Zanzibar - vi skreddersyr din reise

Zanzibar er en idyllisk ferieøy med herlige strender, karisma, kokospalmer og pulver-myk korallsand vasket opp fra det klare turkisblå havet. Her kan du virkelig lade batteriene. Zanzibar er også kjent som Krydderøya. Fra gammelt av har handelen med eksotiske krydder vært viktig for økonomien. Her er det flotte muligheter for både snorkling, dykking, kiting og andre vannaktiviteter. Eller kanskje du ønsker en guidet tur i Stone town som har mye historie å by på. For de som ønsker å se store skilpadder i det fri, er Prison Island også en fin opplevelse. Bor du på et av hotellene langs østkysten anbefaler vi å bli med på en guidet reef-walk. Vår samarbeidspartner på Zanzibar møter deg i havnen når du ankommer og er tilgjengelig for deg under hele oppholdet.

Få andre parker i Afrika man måle seg med Masai Mara i safari-opplevelser. Rund av reisen med deilige soldager på eksotiske Zanzibar. Fleksible datoer.
.
Les mer

Tanzania er et sikkert valg for et vellykket safari. Du besøker Ngorongoro-krateret, Tarangire og Lake Manyara. Fleksible datoer.
.
Les mer

I perioden desember til mars kan du oppleve den store migasjonen i Serengeti, men et safari i Tanzania er vellykket året rundt. Du besøker også Ngorongoro og Lake Manyara. Fleksible datoer.

Oversikt

Eksotiske Zanzibar
I dag er Zanzibar er en idyllisk ferieøy med herlige strender, kokospalmer og pulver-myk korallsand vasket opp fra det klare turkisblå havet. Zanzibar er også kjent som Krydderøya. Fra gammelt av har handelen med eksotiske krydder vært viktig for økonomien. I tidligere tider var Zanzibar et sentrum for verdens krydderhandel. Her er det fine muligheter både for snorkling, dykking og spennende utflukter.

Stone Town
Stone Town er den eneste store byen på Zanzibar, en fasinerende gammel by med trange smug, gamle bygninger, fargerike basarer, markeder og krydderdufter. Her kan du handle alt fra lokal kunst til smykker og fargerike klær. På markedet finnes fersk fisk og skalldyr fra havet, krydder fra de lokale krydderfarmene, fersk frukt og ulike grønnsaker. Stone Town har fått plass på UNESCOS verdensarvliste. Stort utvalg av butikker og restauranter. Noen turister liker å legge ferien på Zanzibar til Stone Town, på grunn av alle tilbudene. Her finnes også en strand, men den frister kanskje ikke så mye til bading. Viktig å merke seg at enkelte hoteller ikke selger alkohol.

Strendene på Zanzibar
Sør, øst og nordøst på Zanzibar er en del av strendene urørte, og med få turister. Alt du hører er palmesus og bølgene som ruller inn over den hvite korallsanden. Hvis du vil vekk fra stor-turismen, kanskje leie deg en sykkel, rusle langs folketomme strender og se de lokale kvinnene som høster sjø-gress, så skal du bo du her. Her er et rikelig utvalg av små enkle strand-hoteller med herlig, avslappende atmosfære. Men finnes også store internasjonale hoteller. På øst- og sør-siden av øya, er det begrenset med tilbud rundt hotellene. Badesko kan være en fordel her, pga korallene.

På nordsiden av Zanzibar, finnes det ett større turiststed, med mer liv og røre. Det er tettstedet Nungwi. Her bor de fleste turistene og her ligger hotellene som perler på en snor langs den fine stranden. Her kan du spise lunsj og middag på andre hoteller. Turister og lokalbefolkningen bruker den lange stranden til ballspill, strandleker, jogging og soling. Den lille lokale landsbyen Nungwi kan du også besøke. Her er det en opplevelse for liten og stor å rusle rundt i byen og observere det lokale folkelivet.

I nord-vest finnes en av Zanzibars beste strender, Kendwa Beach. Stranden er vakker med hvit sand og fin sandbunn for de som liker å bade i havet. Dette er den eneste stranden på Zanzibar som ikke er påvirket av den store forskjellen mellom høyvann og lavvann. Her tilbyr vi eksklusive 5-stjerners hoteller, men det finnes også noen små, enkle hoteller helt nede på stranden, for de som er på lavbudsjett. Kendwa er «lillebror» til Nungwi, ca 5-10 minutters biltur fra Nungwi. I Kendwa er det roligere, men fortsatt relativt mye folk langs strendene.

Aktiviteter på Zanzibar
Zanzibar er en spennende øy, hvor du kan fylle dagene med aktiviteter. Man kan dykke og snorkle fra hotellstranden, men bedre forhold får du ved å bli med på en organisert tur. Dette bestiller du via hotellets resepsjon eller hos vår agent. Besøke en krydderplantasje, ta en guidet tur i Stone Town og ta gjerne også en tur ut til Prison Island. Dette var i utgangspunktet et fengsel for slaver, men ble etterhvert en karantenestasjon for folk med gulfeber. I dag har øya en koloni med gigantiske skilpadder. På Zanzibar finnes også en liten regnskog, Jozani Forest, med sjeldne vekster, og en koloni av røde colobus-aper. Husk å ta med godt føt-tøy, da skogbunnen er våt. Fisketurer kan arrangeres.

