zebras-765885_1920

Kort safari & Zanzibar

Dette safariprogrammet er kort og uten veldig lange transport etapper. Passer for familier med barn eller andre som ikke ønsker så veldig lange transport etapper. Vi har satt sammen et program med 3 dager på safari, hvor du besøker Ngorongoro-krateret med noen av verdens mest fantastiske dyre- og natur opplevelser. Lake Manyara er kjent for flamingoer og frekke bavianer, og Tarangire for store elefantflokker. Zanzibar er vår favoritt av øyene i i Det indiske hav. Her kan du dra på spennende turer, snorkle, dykke eller bare slappe av på solsengen. Privat safari med engelsktalende guide. Fleksible datoer.

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 24.900,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.
Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02: Ankomst Arusha, Tanzania
Dag 03: Tarangire
Dag 04: Lake Manyara
Dag 05: Ngorongoro
Dag 06: Zanzibar 5 netter eller mer
Dag 11: Hjemreise

 

Dag 1: Utreise fra Norge

 

Dag 2: Ankomst Tanzania
Ved ankomsten til Kilimanjaro International Airport, blir du møtt av en av våre representanter. Transport til Ilboru Safari Lodge i byen Arusha, ca en times kjøretur fra flyplassen. Lodgen har en hyggelig hage med basseng. Restaurant og bar.
Her bor du: Ilboru Safari Lodge
Oppgradering: Arumeru River Lodge
Inkluderte måltider: Middag

 

Dag 3: Tarangire National Park
Det blir en tidlig start på dagen. Vår representant vil møte deg på hotellet og gir en kort orientering om safarituren. Etter frokost blir du hentet av safari-guiden/sjåføren, og vi kjører mot Tarangire National Park. Tarangire er kjent for store flokker med elefanter. Når vi er inne i parken, vil sjåføren åpne taket på bilen slik at du bedre kan observere det fantastiske dyrelivet og naturen. Landskapet er preget av bush, savanne og gigantiske baobab-trær. Tarangire er ett av Øst-Afrikas beste muligheter for å komme nær innpå elefanter, bestanden er stor, og elefantene gjenkjenner safari-kjøretøyene og bryr seg lite om dem. Men her finnes også de fleste av de dyrene man ønsker å se på safari, giraffer, løver, bøffel, antiloper, leoparder, aper, og mange flere. Etter safari og lunsj i Tarangire, er det blitt sen ettermiddag og vi kjører til campen for innsjekk og middag.
Her bor du: Sangaiwe Camp eller tilsvarende
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 2,5 timer.

 

Dag 4: Lake Manyara National Park
Utsjekk fra campen. Vi kjører videre mot Lake Manyara. Landskapet er preget av bush, savanne og innsjøen Manyara. Lake Manyara er kjent for sin rike bestand av flamingoer, men også for store flokker med bavianer. I parken finnes elefanter, giraffer, bøfler, antilope og gaseller i tillegg til et rikt fugleliv. Manyara National Park er dessuten kjent for løver som liker å klatre i trær. Piknik-lunsj i parken. På ettermiddagen forlater vi parken og kjører til lodgen for middag og overnatting, og kanskje en dukkert i bassenget. Bouganvilla Lodge ligger fint til i dalen under Ngorongoro-fjellene. Du kan oppgradere til Sopa Lodge, som ligger helt inntil kraterkanten med fantastisk utsikt over krateret.
Her bor du: Bouganvillea Lodge (eller tilsvarende)
Oppgradering: Ngorongoro Sopa Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe ca. 2,5 timer

 

Dag 5: Ngoronogoro-krateret
I dag har vi en kort transport etappe til krateret. Nede i kraterbunnen er det vide sletter med et rikt dyreliv og et storslagent landskap. Ngorongoro-krateret har også blitt kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset, og krateret sto tilbake. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder.

I krateret, som yrer av fugler og krypdyr, lever det ca. 25 000 større pattedyr. Selve krateret dekker et areal på ca. 264 km² og er omkring 16-20 km bredt og 610-760 meter dypt og er verdens største kaldera. I dette området er det funnet fotspor etter mennesker som er nærmere 4 millioner år gamle, bevart i våt vulkansk aske. I 1979 ble naturvernområdet innlemmet i UNESCOs liste over verdensarv. I dag lever også omkring 52 000 masaier og buskapen deres innenfor Ngorongoro Conservation Area, som rommer krateret og området rundt og som grenser mot Serengeti Nasjonalpark. I krateret har du har store sjanser for å oppleve De Fem Store: løve, bøffel, elefant, leopard og neshorn, samt en rekke andre dyrearter. Vi har med lunsj som vi spiser på en av piknik-plassene nede i krateret, som oftest med en flodhest-dam. Etter lunsj kjører vi tilbake til Arusha og ankommer i tide for middag.
Her bor du: Ilboru Safari Lodge
Oppgradering: 
Arumeru River Lodge
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag
Transport etappe cirka 4 timer

 

Dag 6: Fly til Zanzibar
Dere får transport til flyplassen. Flybillett fra Nairobi til Zanzibar er inkludert. Flytid ca. 1 time. minutter. Når du lander på Zanzibar blir du møtt av en sjåfør fra vår samarbeidspartner, som sørger for transport til strandhotellet. Fra vår samarbeidspartner kan du bestille utflukter.

Transport etappe fra flyplassen på Zanzibar til strandhotellene nord og sør, cirka 1-1,5 time. Fra flyplassen til hotellene i Stone Town er det 20 minutter

Dette reiseforslaget er basert på 5 netter her:
3* Villa Kiva Boutique Hotel
Dobbeltrom mot hagen med frokost. Kan oppgraderes til rom med havutsikt.
Oppholdet kan kortes ned eller forlenges etter ønske, og du kan oppgradere til annet hotell med høyere standard.


Oppgradering:
4* The Z Hotel
4* Diamonds Mapenzi Beach
5* Gold Zanzibar Beach House & Spa

Dag 12: Hjemreise eller utvide med flere dager
I god tid før flyavgang blir du kjørt til fra hotellet til flyplassen. Det er vår samarbeidspartner på Zanzibar som sørger for transporten. Sjåføren henter dere på hotellet 4 timer før hjemreisen. Fra hotellene i Stone Town er det 3 timer før

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

zebras-765885_1920
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
lion-565820_1920
Paradise,Of,Zanzibar
Sailing,Boat,Passing,An,Empty,Sandy,Beach,On,A,Sunny
zanzibar-2130807_1920
IMG_3204

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.