Aktiv ferie, Kenya 8 dager

Dette er turen for deg som ønsker å oppleve Kenya både til fots og i safaribil. Det blir safari i vår landcruiser i områder uten masseturisme, dagsturer til fots på Mount Kenya og Mount Longonot. Vi har safari i Ol Pejeta og Solio Game Reserve, som er av få steder i verden man fortsatt kan se neshorn, men også en rekke andre av Afrikas dyr. I Naivasha drar vi ut på øytur på Naivasha-sjøen og går blant ville dyr, men i dette området kan du også leie sykkel. Du har privat safaribil med erfaren safariguide/sjåfør. Fleksible datoer.

 

Pris pr. person i dobbeltrom fra kr 28.200,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.

Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Dag 02: Lake Naivasha. Båttur. Øyvandring.
Dag 03: Lake Naivasha. Fottur (eller sykkeltur)
Dag 04: Solio Game Reserve. Safari i bil
Dag 05: Ol Pejeta. Safari. Nattsafari.
Dag 06: Ol Pejeta. Bush walk. Safari i bil
Dag 07: Mount Kenya. Fottur i fjellet
Dag 08: Retur til Nairobi. Hjemreise, eller utvide med flere dager på safari, eller strandferie.

 

Dag 1: Utreise fra Norge. Ankomst Nairobi, Kenya
Du blir du møtt utenfor flyplassen av en sjåfør som kjører deg til et hotell i byen. Du får informasjon om når du skal møte i hotellets resepsjon tidlig neste morgen. Dette er våre mest brukte hoteller i Nairobi:

Four Points by Sheraton
Tamarind Tree Hotel
Fair Acres Guesthouse

Du kan bestille utflukter i Nairobi til Sheldrick Elephant Orphanage (elefantbarnehjemmet), Karen Blixen Museet, Kibera-slummen med skolebesøk, Giraffe Center eller Nairobi National Park. Dette må bestilles sammen med reisen, slik at vi kan sette av tid til det i programmet. Du kan også prøve en av Nairobis restauranter, f.eks. velkjente og populære Carnivore Restaurant som serverer kjøttretter av krokodille, struts, kudu, sebra og andre eksotiske arter i tillegg til mer vanlige kjøttretter. For vegetarretter kan vi anbefale Tamambo Karen Blixen Restaurant.

Dag 2: Lake Naivasha National Park. Båttur til Crescent Island
Det blir en tidlig start på dagen. Vår representant vil møte deg på hotellet og gir en kort orientering om safarituren. Deretter blir du hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører til Lake Naivasha. Av de 7 innsjøene som ligger i Kenyas del av Rift Valley, er Lake Naivasha den eneste sjøen som er ferskvann, og med et rikt fugleliv. Etter lunsj har vi en båttur på Naivasha-sjøen og vi går i land på Crescent Island. På vei dit kan vi være heldige å se flodhester og pelikaner. Vi har en ganske enkelt nature walk over noen timer. Her kan du gå blant ville dyr som giraff, sebra, gnu, pelikaner, vannbukker, bøfler og antiloper.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe Nairobi-Lake Naivasha ca. 2,5 timer

Av og til kommer giraffer inn i hagen og spiser skudd fra trærne, og om kvelden og om natten kan man av og til se flodhester som kommer opp på plenene foran lodgen for å beite.

 

Dag 3: Lake Naivasha National Park. Fottur på Mount Longonot
Etter frokost pakker du med utstyr for en guidet fottur på Mount  Longonot, som ruver 2.776 meter over havet. Mount Longonot er en utdødd vulkan med frodig vegetasjon nede i krateret og med fantastisk utsikt over Great Rift Valley høyere oppe, fra kraterkantene. I området finnes bøfler, sebra, leopard, løve, eland, giraffer og gaseller m.flere, men det er lite sannsynlig å møte på disse. Dette er i første rekke en dags fottur. Husk gode sko, godt med drikke og noe lett å spise. Du bør starte tidlig på dagen. Turen varer i utgangspunktet 5-7 timer og er cirka 13,5 km lang, men kan avbrytes tidligere om ønskelig. Guiden er godt kjent i fjellet og vil fortelle litt underveis.

Dersom fottur på Mount Longonot ikke er aktuelt for deg, så er det mulig å leie sykkel i Hells Gate National Park. Hells Gate National Park er en av de få parkene i Kenya der du kan gå til fots eller sykle. Lei en sykkel og dra på «sykkelsafari» med eller uten lokalkjent guide. Det er best om du ber din safari-guide ordne sykkel-leie fra privat sykkelutleie da noen av syklene inne i parken kan være i dårlig forfatning. Du kan også ta en safaritur i vår safaribil, hvor du kan se giraffer, sebra, bøfler, gaseller og antiloper. Dersom reisefølget er splittet, og noen vil ut på fjell/sykkeltur/safari og andre ikke, så har lodgen et fint basseng med solsenger.