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Vi kjenner Zanzibar godt og har håndplukket bostedene. Vi samarbeider med dyktig lokal arrangør. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer. Seychellene kan kombineres med safari i Sør-Afrika, Kenya eller Tanzania.

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Pass og visum
For reise til Zanzibar må norske statsborgere ha pass som er gyldig minst 6 måneder etter hjemreise. Visum for norske statsborgere kjøpes ved ankomst, og koster pr. i dag USD 50 pr. person. Ha både kort og kontanter tilgjengelig. Dersom du kommer fra safari på fastlandet i Tanzania, så skal du ikke betale visum på nytt ved innreise på Zanzibar. Ved ankomst må du fylle ut innreisepapirer. Sørg derfor for å ha ditt program og hotellvoucher tilgjengelig, og penn. Husk å ha med forsikringsbevis for reiseforsikring.

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte f.eks. Kenya, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. 

Telefon og internett
De fleste overnattingssteder har internett, men kvaliteten kan være dårlig. Mobiltelefon fungerer de fleste steder.

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Når du ankommer Zanzibar
Ikke gi penger til sikkerhetsvakter eller andre på flyplassen som ber om penger. Den siste tiden har vi hørt om kunder som er blitt oppsøkt av folk på flyplassen som utgir seg for å være sikkerhetsvakter og ber om penger. Ignorer dette. Behandle penger diskret. Ikke flash med penger/lommebok. Du må fylle ut et skjema ved ankomst. Vær tålmodig og belag deg på kø. Vår sjåfør venter UTENFOR ankomsthallen med et skilt som det står ditt navn på, eller med HibiscusReisers logo. IKKE ta imot transport med andre enn disse. Transfer arrangeres som regel av hotellet du skal bo på, eller av vår faste transportør. Dette fremgår av dine reisepapirer for Zanzibar (hotell voucher eller transfer voucher).

Valuta
Det er enklest å bruke USD og kredittkort. Tanzania shilling får du ikke kjøpt før utreise. Det finnes minibanker i Stone Town. Be din sjåfør stoppe i Stone Town ved ankomst slik at du kan ta ut penger i minibank.  Merk at noen hoteller, blant annet Z-Hotell, kun aksepterer kredittkort og ikke tar imot kontanter. 

Religion og ramadan
Zanzibar er hovedsakelig muslimsk. Under Ramadan skal ikke muslimer drikke, spise eller røyke fra soloppgang til solnedgang. Etter solnedgang tiltar aktivitetene over alt i byen, og restauranter og butikker holder åpent til langt utover kvelden. Restauranter og hoteller er åpne som normalt i turistområdene. Som turist vil du ikke merke noe særlig til Ramadan.

Forbud mot plast
Det er forbudt å ha med plastposer til Zanzibar,

Tips
Det er vanlig å tipse sjåfører og guider med 5-10 USD pr dag. Man kan også tipse i restauranter, til koffertbærere og vaskehjelper. De som jobber i turistnæringen er alltid takknemlige for tips.

Klima
Zanzibar er en helårsdestinasjon med gjennomsnittlig 7 - 8 soltimer om dagen og temperaturer mellom 24 - 28 grader celsius året rundt. Det faller vanligvis mest nedbør i perioden november - desember (korte byger) og april - mai (lengre og hyppigere byger). Klima-endringer har ført til at det kan det kan komme nedbør selv i de «tørre» årstider.

Ditt møte med Zanzibar
Ikke forvent samme effektive tempo på restauranter og hoteller, som her hjemme. De tar det «pole-pole» (sakte).  Noen reagerer på at det tar lang tid å få maten på restaurantene/hotellene og at de som jobber der snakker dårlig engelsk. Husk at du er i Afrika, og at du befinner deg i en annen kultur. Zanzibar er en vakker og spennende øy med en herlig kultur og vennlige mennesker. Nettopp turismen bidrar til at mange mennesker på Zanzibar har en jobb og kan forsørge sin familie.

Hotellskatt på Zanzibar: 1 USD pr person pr natt betales direkte til hotellet.
Retur fra reisemålet: Du blir hentet på hotellet 4 timer før flyavgang.  
Hvis henting i Stone Town: 3 timer før fly avgang.
Vent på transport i resepsjonen.

Les mer om Zanzibar (Tanzania)

Fakta
Hovedstad: Stone Town
Innbyggere:
 Ca 1,5 mill
Språk: Swahili er det lokale språket, men engelsk er også utbredt.
Tidsforskjell: Tanzania ligger 2 timer foran norsk vintertid og 1 time foran norsk sommertid.
Valuta: Tanzania Shilling. USD kan benyttes. Kredittkort kan benyttes på de fleste hotellene. Det legges til et gebyr på 2-5 prosent av beløpet.
Elektrisitet: 230 Volt. Engelsk støpsel, 3 ben.

Depositphotos_67303623_l-2015
Depositphotos_62095285_l-2015
bilde (5) - Kopi - Kopi
Zanzibar