Kenya Beach

Diani Beach, Kenya

Noen timers kjøretur sør for Mombasa ligger Diani Beach, en av Mombasas mest populære strender. De hvite strendene ligger i vakker kontrast til det turkisblå havet, og inviterer til late soldager og spennende opplevelser. Gode muligheter for vannsport, sykkelturer, båtturer, havfiske, dykking og snorkling. Mombasa er også rik på historie og kultur. Mombasa er Kenya nest største by etter Nairobi. Både nord og sør for byen ligger en palmekledt strandlinje kantet av glitrende korallrev. Et kjent landemerke i byen er Mombasa Tusks (elefant-støt-tenner) som ble bygget i 1952. De kryssende støttennene danner bokstaven "M" for Mombasa.


Hotell eksempler i Diani Beach:
4* Pinewood Beach Resort & Spa, Diani Beach. 
4* Baobab Beach Resort & Spa. Diani Beach
4* WaterLovers Beach Resort, Diani Beach
4* The Sands at Chale Island
4* The Sands at Nomad, Diani Beach


Strender
Langs hele kystlinjen er et rev som gir fantastiske muligheter for snorkling og dykking. Den hvite stranden i Diani er 25 km lang. Korallrevet er 700 meter fra stranden og fungerer som en naturlig barriere, noe som gir rolig vann inne ved stranden og bølger nær revet. Her finnes fargerike fiskearter, havskilpadder – og i perioden fra november til mars kan man være heldig å se hvalhai. Fra hotellene kan en av fiskernes tradisjonelle trebåter ta deg til korallrevet på 10 minutter hvor du kan snorkle og utforske de fantastiske tropiske havbunnene. Fra de fleste hotellene er det mulig å leie snorkleutstyr og kajakk. Diani er populært for kitesurfing og windsurfing, og det tilbys kurs i begge deler. (H2O Extreme Water Sport Center). Fra de fleste hotellene er det mulig å leie snorkleutstyr og kajakk.

Aktiviteter og opplevelser
Shopping og uteliv er begrenset i Diani Beach. Noen av hotellene tilbyr ofte underholdning om kveldene. Det er mulig å ta en utflukt til Mombasa. Her venter menneskemylder, markeder og basarer. Byen er Kenyas nest største og en viktig havneby, med en historie som strekker seg langt tilbake i tid. Det reflekteres bl.a. i arkitekturen i den gamle arabiske bydelen, i det portugisiske fortet, Fort Jesus, og i det gamle markedet. Flere utflukter kan bestilles fra hotellet.

Restauranter
I Diani og området omkring finnes det flere restauranter som ligger langs stranden. På dagtid kan man fint spasere til disse. På kveldstid anbefaler vi at man benytter transport via hotellet eller taxi.

Safari
Vi kan arrangere safari med overnatting i Tsavo National Park mens du er i Diani Beach. Kontakt oss for pris og flere detaljer

Kenya Beach
Maasai sitting by the ocean on the beach
Family mother and kids riding camels at  tropical white sand beach

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.