Wild,Leopard,Lying,In,Wait,Atop,A,Tree,In,Masai

Det beste av Kenya

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve Afrika uten for mange turister. Vi besøker fire områder: Vakre Samburu med et unikt landskap og dyreliv. Ol Pejeta er ett av få steder i verden man fortsatt kan se neshorn. Amboseli ligger ved foten av majestetiske Kilimanjaro og er kjent for store elefantflokker. I Naivasha drar vi ut på øytur på Naivasha-sjøen og går blant ville dyr, men du kan også gå tur i fjellet eller leie sykkel.  Disse områdene er mindre kjente enn berømte Masai Mara, men med like uforglemmelige opplevelser. Men dersom du også ønsker å oppleve Masai Mara, kan reisen utvides. Du har privat safaribil med erfaren safariguide/sjåfør. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.


EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 2: Samburu
Dag 3: Samburu
Dag 4: Ol Pejeta
Dag 5: Naivasha. Båttur og øyvandring.
Dag 6: Naivasha. (Fottur eller sykkeltur)
Dag 7: Amboseli
Dag 8: Amboseli
Dag 9: Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie.

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Du blir møtt utenfor flyplassen av en sjåfør fra HibiscusReiser, som kjører deg til et hyggelig hotell i Nairobi.

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant.

Dag 2: Nairobi – Samburu/Buffalo Springs
Du blir hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører nordover mot områdene Samburu og Buffalo Springs. Dersom flyet ditt lander om morgenen, kan du velge å droppe overnatting i Nairobi og kjøre direkte til Samburu. Kjøreturen nordover fra Nairobi tar cirka 6 timer på gode veier. Det er mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder, og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. På vei fra Nairobi til Ol Pejeta krysser vi Ekvator i nærheten av Mount Kenya.

Områdene vi skal besøke ligger ved bredden av Ewaso Ng`iro River og høyden varierer mellom 800 til 1.230 over havet. Samburu er fortsatt relativt ukjent, siden de fleste turistene velger de større og mer kjente parkene. Etter lunsj drar vi ut på safari i Samburu,
Her bor du: Ashnil Samburu Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport-etappe ca. 6 timer
Mot tillegg kan du fly fra Nairobi til Samburu.

 

Dag 3: Samburu/Buffalo Springs
Vi har to safariturer i dag; morgen og ettermiddag. Midt på dagen kan det være i varmeste laget for både dyr og mennesker, og da er det godt å krype inn i skyggen, og kanskje ta en dukkert i bassenget. Du kan også besøke en lokal stamme i en Samburu landsby, for å oppleve denne kulturen på nært hold. Samburu-stammene er et fargerikt folk og nært beslektet med Masai-sfolket.

Landskapet i Samburu/Buffalo Springs National Reserve er vakkert med bratte kløfter og store sletter med en blanding av skog og gresskledde savanner, og dyrelivet er mangfoldig. På savannen gresser sjiraffantiloper, grevysebraer, oryxantiloper, nettsjiraffer og somalia strutsen – ofte omtalt som «Samburu Big 5». Alle de tre store kattedyrene; løve, gepard og leopard lever også her, sammen med elefanter, bøfler og flodhester. Andre pattedyr som ofte blir observert i Samburu er bavian, vortesvin, gaseller, impalaer, oryx og vannbukk. I tillegg er det over 350 forskjellige fuglearter her og i elva Ewaso Ng’iro lever det mange krokodiller. 

Det er en deilig ro over dette stedet. Av og til kan man kjøre i lang tid uten å se en eneste safaribil, og man kan observere dyrene i fred og ro.
Her bor du: Ashnil Samburu Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Dag 4: Ol Pejeta Conservancy
Etter frokost forlater vi Samburu. Nye opplevelser venter i Ol Pejeta Conservancy. Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn (et av de få stedene i Afrika hvor du har sjansen til å se neshorn). Campen ligger ved et vannhull, hvor du ofte kan se dyr som kommer for å drikke. Safaritur i Ol Pejeta etter lunsj.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Transport-etappe ca. 4 timer

 

Dag 5: Lake Naivasha National Park
I dag starter dagen med morgensafari i Ol Pejeta før frokost og utsjekk. Lake Naivasha er neste stopp på reisen. Etter ankomst på lodgen og lunsj, har vi en båttur på Naivasha-sjøen. Her kan vi se flodhester, pelikaner og flere fuglearter. Langs bredden av innsjøen kan man av og til se sjiraff, sebra, gnu, vannbukker, bøfler og antiloper. Etter båtturen blir det en lett vandretur enten på Crescent Island eller langs bredden av innsjøen, der du kan gå blant de ville dyra og komme nær innpå dem. Det finnes ikke rovdyr der.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 4,5 timer

 

Dag 6: Lake Naivasha National Park
Etter flere dager i bil kan det være fint å røre litt på seg. Vi kan anbefale en guidet fottur på Mount Longonot, som ruver 2.776 meter over havet. Mount Longonot er en utdødd vulkan med frodig vegetasjon nede i krateret og med fantastisk utsikt over Great Rift Valley høyere oppe, fra kraterkantene. I området finnes bøfler, sebra, leopard, løve, eland, giraffer og gaseller og flere andre arter Husk gode sko, godt med drikke og noe lett å spise. Kan legges opp  som hel dags- eller halv dags tur.

Dersom fottur på Mount Longonot ikke er aktuell for deg, så kan du leie sykkel i Hells Gate National Park. Hells Gate National Park er en av de få parkene i Kenya der du kan gå til fots eller sykle. Lei en sykkel og dra på «sykkelsafari».

Hvis du bare føler for å slappe av, så har lodgen et fint basseng med solsenger.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 7: Amboseli National Park
I dag har vi tidlig frokost og en lengre kjøretur til Amboseli. Vi stopper underveis for lunsj. Amboseli har en fantastisk beliggenhet ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Amboselis tørre slettelandskap med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen, er et spektakulært syn. Amboseli har også to myrområder, som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. Amboseli er spesielt kjent for de store flokkene med elefanter, som er et uforglemmelig syn når de vandrer over slettene med Kilimanjaros snødekte topp i bakgrunnen. Her lever også bøffel, løve, gaseller, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra samt en rekke fuglearter. Også her bor du bra, i et komfortabelt telt med dusj, wc og terrasse.
Her bor du: Kibo Safari Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 6,5 time pluss stopp for lunsj

 

Dag 8: Amboseli National Park
I dag har dere hele dagen til safari i Amboseli, og kan avtale med guiden om dere vil ha morgensafari og/eller ettermiddag safari, eller være ute hele dagen og ha med lunsj. Dersom du ønsker å besøke en masai landsby, har du muligheten til å gjøre det her.
Her bor du: Kibo Safari Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 9: Retur til Nairobi. Hjemreise
Frokost og retur til Nairobi for hjemreisen
Inkluderte måltider: Frokost
Transport etappe ca. 4 timer
Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari, eller kombinere med strandferie på Kenya-kysten, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius.  

Transportetappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

Wild,Leopard,Lying,In,Wait,Atop,A,Tree,In,Masai
IMG_5147
IMG_5291
SONY DSC
SONY DSC
IMG_0672 (1)
SONY DSC
Kenya. Lake nakuru
Gepard Kenya
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.