SONY DSC

Klassisk safari & Zanzibar

Du besøker Ngorongoro-krateret som er ett av Afrikas mest kjente viltområder, Lake Manyara - kjent for store flokker med flamingoer, og Serengeti som kan by på noen av verdens mest fantastiske dyre- og natur opplevelser. Zanzibar lokker med hvite strender og turkisblått vann, og gode muligheter for spennende utflukter, kiting, snorkling og dykking. Privat safari med engelsktalende guide. Fleksible datoer. Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02: Ankomst Tanzania
Dag 03: Serengeti
Dag 04: Serengeti
Dag 05: Ngorongoro
Dag 06: Zanzibar for eksempel 5 netter
Dag 11: Hjemreise

 

Dag 1: Utreise fra Norge

 

Dag 2: Ankomst Tanzania
Ved ankomsten til Kilimanjaro International Airport, blir du møtt av en av våre representanter. Transport til byen Karatu. Lodgen ligger ved foten av Ngorongorofjellene blant banan- og kaffeplantasjer. Her kan du få en god natts søvn før safarieventyret starter neste morgen. Lodgen har en hyggelig hage med basseng. Restaurant og bar.
Her bor du: Bouganvillea Safarilodge
Inkluderte måltider: Middag
Transport etappe ca. 3 timer 

 

Dag 3: Serengeti
I dag starter vi tidlig for å få så mye tid som mulig i Serengeti. Vi kjører fra Karatu over Ngorongoro-fjellene til Serengeti. På veien passerer vi flere masai bosettinger og ofte kan man se masaier som gjeter dyra sine. På disse enorme slettene i Serengeti kan du oppleve et fantastisk dyreliv: Elefanter, gepard, leopard, gnu, sebra, giraff, antilope, bøffel, flodhest, krokodille, mange ulike fugler og mange flere. Vi benytter villmarks camper, og alle telt har senger og privat dusj og WC inne i teltet. Campene vi benytter er som regel ikke inngjerdet og spesielt om natten kan du høre dyr nær teltet. Erfarne vakter sørger for at du ikke går alene etter mørkets frembrudd.  Middagen arrangeres i et stort telt, som også har en bar og en salong der man kan kjøpe noe å drikke og slappe av før middag. Om kvelden blir det ofte tent bål ute. Da er det fint å sitte ved bålet og se tilbake på dagens opplevelser. Det er noe helt spesielt ved å sove i telt i villmarken med alle lydene fra Afrika rett utenfor telt-duken. Akkurat slik safari skal være!
Her bor du: Tortilis Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.
Transport etappe 4 timer

 

Dag 4: Serengeti safari
Vi er på safari i Serengeti hele dagen, og pakker med lunsj som vi spiser på et egnet sted. Vi besøker flere ulike områder av Serengeti. Etter en hel dag på safari er inntrykkene og opplevelsene mange og det er godt å komme tilbake til campen for en dusj, middag, noe godt å drikke ved bålet og en god natts søvn.
Her bor du: Tortilis Camp
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag.

 

Dag 5: Ngoronogoro krateret
Dersom tiden tillater det, kan dere ha nok en safaritur før vi forlater Serengeti og setter kursen mot Ngorongoro og krateret. Nede i bunnen av krateret er det vide sletter med et rikt dyreliv og et storslagent landskap. Ngorongoro-krateret har også blitt kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder.

I krateret lever det ca. 25 000 større pattedyr. Selve krateret dekker et areal på ca. 264 km² og er omkring 16-20 km bredt og 610-760 meter dypt og er verdens største kaldera. I dette området er det funnet fotspor etter mennesker som er nærmere 4 millioner år gamle. I 1979 ble naturvernområdet innlemmet i UNESCOs liste over verdensarv. I dag lever også omkring 52 000 masaier og buskapen deres innenfor Ngorongoro Conservation Area, som rommer krateret og området rundt og som grenser mot Serengeti Nasjonalpark. I krateret har du har store sjanser for å oppleve De Fem Store: løve, bøffel, elefant, leopard og neshorn, samt en rekke andre dyrearter. Etter piknik-lunsj kjører vi ned til lodgen ved foten av fjellet og ankommer i tide for middag.
Her bor du: Bouganvillea Safarilodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe cirka 4 timer

 

Dag 6: Fly til Zanzibar
Dere får transport til flyplassen. Når du lander på Zanzibar blir du møtt av en sjåfør som sørger for transport til hotellet.   

Hotell eksempler på Zanzibar:
3* Villa Kiva Boutique Hotel
4* The Z Hotel
4* Diamonds Mapenzi Beach
5* Gold Zanzibar Beach House & Spa

Dag 11: Hjemreise eller utvide med flere dager
I god tid før flyavgang blir du kjørt til flyplassen.  Oppholdet på Zanzibar kan kortes ned eller forlenges etter ønske.


Tillegg som kan bestilles på safari:

Besøke en masai landsby
Du kan besøke en masai landsby og oppleve denne kulturen på nært hold. Du blir ønsket velkommen med en type lokal masai seremoni med en tradisjonell sang og mennenes velkjente «hoppedans». De inviterer deg deretter med inn i landsbyen sin, og forteller om sitt liv og sine tradisjoner og viser rundt. Du får være med inn i husene og se hvordan de lever der. Det er mulighet for å kjøpe produkter de har laget, på det lokale markedet. Må bestilles sammen med reisen.

 

Tur i varmluftsballong i Serengeti
Start dagen med en tur i varmlufts-ballong i soloppgangen over Serengeti, etterfulgt av champagne frokost på savannen. Dette må du bestille sammen med reisen.

Her kan du lese mer om ballongtur i Serengeti

 

Flere dager på safari
Det er mulig å legge til flere dager på safari, for eksempel med flere netter i Serengeti eller i nasjonalparkene Lake Manyara og/eller Tarangire.

 

Fly fra Serengeti til Zanzibar.
Det er mulig å fly fra Serengeti til Zanzibar, en flytid på cirka 3 timer. Du flyr over Ngorongoro-krateret og Ndutu-slettene og de to andre store kraterne Olmoti og Empakai. Kan hende ser du flokker med dyr, flamingoene som en rosa sky i Lake Manyara og klynger med masai landsbyer langt der nede.  Dette må bestilles sammen med reisen. Maks bagasjevekt 15 kilo (bag) og 5 kilo håndbagasje pr person.

 

Transport etappene i dette reiseforslaget er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Forbehold om endringer.

SONY DSC
SONY DSC
Fil_001 (2)
Maqsai Mara, Kenya.
SONY DSC
Masai mara
zanzibar-512997_1920
SONY DSC
Young,Beautiful,Woman,During,Tropical,Beach,Vacation
58495eab501b9b8a190cb335_sharazad-image-26

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.