SONY DSC

Det beste av Tanzania

Fem dager på safari, hvor du besøker Ngorongoro-krateret og Serengeti med noen av verdens mest fantastiske dyre- og natur opplevelser. Lake Manyara er kjent for flamingoer og frekke bavianer, og Tarangire for store elefantflokker. Zanzibar er vår favoritt av øyene i i Det indiske hav. Her kan du dra på spennende turer, kite, snorkle, dykke eller bare slappe av på solsengen. Privat safari med engelsktalende guide. Fleksible datoer.

Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02: Ankomst Arusha, Tanzania
Dag 03: Tarangire
Dag 04: Lake Manyara
Dag 05: Serengeti
Dag 06: Serengeti//Ngorongoro
Dag 07: Ngorongoro
Dag 08: Zanzibar 5 netter eller mer
Dag 13: Hjemreise

 

Dag 1: Utreise fra Norge

 

Dag 2: Ankomst Tanzania
Ved ankomsten til Kilimanjaro International Airport, blir du møtt av en av våre representanter. Transport til Ilboru Safari Lodge i byen Arusha, ca en times kjøretur fra flyplassen. Lodgen har en hyggelig hage med basseng. Restaurant og bar.
Her bor du: Mount Meru Game Lodge
Oppgradering: Arumeru River Lodge
Inkluderte måltider: Middag

 

Dag 3: Tarangire National Park
Det blir en tidlig start på dagen. Vår representant vil møte deg på hotellet og gir en kort orientering om safarituren. Etter frokost blir du hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører mot Tarangire National Park. Tarangire er kjent for store flokker med elefanter. Når vi er inne i parken, vil sjåføren åpne taket på bilen slik at du bedre kan observere det fantastiske dyrelivet og naturen. Landskapet er preget av bush, savanne og gigantiske baobab-trær. Tarangire er ett av Øst-Afrikas beste muligheter for å komme nær innpå elefanter, bestanden er stor, og elefantene gjenkjenner safari-kjøretøyene og bryr seg lite om dem. Men her finnes også de fleste av de dyrene man ønsker å se på safari, giraffer, løver, bøffel, antiloper, leoparder, aper, og mange flere. Etter safari og lunsj i Tarangire, er det blitt sen ettermiddag og vi kjører til campen for innsjekk og middag.
Her bor du: Sangaiwe Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 2,5 timer.

 

Dag 4: Lake Manyara National Park
Utsjekk fra campen. Vi kjører videre mot Lake Manyara. Landskapet er preget av bush, savanne og innsjøen Manyara. Lake Manyara er kjent for sin rike bestand av flamingoer, men også for store flokker med bavianer. I parken finnes elefanter, giraffer, bøfler, antilope og gaseller i tillegg til et rikt fugleliv. Manyara National Park er dessuten kjent for løver som liker å klatre i trær. Piknik-lunsj i parken. På ettermiddagen forlater vi parken og kjører til lodgen for middag og overnatting, og kanskje en dukkert i bassenget. Bouganvilla Lodge ligger fint til i dalen under Ngorongoro-fjellene. Du kan oppgradere til Sopa Lodge, som ligger helt inntil kraterkanten med fantastisk utsikt over krateret.
Her bor du: Bouganvillea Lodge (eller tilsvarende)
Oppgradering: Ngorongoro Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 2,5 timer

 

Dag 5: Serengeti National Park
I dag starter vi tidlig for å få så mye tid som mulig i Serengeti. På disse enorme slettene kan du oppleve et fantastisk dyreliv: Elefanter, gepard, leopard, gnu, sebra, giraff, antilope, bøffel, flodhest, krokodille, mange ulike fugler og mange flere. De store dyreflokkene vandrer og befinner seg på ulike steder til ulike tider. Vi plukker derfor ut et bosted som passer for den tiden du skal reise. Den beste tiden for å se migrasjonen i sentrale Serengeti er mellom januar og mars. I Serengeti bør du å bo i en camp fremfor lodge. Campene gir en mye bedre safari-opplevelse. Vi benytter villmarks camper, og alle telt har senger og privat dusj og WC inne i teltet. Campene vi benytter er som regel ikke inngjerdet og spesielt om natten kan du høre dyr nær teltet. Erfarne vakter sørger for at du ikke går alene etter mørkets frembrudd.  Om kvelden blir det ofte tent bål ute. Da er det fint å sitte ved bålet og se tilbake på dagens opplevelser. Det er noe helt spesielt ved å sove i telt i villmarken med alle lydene fra Afrika rett utenfor telt-duken. Akkurat slik safari skal være!
Her bor du: Tortillis Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe Lake Manyara-Serengeti ca 4 timer

 

Dag 6: Serengeti safari
Vi er på safari i Serengeti frem til en stund etter lunsj. Etter denne dagen i Serengeti kjører vi mot Ngorongoro for overnatting, slik et vi skal ha kort vei til krateret neste morgen. Evt kan oppholdet i Serengeti forlenges med flere netter.

