Det beste av Tanzania 5 dager

Du besøker Ngorongoro-krateret som er ett av Afrikas mest kjente viltområder, Lake Manyara - kjent for store flokker med flamingoer, og med god tid i Serengeti som kan by på noen av verdens mest fantastiske dyre- og natur opplevelser. Kan avsluttes med badeferie på Zanzibar, Seychellene eller Mombasa. Privat safari med engelsktalende guide. Fleksible datoer.

Pris pr person fra kr 29.500,-
Tillegg for flybilletter

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.
- Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Tanzania
Ved ankomsten til Kilimanjaro International Airport, blir du møtt av en av våre representanter. Gå ut av ankomsthallen og se etter en sjåfør med et skilt med ditt navn, eller Hibiscusreiser. Transport til Ilboru Safari Lodge Lodge ca en times kjøretur fra flyplassen. Måltider kan kjøpes på lodgen. Her er basseng, bar og restaurant.
1 natt på Ilboru Safari Lodge eller tilsvarende:  

Dag 3: Tarangire National Park
Etter tidlig frokost, blir man hentet av sjåføren/guiden som skal være med på safari de neste dagene. Guiden kjører mot Tarangire National Park. Tarangire er kjent for store flokker med elefanter. Når du er inne i parken, vil sjåføren åpne taket på bilen slik at du bedre kan observere det fantastiske dyrelivet og naturen. Landskapet er preget av bush, savanne og gigantiske baobabtrær. Tarangire er ett av Øst-Afrikas beste muligheter for å komme nær innpå elefanter, bestanden er stor, og elefantene gjenkjenner safari kjøretøyene og bryr seg lite om dem. Men her finnes også de fleste av de dyrene man ønsker å se på safari: giraffer, løver, bøffel, antiloper, leoparder, aper, m.m. Etter safari og lunsj i Tarangire, er det blitt sen ettermiddag. Transport til lodgen.
1 natt Sangaiwe Camp eller tilsvarende
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 2,5 timer.

Dag 4: Lake Manyara National Park 
Etter frokost, har du en kort kjøretur mot Lake Manyara National Park. Lake Manyara er kjent for sin rike bestand av flamingoer. I parken finnes elefanter, giraffer, bøfler og antilope og gaseller. Manyara National Park er også kjent for løver som liker å klatre i trær, noe som er ganske uvanlig for store katter. Piknik-lunsj i parken. På ettermiddagen forlater du Lake Manyara National Park og drar til lodgen for middag og overnatting, og kanskje en dukkert i bassenget. Lodgen ligger fint til ved foten av Ngorongoro.
1 natt på Bouganvillea Lodge eller tilsvarende
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag. 

Transport etappe ca. 2,5 timer.

Dag 5: Safari i Ngorongoro krateret
Tidlig frokost. Du sjekker ut og har kun en kort kjøretur oppover i høyden mot Ngorongoro. Deretter begynner nedstigningen til kratergulvet. Kraterbunnen med de åpne slettene har et fantastisk dyreliv og et syn for øyet. Man blir ydmyk i møtet med et så storslagent landskap.Her har du store sjanser for å oppleve The Big Five: Løve, bøffel, elefant, leopard og neshorn, samt en rekke andre dyrearter. Edens hage har Ngorongoro krateret med rette blitt beskrevet som. Det var en gang en stor aktiv vulkan, og var trolig så stor som Mt. Kilimanjaro. Ngorongoro er et vernet område, og derfor er det mulig å se noen av det lokale Masai folket med buskapen her. Medbragt lunsj som man spiser på en av piknik-plassene nede i krateret. På ettermiddagen, etter nok en opplevelsesrik dag,  forlater du Ngorongoro og kjører mot Serengeti.
1 natt i Tortillis Camp eller tilsvarende.
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe i dag ca 2,5 time
  

Dag 6 og 7: Serengeti National Park 
På de enorme slettene i Serengeti Nasjonalpark kan du oppleve et fantastisk dyreliv og her er de beste muligheter for ditt livs Safariopplevelse. Elefanter, gepard, leopard, gnu, sebra, giraff, antilope, bøffel, flodhest, krokodille, mange ulike fugler og mange flere. Serengeti er stort, og det er viktig at du bor på rett sted i Serengeti, i forhold til tiden på året dere besøker parken. De store dyreflokkene vandrer og befinner seg på ulike steder til ulike tider. Vi plukker derfor ut et bosted som passer for den tiden du skal reise. I Serengeti anbefaler vi sterkt å bo i en camp fremfor lodge. Campene gir en bedre safari-opplevelse. Vi benytter villmarks camper hvor alle telt har gode senger og privat dusj og WC inne i teltet. Bål tennes på tunet om kvelden og her samles man og fordøyer dagens mange opplevelser og inntrykk under Afrikas mektige stjernehimmel. Akkurat slik et safari bør være! Og hva er vel mer spennende enn å høre løvene brøle og hyenene skrike om natten mens sebra og gnu gresser helt inntil teltduken! Da er du virkelig på safari! Mulighet for å besøke en masai landsby og fly varmlufts-ballong  med champagne frokost.
2 netter i Tortillis Camp eller tilsvarende.
Inkludert i dag: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe i dag ca 2,5 time

Dag 8: Fly fra Serengeti
Du hentes av sjåføren og kjøres til flystripen. Husk maks bagasjevekt pr person 15 kilo  -  pakket i bager. Ved å fly fra Serengeti spares du for en hel dagsetappe i bil tilbake til Arusha. Du flyr til Arusha, og evt videre fly hjem til Norge, eller du flyr videre til badeferie.
Inkludert i dag: Frokost

 

Prisen inkluderer: 
- Transport i safaribil
- Alle måltider på safari og ellers som beskrevet
- Drikkevann i safaribilen
- Flyplass transfer
- Flybilletter Serengeti - Arusha
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Flying Doctor Emergency Cover (forsikring som sikrer fly ut av safari parkene i tilfelle alvorlig sykdom/skade)
- Overnattinger som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Visum til Tanzania 50 USD pr. person
- Tips til guiden
- Varmlufts ballongtur i Serengeti
- Besøk i Masai landsby
- Drikkevarer
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Enkeltromstillegg

SONY DSC
Serengeti (1). Kati kati camp
IMG_4859
IMG_4584
IMG_4473
IMG_5017
Elefant

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.