Wild,Leopard,Lying,In,Wait,Atop,A,Tree,In,Masai

Det beste av Kenya

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve Afrika uten for mange turister. Vi besøker fire områder: Vakre Samburu med et unikt landskap og dyreliv. Ol Pejeta er ett av få steder i verden man fortsatt kan se neshorn. Amboseli ligger ved foten av majestetiske Kilimanjaro og er kjent for store elefantflokker. I Naivasha drar vi ut på øytur på Naivasha-sjøen og går blant ville dyr, men du kan også gå tur i fjellet eller leie sykkel.  Disse områdene er mindre kjente enn berømte Masai Mara, men med like uforglemmelige opplevelser. Men dersom du også ønsker å oppleve Masai Mara, kan reisen utvides. Du har privat safaribil med erfaren safariguide/sjåfør.

Pris pr. person i dobbeltrom fra kr 25.000,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.

Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker


EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 2: Samburu
Dag 3: Samburu
Dag 4: Ol Pejeta
Dag 5: Naivasha. Båttur og øyvandring.
Dag 6: Naivasha. (Fottur eller sykkeltur)
Dag 7: Amboseli
Dag 8: Amboseli
Dag 9: Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie.

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Du blir møtt utenfor flyplassen av en sjåfør fra HibiscusReiser, som kjører deg til et hotell i byen og informerer om når du vil bli hentet neste morgen. Dette er våre hoteller i Nairobi:

Four Points by Sheraton
Tamarind Tree Hotel
Fair Acres Guesthouse

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Sheldrick Elephant Orphanage (elefantbarnehjemmet), Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant som serverer kjøttretter av krokodille, struts, kudu, sebra og andre eksotiske arter i tillegg til mer vanlige kjøttretter. For vegetarretter kan vi anbefale Tamambo Karen Blixen Restaurant.

Dag 2: Nairobi – Samburu/Buffalo Springs
Det blir en tidlig start på dagen. Vår representant vil møte deg på hotellet og gir en kort orientering om safarituren. Deretter blir du hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører nordover mot områdene Samburu og Buffalo Springs. Dersom flyet ditt lander om morgenen, kan du velge å droppe overnatting i Nairobi og kjøre direkte til Samburu. Kjøreturen nordover fra Nairobi tar cirka 6 timer på gode veier. Det er mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder, og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. På vei fra Nairobi til Ol Pejeta krysser vi Ekvator i nærheten av Mount Kenya og får demonstrert Coriolis-effekten; hvordan vindene bøyer av mot høyre på den nordlige halvkule og mot venstre på den sørlige. Etter å ha stått med ett ben på den nordlige halvkule og ett på den sørlige, og etter at du har tatt bilde foran ekvator-skiltet, kjører vi videre mot målet.

Du bor i den samme campen i to netter slik at dette blir «basen» og utgangspunktet for de daglige safariturene, eller «game drives» som det heter på «safari-språket». Områdene vi skal besøke ligger ved bredden av Ewaso Ng`iro River og høyden varierer mellom 800 til 1.230 over havet. Samburu er fortsatt relativt ukjent, siden de fleste turistene velger de større og mere kjente parkene. Reisens første safaritur,skjer denne ettermiddag, før eller etter innsjekk i campen. Vi ser an tiden. Vi benytter litt ulike overnattinger i Samburu, men alle har god standard (4). Campene har telt med dusj og wc inne, gode senger og privat terrasse. De fleste overnattingsstedene vi benytter, har basseng. Vi benytter både camper og lodger.
Her bor du: Ashnil Samburu Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport-etappe ca. 6 timer
Mot tillegg i prisen kan du fly fra Nairobi til Samburu.

 

Dag 3: Samburu/Buffalo Springs
Vi har to safariturer i dag - ett tidlig morgensafari og ett på ettermiddagen. Midt på dagen kan det være i varmeste laget for både dyr og mennesker, og da er det godt å krype inn i skyggen, og kanskje ta en dukkert i bassenget, men dersom du ønsker det, kan vi dra ut på hel dag safari med piknik lunsj. Du kan også besøke en lokal stamme i en Samburu landsby, for å oppleve og se hvordan disse menneskene lever under helt andre forhold enn vi er vant til. Samburu-stammene er et fargerikt folk og nært beslektet med Masai-stammene.

Landskapet i Samburu/Buffalo Springs National Reserve er utrolig vakkert med bratte kløfter og store sletter med en blanding av skog og gresskledte savanner, og dyrelivet er mangfoldig. På savannen gresser sjiraffantiloper, grevysebraer, oryxantiloper, nettsjiraffer og somaliastrutsen – ofte omtalt som «Samburu Big 5». Alle de tre store kattedyrene; løve, gepard og leopard lever også her, sammen med store flokker elefanter, bøfler og flodhester. Andre pattedyr som ofte blir observert i Samburu er bavian, vortesvin, gaseller, impalaer, oryx og vannbukk. I tillegg er det over 350 forskjellige fuglearter her og i elva Ewaso Ng’iro lever det mange krokodiller. 

