall på opptil en million mennesker. De fleste av Kibera slummens innbyggere lever i ekstrem fattigdom, og tjener mindre enn 1 USD per dag. Arbeidsledigheten er høy, og personer som lever med hiv i slummen er mange. Det er få skoler, og de fleste har ikke råd til utdanning for sine barn. Rent vann er mangelvare. Sykdommer forårsaket av dårlig hygiene er utbredt. Et stort flertall som bor i slummen mangler tilgang til grunnleggende tjenester, inkludert elektrisitet, rennende vann og medisinsk behandling.  Området er delt inn i en rekke landsbyer, inkludert Kianda, Soweto East, Gatwekera, Kisumu Ndogo, Lindi, Laini Saba, Siranga, Makina og Mashimoni. På denne utflukten må du beregne en del gåing.

Noen tenker at det kanskje er uetisk å besøke slummen som turist, at befolkningen vil føle seg beglodd av turister som kommer for å «se på dem».  Men slummen er bare en del av byen. På samme måte som man spaserer gjennom et hvilket som helst annet sentrumsområde, kan man også spasere gjennom slummen.  Selvfølgelig bør du respektere beboerne akkurat som alle andre steder. Ikke stopp opp og se inn i hjemmene deres dersom du ikke er invitert, ikke ta bilder uten å spørre først.  Å besøke slummen kan også være til nytte for lokalbefolkningen. Slumområder har sin egen økonomi, med små butikker og restauranter. Ved å kjøpe noe, bidrar du.

En ting du ikke bør gjøre er å gi penger til folk som tigger. En vaktmann fra området vil være med på turen, slik at du skal kunne føle deg trygg. De fleste som besøker Kibera synes det er en interessant og fin opplevelse. Når du går gjennom de trange gatene i slummen, kan du se at livet her kan være ganske normalt. Folk driver små bedrifter som nærbutikker og frisørsalonger. Barn løper rundt og ler og leker med baller laget av ingenting annet enn søppel pakket til en ball. Folk lever bare livet sitt på den beste måten de kan under omstendighetene. Det er vanlig å tipse vaktmannen som guider deg gjennom slummen, og vi foreslår et beløp fra USD 25,- pr reisefølge.

 

Carnivore Restaurant/Tamarind: Det er også mulig å bestille middag på velkjente i Nairobi, hvor det serveres ulike typer grillet kjøtt. Andre restauranter kan også anbefales, basert på hva slags meny man foretrekker.

 

Gi oss beskjed ved bestilling dersom du ønsker noen av utfluktene i Nairobi.

ZY-Photo-2018-06-29-00000459
Depositphotos_143312787_l-2015
Children of Kibera Slum in Nairobi,Kenya
Panoriamic view of Kibera slums in Nairobi, Kenya.