Det beste av Kenya 9 dager safari

Dette er reisen for deg som vil ha et lengre safari. En mangfoldig reise med mange høydepunkter. Du besøker 4 nasjonalparker: Samburu, Amboseli, Lake Nakuru og Masai Mara. Kan avsluttes med badeferie på Zanzibar, Mombasa eller Seychellene. Privat safari med engelsktalende guide/sjåfør. Fleksible datoer.

Pris pr person fra kr 25.000,-
Tillegg for flybilletter

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.
- Familiepakker


EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi.
Ved ankomsten til Nairobi, blir du møtt utenfor terminalen av vår sjåfør, som ønsker deg velkommen til Kenya. Han holder et skilt med ditt navn, og sørger for transport til hotellet i Nairobi, der du kan hvile ut etter reisen. Utflukter i Nairobi som Sheldrick Elephant Orphanage, Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, og Giraffe Center kan bestilles sammen med reisen, mot et tillegg i prisen.
Hotell i Nairobi: Eka Hotell eller tilsvarende
Se utflukter i Nairobi her

Dag 3 og 4: Samburu National Reserve
Du blir hentet etter en tidlig frokost på hotellet av guiden/sjåføren som skal være med på safari de neste dagene. Nord i Kenya og rundt Ewaso Nyiro River ved Kenyas høyeste fjell, Mount Kenya, ligger Samburu National Reserve. Landskapet består av skog og åpne sletter/savanner. De mest vanlige dyrene er sebra, giraff, antiloper, elefanter, gaseller, krokodille, løve, leopard og gepard. Du tilbringer de neste to nettene i Samburu. Vi satser på å være fremme til lunsj denne første dagen.  Etter lunsj og en hvil, drar du ut på reisens første safari i Samburu, såkalt «game drive». Ettermiddags safari varer gjerne helt til solnedgang. Da er det tid for middag på campen.

Neste dag har du to safariturer i dette området, ett tidlig morgensafari og ett på ettermiddagen. Midt på dagen nyter du roen på deres private terrasse, leser en god bok - eller du kan ta en hel dags safaritur i Samburu, medbragt lunsj. Det er også mulig å bestille aktiviteter som campen tilbyr. Avtal dette med guiden din.
2 netter i Ashnil Samburu Camp eller tilsvarende
Inkludert frokost, lunsj og middag
Transport-etappe Nairobi-Samburu ca 5-6 timer

Dag 5 og 6: Fly til Masai Mara
Frokost og utsjekk fra campen i Samburu. I dag flyr du til Masai Mara, ett av Afrikas mest dyretette safari-områder. Å fly innover savannen er en opplevelse i seg selv. Husk maks bagasjevekt pr. person er 15 kilo pakket i bager. Masai Mara ligger på bunnen av Rift Valley, og utgjør den nordlige delen av det enorme Serengeti-Mara økosystemet, Afrikas ultimate naturreservat, og er Kenyas mest populære parker på grunn av den store konsentrasjonen av dyr. Her er du garantert fantastiske safari opplevelser, og vi håper selvsagt å få se alle Big Five; løve, leopard, elefant, bøffel og neshorn. Ved ankomst Masai Mara, blir du tatt imot av en ny guide, som sørger for transport til campen som du skal bo på de neste nettene. Du er fremme til lunsj. Etter lunsj er det tid for safari i Masai Mara.

Siden du har privat safaribil, kan du selv være med å bestemme programmet for i dag. Vi anbefaler et tidlig morgen-safari før frokost. Morgenen er ofte den beste tiden for safari. Da er dyrene fortsatt aktive etter natten, og det er mye liv på savannen. Å se soloppgangen over Masai Mara bør du ikke gå glipp av. Du er tilbake i campen for en sen frokost og kan nyte roen på din private terrasse, kanskje besøke en masai landsby for å oppleve denne kulturen på nært hold eller være med på et nature walk, hvis campen tilbyr dette. Du kan også velge å ta et hel dags safari i Masai Mara. Masai Mara er stort, og et hel dags safari kan by på mange og uforglemmelige høydepunkter. Da sørger guiden for medbragt lunsj fra campen. Dersom du ønsker en tur i varmlufts-ballong tur, anbefaler vi at dette bestilles sammen med reisen. Varmlufts ballongsafari starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen. Det avsluttes med champagnefrokost på savannen.
2 netter i Loyk Mara Camp eller tilsvarende
Inkludert frokost, lunsj og middag.

Dag 7: Lake Nakuru. Safari.
Tidlig utsjekk fra campen i Masai Mara. Nye venter venter i Lake Nakuru, som ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark med et rikt fugle- og dyreliv. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, giraffer, bøfler og flodhester. Dette er ett av de få stedene i Afrika, hvor det fortsatt er store sjanser for å se neshorn. Ankomst ved lunsjtider til hyggelige Lake Nakuru Sopa Lodge, som har panorama-utsikt over Lake Nakuru. Nyt ettermiddagen og utsikten fra lodgen, eller avtale med guiden dersom du ønsker et ettermiddags safari i Lake Nakuru.
1 natt i Lake Nakuru Sopa Lodge
Inkludert frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 5-6 timer.

Dag 8: Morgensafari i Lake Nakuru. Retur til Nairobi. 
Du starter dagen med et safari i Lake Nakuru, før frokost. Deretter transport tilbake til Nairobi. På ettermiddagen kommer du frem til Nairobi og hotellet.
1 natt på Eka Hotell
Inkludert frokost.
Transport etappe ca. 4 timer. 

Dag 9 og 10: Amboseli National Park
Du starter på safariturens siste etappe, og kjører mot Amboseli Nasjonalpark. Denne parken ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Amboselis tørre slettelandskap med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen er et spektakulært syn. Amboseli har også to myrområder som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli lever elefanter i store flokker, bøffel, løve, gaselle, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra samt en rekke fuglearter. Denne ettermiddagen etter lunsj blir det safaritur i Amboseli. Dagen etter kan du velge mellom morgen– og ettermiddags safari eller hel dags safari i Amboseli hvor dere har med lunsj. Mange synes Amboseli er et høydepunkt på Kenya-reisen.
2 netter i Kibo Safari Camp eller tilsvarende
Inkludert frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca. 4 timer. 

Dag 11: Safari før retur til Nairobi
Du har et siste soloppgangssafari før frokost. Deretter transport tilbake til Nairobi og den internasjonale flyplassen.
Inkludert frokost.
Transport etappe ca. 4 timer

 

Prisen inkluderer:
- Transport i safaribil
- Alle måltider på safari og ellers som beskrevet
- Drikkevann i safaribilen
- Flyplass transfer
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Flying Doctor Emergency Cover (forsikring som sikrer fly ut av safari parkene i tilfelle alvorlig sykdom/skade)
- Overnattinger som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Visum til Kenya 50 USD pr. person
- Tips til guiden
- Varmlufts ballongtur i Masai Mara
- Besøk i Masai landsby
- Drikkevarer
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Enkeltromstillegg

 

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling.

SONY DSC
IMG_5147
IMG_5291
IMG_0672 (1)
SONY DSC
Masai village
Zebra
Kenya. Lake nakuru
Gepard Kenya

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.