Sunway Victoria Falls cloud (Bruce Taylor)

Zimbabwe er et land med hyggelige smilende mennesker, grønt frodig landskap, spennende ruiner og viltreservater med rikt fugle- og dyreliv. Våre reiser til Zimbabwe er i første rekke til Victoria Falls eller som en del av gruppereiser/rundreiser i Afrika.

Privat reise til Victoria Falls og Botswana med safari i Chobe Nasjonalpark og Okavango Delta. Fleksible datoer.
.

Gruppereise. Kombiner Victoria Falls med en rundreise i Namibia, ett av Afrikas mest facinerende land. Flere utreiser hver måned.

Les mer fra € 1.980,-

Gruppereise. Kombiner Victoria Falls med Botswanas høydepunkter Okavango Delta og Chobe National Park med de store elefantflokkene. Flere utreiser hver måned.

Oversikt

Victoria Falls
Victoria Falls ble oppdaget av David Livingstone i 1855, og bleoppkalt etter dronning Victoria. Det mektige fossefallet er også kalt "røyken som tordner", på grunn av vannspruten som sender skyer høyt opp i luften. Den inngår som ett av de syv naturlige underverk i verden og er også den største og kanskje vakreste.

Hwange National Park
Zimbabwes største nasjonalpark med et rikt dyreliv, inkludert over 400 arter av fugler. Hwange er kjent for sine store flokker av elefanter. Safari foregår kjører i åpne biler med profesjonelle guider.

Matopos National Park
Et vakkert og fasinerende område med massive stein- og fjellformasjoner. Matobo Hills er hjem til det hvite neshorn, sabelantilope, leopard, samt den største konsentrasjonen av svart ørn i verden. Safari kan foregå i biler eller til fots. Det er et historisk sus over Matopos med de gamle og godt bevarte hulemaleriene.

Great Zimbabwe Ruins
Great Zimbabwe ruins er på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene var en gang hovedstad i det mektige riket of Great Zimbabwe, og de er et imponerende eksempel på gammel afrikansk bygging. The Empire of Great Zimbabwe, også kjent som Mutapa eller Mwene Mutapa riket, var en mektig rike som eksisterte i det som nå er Zimbabwe og Mosambik mellom midten av det 13. århundre og tidlig 17. århundre. Great Zimbabwe ble en dominerende makt i regionen, i stor grad på grunn av dens lukrative gull handel med den arabiske verden, i siste-delen av det 14. århundre.

Praktisk info

Vi skreddersyr din reise
Vi ønsker en dialog med deg om dine forventninger til innhold, varighet og pris. Vi gjør vårt beste for at du skal få den reisen som du drømmer om. Service, kvalitet, sikkerhet og tilgjengelighet er ingredienser vi legger stor vekt på. Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.

Pass og visum 
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter hjemreisedato. Passet må ha 2 blanke sider for hvert land du skal besøke. Norske borgere trenger ikke visum.

Vaksiner/helse
Vaksiner: Hepatitt A er anbefalt. Dersom du kommer fra et land med gulfebersmitte, må du fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert mot gulfeber. Kontakt reise-klinikk eller vaksine-klinikk på ditt hjemsted for oppdatert informasjon om nødvendige vaksiner og malaria-beskyttelse. 

Reiseforsikring og avbestillingsforsikring
Alle reisende må sørge for avbestillingsforsikring og reiseforsikring. Denne må bestilles før, eller senest samtidig med reisen, for at avbestillingsforsikringen skal være gyldig. Du kan ikke benytte en avbestillingsforsikring som er kjøpt etter at reisen er delvis eller helt betalt. De fleste har avbestillingsforsikring i sin reiseforsikring. Det er viktig at du har en forsikring som dekker kostnadene dersom du må avbestille pga sykdom, eller dersom sykdom oppstår underveis.  

Hvis du er mer enn 65 år, må du kontakte ditt forsikringsselskap og der søke informasjon om tilleggsforsikring. Sett deg inn i forsikringsvilkårene.