Det er en deilig ro over dette stedet. Av og til kan man kjøre i lang tid uten å se en eneste safaribil, og man kan observere dyrene i fred og to uten at 50 andre biler flokker seg rundt. Dersom du ønsker å bevege deg litt mer, kan du bestille bush walk fra campen/lodgen du bor i.
Her bor du: Ashnil Samburu Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Dag 4: Ol Pejeta Conservancy
Etter frokost tar vi farvel med Samburu. Nye opplevelser venter i Ol Pejeta Conservancy. Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, neshorn, leopard, bøffel og elefant. Dette er ett av de få stedene i Kenya hvor du har sjansen til å se neshorn. Campen ligger ved et vannhull, hvor du rett som det er kan se dyr som kommer for å drikke. I dag kan du besøke Kenyas eneste sjimpanse-park, før ettermiddagens safari. Du kan også bestille nattsafari direkte fra campen, mot et tillegg. Dette kan du bestille sammen med reisen eller etter at du har kommet til campen, men antallet plasser kan være begrenset.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport-etappe ca. 3-4 timer

 

Dag 5: Naivasha National Park
I dag starter dagen med morgensafari i Ol Pejeta før frokost og utsjekk. Lake Naivasha er neste stopp på reisen. Av de 7 innsjøene som ligger i Kenyas del av Rift Valley, er Lake Naivasha den eneste sjøen som er ferskvann, og med et rikt fugleliv. Vi tilbringer litt tid i Naivasha, for her har du mulighet til å komme deg ut av safaribilen og være litt mer aktiv. Etter lunsj har dere ha en båttur på Naivasha sjøen hvor dere går i land på Crescent Island for et vandre-safari på de vide slettene. Her kan du gå blant ville dyr som giraff, sebra, gnu, hyener, pelikaner, vannbukker, bøfler og antiloper. Rovdyr finnes ikke her. Denne turen passer også bra for barn.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 4,5 timer

 

Dag 6: Lake Naivasha National Park
Etter flere dager i bil kan det være fint å røre litt på seg. Vi kan anbefale en guidet fottur på Mount Longonot, som ruver 2.776 meter over havet. Mount Longonot er en utdødd vulkan med frodig vegetasjon nede i krateret og med fantastisk utsikt over Great Rift Valley høyere oppe, fra kraterkantene. I området finnes bøfler, sebra, leopard, løve, eland, giraffer og gaseller og flere andre arter Husk gode sko, godt med drikke og noe lett å spise. Vi anbefaler å starte tidlig på dagen dersom du vil på denne fotturen, som varer 5-7 timer og er cirka 13,5 kilometer lang. Det er en fordel å ha med lokalkjent guide.

Dersom fottur på Mount Longonot ikke er aktuell for deg, så kan du leie sykkel i Hells Gate National Park. Hells Gate National Park er en av de få parkene i Kenya der du kan gå til fots eller sykle. Lei en sykkel og dra på «sykkelsafari».

Båttur på Naivasha-sjøen er inkludert i reisens pris, men dersom du vil gå fottur i fjellet, leie sykkel eller ta en dagstur til Lake Nakuru National Park for safari, må du booke som et tillegg og bestille det sammen med reisen. Hvis du bare føler for å slappe av, så har lodgen et fint basseng med solsenger.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Av og til kommer giraffer inn i hagen og spiser skudd fra trærne, og om kvelden og om natten kan man av og til se flodhester som kommer opp på plenene foran lodgen for å beite.

 

Dag 7: Amboseli National Park
I dag har vi tidlig frokost og en lengre kjøretur til Amboseli. Vi stopper underveis for lunsj. Amboseli har en fantastisk beliggenhet ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Amboselis tørre slettelandskap med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen, er et spektakulært syn. Amboseli har også to myrområder, som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. Amboseli er spesielt kjent for de store flokkene med elefanter, som er et uforglemmelig syn når de vandrer over slettene med Kilimanjaros snødekte topp i bakgrunnen. Her lever også bøffel, løve, gaseller, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra samt en rekke fuglearter. Også her bor du bra, i komfortabelt telt med dusj, wc og terrasse.
Her bor du: Kibo Safari Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 6,5 time pluss stopp for lunsj

 

Dag 8: Amboseli National Park
I dag har dere hele dagen til safari i Amboseli, og kan avtale med guiden om dere vil ha morgensafari og/eller ettermiddagssafari eller være ute hele dagen og ha med lunsj. Dersom du ønsker å besøke en masai landsby, har du muligheten til å gjøre det her.
Her bor du: Kibo Safari Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 9: Retur til Nairobi. Fly hjem, flere dager på safari eller strandferie.
Dersom tiden tillater det, har vi den siste safarituren i Amboseli før vi kjører tilbake til Nairobi.
Inkluderte måltider i dag: Frokost
Transport etappe ca. 4 timer

Du reiser hjem til Norge med kveldsflyDu kan bestille ekstra tid med safari i Masai Mara.

Du kan også avslutte strandferie på Zanzibar, Mauritius, Kenya-kysten eller Seychellene.

Om nødvendig av hensyn til flytidene videre, kan du ha en overnatting i Nairobi

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

Wild,Leopard,Lying,In,Wait,Atop,A,Tree,In,Masai
IMG_5147
IMG_5291
SONY DSC
SONY DSC
IMG_0672 (1)
SONY DSC
Kenya. Lake nakuru
Gepard Kenya
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.