ZY-Photo-2018-06-26-00000181

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve Kenya både til fots og i safaribil. Det blir safari i vår landcruiser i områder uten masseturisme, dagsturer til fots på Mount Kenya og Mount Longonot. Vi har safari i Ol Pejeta og Solio Game Reserve, som er av få steder i verden man fortsatt kan se neshorn, men også en rekke andre av Afrikas dyr. I Naivasha drar vi ut på båttur på Naivasha-sjøen. Du har privat safaribil med erfaren safariguide/sjåfør. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 02: Lake Naivasha. Båttur.
Dag 03: Lake Naivasha. Fottur (eller sykkeltur)
Dag 04: Solio Game Reserve. Safari i bil
Dag 05: Ol Pejeta. Safari. Nattsafari.
Dag 06: Ol Pejeta. Bush walk. Safari i bil
Dag 07: Mount Kenya. Fottur i fjellet
Dag 08: Retur til Nairobi. Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie.

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Du blir møtt utenfor flyplassen av en sjåfør fra HibiscusReiser, som kjører deg til et hyggelig hotell i Nairobi.

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant.

Dag 2: Lake Naivasha National Park. Båttur på Naivasha-sjøen
Etter frokost blir du hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører til Lake Naivasha. Etter lunsj har vi en båttur på Naivasha-sjøen. Her kan vi se flodhester, pelikaner og flere fuglearter. Langs bredden av innsjøen kan man av og til se sjiraff, sebra, gnu, vannbukker, bøfler og antiloper. Etter båtturen blir det en lett vandretur enten på Crescent Island eller langs bredden av innsjøen, der du kan gå blant de ville dyra og komme nær innpå dem. Det finnes ikke rovdyr der.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe Nairobi-Lake Naivasha ca. 2,5 timer

 

Dag 3: Lake Naivasha National Park. Fottur på Mount Longonot
Etter frokost har vi fottur på Mount Longonot, som ruver 2.776 meter over havet. Mount Longonot er en utdødd vulkan med frodig vegetasjon nede i krateret. På veien opp til kraterkanten har du fantastisk utsikt over Great Rift Valley. I området finnes bøfler, sebra, leopard, løve, eland, giraffer og gaseller m.flere, men det er lite sannsynlig å møte på disse. Dette er i første rekke en fottur i fin natur. Husk gode sko, godt med drikke og noe lett å spise. Du bør starte tidlig på dagen. Om du vil ta hele turen, så varer i utgangspunktet 5-7 timer og er cirka 13,5 km lang. Da bør du ta med lunsj. Men kan også gjøres som en fin halv dags tur. Du har med en guide som er godt kjent i fjellet og vil fortelle litt underveis.

Det er også mulig å leie sykkel i Hells Gate National Park. Hells Gate National Park er en av de få parkene i Kenya der du kan gå til fots eller sykle. Lei en sykkel og dra på «sykkelsafari» med eller uten lokalkjent guide.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 4: Solio Game Reserve. Safari
Frokost og utsjekk fra lodgen. I dag kjører vi til Solio Game Reserve. Vi er fremme ved lunsjtid. Denne ettermiddagen drar vi ut på safari i Solio Game Reserve. Landskapet er åpent slik at det er ganske lett å få øye på dyra.  Parken er et inngjerdet, privateid naturreservat rettet mot bevaring av neshorn. Parken spiller en viktig rolle i beskyttelse og avl av svarte neshorn i Kenya. I tillegg til neshorn, har Solio Reserve en rekke andre arter som leopard, bøffel, løve, gepard, sebra, giraff, oryx, antilope, gaselle, impala, waterbuck og mange flere. Solio Reserve er også et ideelt sted for fugletitting.
Her bor du: Rhino Watch Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 4 timer.

 

Dag 5: Ol Pejeta Conservancy. Nattsafari.
I dag kjører vi videre mot Ol Pejeta, og krysser Ekvator i nærheten av Mount Kenya.

Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, leopard, bøffel, elefant og neshorn (et av de få stedene i Afrika hvor du har sjansen til å se neshorn). Campen ligger ved et vannhull, hvor du ofte kan se dyr som kommer for å drikke. Safaritur i Ol Pejeta etter lunsj. Etter at det blir mørkt, helst etter middag, har du nattsafari i Ol Pejeta. Dette er et av de få stedene som tilbyr nattsafari. Da kjører dere ut i mørket og ser etter dyra med lyskastere.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Transport-etappe ca. 4 timer

 

Dag 6: Ol Pejeta morning bush walk/safari
Dagen starter med guidet bush/bird walk fra cirka 06:30 til 08:30. Da er det frokost. Etter lunsj tar vi en ny safaritur i Ol Pejeta. Dersom du ønsker hel dags safari medbragt lunsj, gir du guiden beskjed om dette dagen i forveien slik at han kan forberede dette.
Her bor du:  Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 07: Dagstur Mount Kenya
Vi kjører cirka 1 time mot møtepunktet for dagsturen på Mount Kenya. Dette er en privat tur med guide. Været kan være uforutsigbart, men denne turen krever mindre utstyr enn turene der man går i flere dager. Det er likevel kaldt og vått i høyden, så ta med en sekk hvor det er plass til klær som kan komme til nytte, f.eks lue, votter, vanntett og vindtett jakke, varm genser, ulltrøye til skift, ullsokker og gode inngåtte solide sko. Fjellstøvler er ikke et must, men solide, vanntette tursko går bra. Ta med litt snacks (nøtter, frukt, eller lignende) og godt med drikke. Ved park porten der du sjekker inn til Mount Kenya nasjonalpark, kan man til tider se dyr som bushbucks, waterbucks, bavianer og ulike fuglearter. Dette er en privat tur med lokalkjent guide. Det er i utgangspunktet en dagstur, men du kan selv bestemme hvor langt og høyt du vil gå. Turen går i et ganske rolig tempo gjennom forskjellige vegetasjoner. Medbrakt lunsj. Mount Kenya, med sin høyeste topp på 5.199 meter over havet, er det høyeste fjellet i Kenya, nest etter Kilimanjaro i Tanzania.
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport-etappe ca. 2 timer totalt

 

Dag 08: Retur til Nairobi. Hjemreise.
Frokost og retur til Nairobi for hjemreise.
Inkluderte måltider: Frokost
Transport etappe ca. 4,5 timer
Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari, eller kombinere med strandferie på Kenya-kysten, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius. 

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

IMG_2654
IMG_2664 (1)
IMG_3465
IMG_2655
ZY-Photo-2018-06-26-00000181
A,Girl,On,A,Bike,Next,To,Zebras,In,Naivasha
IMG_2552
Hippopotamus,,Lake,Naivasha
DSC_2919
image0-1

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.