Båtturen på Naivasha-sjøen og dagsturen opp Mount Longonot med guide, er inkludert i reisens pris, men dersom du vil leie sykkel eller ha safari i bil i Naivasha, må du booke dette som et tillegg og bestille det sammen med reisen eller på stedet.
Her bor du: Naivasha Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 4: Solio Game Reserve. Safari
Frokost og utsjekk fra Lake Naivasha sopa Lodge. I dag kjører vi til Solio Game Reserve og har safari i vår landcruiser. Det er noen timer å kjøre, men mye å se underveis. Vi passerer små landsbyer og fargerike markeder og får se og oppleve mye av livet langs landeveien i Kenya. Vi er fremme ved lunsjtid. Samme ettermiddag drar vi ut på safari i Solio Game Reserve, eller «game drive» som det heter på «safari-språket». Landskapet er åpent slik at det er ganske lett å få øye på dyra.  Parken er en inngjerdet, privateid naturreservat rettet mot bevaring av neshorn. Parken spiller en viktig rolle i beskyttelse og avl av svarte neshorn i Kenya. I tillegg til neshorn, har Solio Reserve en rekke andre arter som leopard, bøffel, løve, gepard, sebra, giraff, oryx, antilope, gaselle, impala, waterbuck og mange flere. Solio Reserve er også et ideelt sted for fugletitting.
Her bor du: Rhino Watch Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe Lake Naivasha-Solio ca. 4 timer.

 

Dag 5: Ol Pejeta Conservancy. Nattsafari.
Frokost og utsjekk. I dag venter nye opplevelser i Ol Pejeta Conservancy. Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se alle De Fem Store: løve, neshorn, leopard, bøffel og elefant. Campen ligger ved et vannhull, hvor du rett som det er kan se dyr som kommer for å drikke. I dag besøker du Kenyas eneste sjimpanse-park, før ettermiddagens safari. Etter middag har du nattsafari fra 21:00 til 23:00
Her bor du: Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Transport-etappe Solio - Ol Pejeta ca. 1,5 timer

 

Dag 6: Ol Pejeta morning bush walk/safari
Dagen starter med guidet bush/bird walk fra cirka 06:30 til 08:30. Da er det frokost. Etter lunsj tar vi en ny safaritur i Ol Pejeta. Dersom du ønskher hel dags safari medbragt lunsj, gir du guiden beskjed om dette dagen i forveien slik at han kan forberede dette.
Her bor du:  Sweetwater Tented Camp 
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

 

Dag 07: Dagstur Mount Kenya
I dag blir det grytidlig frokost og utsjekk.  Vi kjører cirka 1 time mot møtepunktet for dagsturen på Mount Kenya. Dette er en privat tur med guide. Været kan være uforutsigbart, men denne turen krever mindre utstyr enn turene der man går i flere dager. Det er likevel kaldt og vått i høyden, så ta med en sekk hvor det er plass til klær som kan komme til nytte, f.eks lue, votter, regntett og vindtett jakke, varm genser, ulltrøye til skift, ullsåkker og gode inngåtte solide sko. Fjellstøvler er ikke et must, men solide, vanntette tursko går bra. Ta med litt snacks (nøtter, frukt, eller lignende) og godt med drikke. Ved parkporten der du sjekker inn til Mount Kenya nasjonalpark, kan man til tider se dyr som bushbucks, waterbucks, bavianer og ulike fuglearter. Dette er en privat tur med lokalkjent guide. Det er i utgangspunktet en dagstur, men du kan selv bestemme hvor langt og høyt du vil gå. Turen går i et ganske rolig tempo gjennom forskjellige vegetasjoner. Medbragt lunsj. Mount Kenya, med sin høyeste topp på 5.199 meter over havet, er det høyeste fjellet i Kenya, nest etter Kilimanjaro I Tanzania. Etter turen kjører vi til The Ark Lodge for middag og overnatting. Denne lodgen har et vannhull med belysning om kvelden og natten. Her kan man se dyra komme til vannhullet for å drikke. Beste tid for denne turen på Mount Kenya er januar til mars og juli til oktober.
Her bor du: The Ark Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport-etappe ca. 3 timer totalt

 

Dag 08: Retur til Nairobi. Fly hjem, flere dager på safari eller strandferie
Det er mulig å utvide reisen med flere dager på safari, for eksempel i Masai Mara, men dette må du gjøre når du bestiller reisen.  Om nødvendig av hensyn til flytidene videre, kan du ha en overnatting i Nairobi.
Inkluderte måltider i dag: Frokost
Transport etappe med bil ca. 5-6 timer

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

IMG_2654
IMG_2664 (1)
IMG_2655
Elephants,In,Samburu,National,Reserve
ZY-Photo-2018-06-26-00000181
Fil_001 (17)
IMG_2552
SONY DSC
KENYA OG SEYCHELLENE 2018 558
26 CC eagle
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.