Tips/driks
Vi foreslår at et tips på tilsvarende fra USD 5-10 pr reisende pr dag til guide/sjåfør. Dette er ment som retningsgivende. Du bestemmer selv hvor mye du skal gi i tips, basert på hva du har anledning til å gi og hva du mener tjenesten er verdt. 

Telefon og internett
Noen overnattingssteder på safari har internett i resepsjonen, men kvaliteten kan være dårlig.  Mobiltelefon fungerer bare noen steder.

Måltider, håndklær og sengetøy
Håndklær og sengetøy er inkludert alle steder, unntatt på campingturene.

Valuta
Valuta er USD. Det kan være mangel på valuta i Zimbabwe. Sørg derfor for å ta med tilstrekkelig valuta hjemmefra. Største valør bør være 50-dollar sedler. Ha gjerne med noen små valører til tips. På de fleste overnattingssteder kan man betale med kredittkort. Det er safe, eller mulighet for trygg oppbevaring av penger og verdisaker de fleste steder. Valutakursene kan variere, så sjekk dette ved utreisen.  

Flybilletter
Vi kan formidle flybilletter. Som oftest vil du finne flybilletter til gunstigere priser på internett. Konferer med oss før du bestiller, slik at du får billetter/flyrute som samsvarer med programmet på reisemålet. Flybilletter i Afrika er som regel inkludert i prisen og ordnes av ossUtfyllende informasjon om dette ved tilbud/bestilling.

Annen viktig informasjon du bør lese
Når du bestiller reise hos oss, vil du motta viktig informasjon om visum, valuta, prisnivå, pakke-tips m.m. på mail i god tid før avreise. Det er viktig at du leser denne informasjonen slik at du er godt forberedt. Den lokale arrangøren vil forsøke å kjøre turen i henhold til programmet, men på grunn av reisens art, er de noen ganger tvunget til å gjøre en og annen justering underveis. De fleste av våre reiser i Zimbabwe, foregår i Victoria Falls eller som en del av en gruppereise som inkluderer Zimbabwe. Uforutsette omstendigheter på grunn av problemer med veiforhold, vær, mekanisk sammenbrudd, punkteringer eller ulykker kan forsinke og endre programmet. Å være på reise i Afrika er uforutsigbart, men spennende. For å reise i Afrika, og nyte det, må man ha en avslappet holdning. Dette er et kontinent i kontinuerlig endring og med mulighet for fantastiske opplevelser. Det er viktig å forberede turen grundig. Turene er en blanding av kultur, natur og eventyr, og noen dager kan det være mange timer på reise. Fleksibilitet, tålmodighet og fremfor alt humor er viktig. Hvis du er åpen og avslappet vil du vil nyte Afrika og samle minner for livet. Overbookinger forekommer på overnattingssteder. Vi skal i så fall tilby deg et annet bosted i samme prisklasse og standard i det samme området.

Klima
Zimbabwe har subtropisk klima. Året kan deles i tre årstider: Den kalde tiden, som varer fra mai til august, med juli som den kaldeste måneden, den varme tiden fra september til november, og regntiden som normalt varer fra desember til mars/april. I den kalde årstiden ligger dagtemperaturene omkring en gjennomsnittlig norsk sommerdag. En betydelig del av Zimbabwe ligger på 1000 m.o.h. og høyere. Her kan temperaturen synke ned mot null grader om natten i den kalde årstiden.

Les mer om Zimbabwe

Fakta
Hovedstad: Harare
Språk: Engelsk, Shona, Ndebele, flere minoritetsspråk.
Folketall: 16.1 millioner
Tidsforskjell: Norsk sommertid ingen tidsforskjell. Norsk vintertid: + 1 time.
Valuta: USD. Minibanker i byene, men vi anbefaler å ta med USD.
Elektrisitet: 220 Volt. Engelsk støpsel, 3 ben.
rainbow-1843299_1920