Det er mulighet for å besøke en masai landsby og fly varmlufts-ballong med champagne frokost, men dette du bestille sammen med reisen slik at vi får plass til det i programmet. Varmlufts ballongsafari starter grytidlig, slik at du får med deg soloppgangen.
Her kan du lese mer om ballongtur i Serengeti
(Forbehold om endring i prisen på ballongturen).

Her bor du: Rhino Lodge
Oppgradering: 
Ngorongoro Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe ca 2,5 time

 

Dag 7: Ngoronogoro-krateret
I dag har vi en kort transport etappe til krateret. Nede i kraterbunnen er det vide sletter med et rikt dyreliv og et storslagent landskap. Ngorongoro-krateret har også blitt kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder.

I krateret, som yrer av fugler og krypdyr, lever det ca. 25 000 større pattedyr. Selve krateret dekker et areal på ca. 264 km² og er omkring 16-20 km bredt og 610-760 meter dypt og er verdens største kaldera. I dette området er det funnet fotspor etter mennesker som er nærmere 4 millioner år gamle, bevart i våt vulkansk aske. I 1979 ble naturvernområdet innlemmet i UNESCOs liste over verdensarv. I dag lever også omkring 52 000 masaier og buskapen deres innenfor Ngorongoro Conservation Area, som rommer krateret og området rundt og som grenser mot Serengeti Nasjonalpark. I krateret har du har store sjanser for å oppleve De Fem Store: løve, bøffel, elefant, leopard og neshorn, samt en rekke andre dyrearter. Vi har med lunsj som vi spiser på en av piknik-plassene nede i krateret, som oftest med en flodhest-dam. Etter lunsj kjører vi tilbake til Arusha og ankommer i tide for middag.
Her bor du: Mount Meru Game Lodge
Oppgradering: 
Arumeru River Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe cirka 4 timer

 

VIKTIG: Mot et pristillegg kan du fly fra Serengeti til Zanzibar. Da besøker du Ngorongoro-krateret på veien til Serengeti. Da besøker du Ngorongoro-krateret på vei til Serengeti. Flytiden Serengeti-Zanzibar er på cirka 2-3 timer. Det benyttes så små fly ut av Serengeti, at du ikke kan pakke i stor koffert, men i en bag som veier maks 15 kilo pr person pluss 5 kilo håndbagasje. Flyturen er en fin opplevelse: Du flyr over Ngorongoro-krateret og Ndutu-slettene og de to andre store kraterne Olmoti og Empakai. Kan hende ser du flokker med dyr, de rosa flamingoene i Lake Manyara og klynger med masai landsbyer langt der nede.  Dette må bestilles sammen med reisen

 

Dag 8: Fly til Zanzibar
Dere får transport til flyplassen. Flybillett fra Nairobi til Zanzibar er inkludert. Flytid ca. 1 time. minutter. Når du lander på Zanzibar blir du møtt av en sjåfør fra vår samarbeidspartner, som sørger for transport til strandhotellet. Fra vår samarbeidspartner kan du bestille utflukter.

Transport etappe fra flyplassen på Zanzibar til strandhotellene nord og sør, cirka 1-1,5 time. Fra flyplassen til hotellene i Stone Town er det 20 minutter

Dette reiseforslaget er basert på 5 netter her:
3* Villa Kiva Boutique Hotel
Dobbeltrom mot hagen med frokost. Kan oppgraderes til rom med havutsikt.
Oppholdet kan kortes ned eller forlenges etter ønske, og du kan oppgradere til annet hotell med høyere standard.

Oppgradering:
4* The Z Hotell
4* Diamonds Mapenzi Beach
5* Gold Zanzibar Beach House & Spa

Dag 13: Hjemreise eller utvide med flere dager
I god tid før flyavgang blir du kjørt til fra hotellet til flyplassen. Det er vår samarbeidspartner på Zanzibar som sørger for transporten. Sjåføren henter dere på hotellet 4 timer før hjemreisen. Fra hotellene i Stone Town er det 3 timer før

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

SONY DSC
Serengeti (1). Kati kati camp
IMG_4859
IMG_4584
IMG_4473
IMG_5017
Elefant
Sailing,Boat,Passing,An,Empty,Sandy,Beach,On,A,Sunny
Sharazad
Sharazad Zanzibar
Paradise,Of,Zanzibar
Z-Hotell

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.