Sunway Vic Falls Zambia

Victoria Falls & Botswana

Her kan du vandre langs bredden av Victoria Falls, se solen gå ned over Zambezi-elven og dra på båtsafari på Chobe-elven hvor du kommer nær innpå store flokker med elefanter. Deretter flyr du inn i Okavango Delta, det største innlandsdelta i verden. Her føler du virkelig at du er utenfor allfarvei omgitt av villmark og et rikt dyreliv. Okavango Delta står på UNESCO`s verdensarvliste. Her lever elefanter, løver, giraffer, bøfler, flodhester og en rekke andre dyr. Reis når det passer for deg. Okavango Delta er et etterspurt reisemål og det er et begrenset antall bosteder i området. Du bør derfor være tidlig ute med å bestille. Mange bestiller både ett og to år i forveien. Beste tid for denne reisen er fra mai til oktober. Reisen kan utvides med flere dager i Okavango Delta og Chobe. Kan kombineres med noen dager i Cape Town eller strandferie på Mauritius, Zanzibar eller Seychellene.

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 44.000,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.
Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Familiepakker

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02 Ankomst Victoria Falls, Zimbabwe
Dag 03: Victoria Falls
Dag 04: Victoria Falls
Dag 05: Chobe National Park
Dag 06: Chobe National Park
Dag 07: Okavango Delta
Dag 08: Okavango Delta
Dag 09: Hjemreise eller utvide reisen

 

Dag 1: Utreise fra Norge

 

Dag 2: Ankomst Victoria Falls, Zimbabwe
Ved ankomst blir dere møtt av en sjåfør og kjørt til hotell i Victoria Falls. Denne ettermiddagen kan det være deilig å bare slappe av ved bassenget etter en lang reise, eller kanskje rusle en tur inn til sentrum av Victoria Falls.
Her bor du (3 netter): 3* Kingdom of Victoria Falls.
Dobbeltrom med frokost
Mot tillegg oppgradering til 4* Ilala Lodge:
Hotellene ligger i gangavstand fra fossefallene.

 

Dag 3 og 4: Victoria Falls
Utforske Victoriafallene på egenhånd. En tursti fører dere langs fossefallet, slik at man kan spasere et godt stykke inn i regnskogen og se fossen fra ulike vinkler. Ta på lette sandaler som tåler vann, og ha med en regnponcho eller lignende. Skjerm kamera og telefoner, for her blir det vått! En av ettermiddagene har dere et sunset-cruise på Zambezi-elven. Det er også mulig å bestille andre aktiviteter i en av de mange små event-byråene inne i byen, f.eks. besøke en krokodillefarm, rafting, strikkhopp, helikoptertur over fossen, gå med løver, kano-safari eller annet. Helikoptertur bør bestilles sammen med reisen.

 

Dag 5: Chobe National park, Botswana.
Etter frokost blir dere hentet av en sjåfør for avreise mot Chobe Nasjonalpark i Botswana. Dette er en kjøretur på et par timer inkl. grenseformaliteter, til Chobe National Park. Botswana er et av Afrikas beste safari-destinasjoner. I dette området finner man Afrikas høyeste konsentrasjon av elefanter. Den ettermiddagen dere ankommer, blir det safari i bil eller i båt.
Her bor du (2 netter): Chobe Safari Lodge
eller Chobe Bush Lodge.
Dobbeltrom med frokost, lunsj og middag
Tillegg for ekstra natt per person fra kr 6.550,-

 

Dag 6: Chobe National Park
Dagene starter med tidlig morgensafari i Chobe National park, og nytt ettermiddags safari i åpen safaribil.  Hver safaritur varer cirka 3 timer. Dagen kan ellers brukes til andre opplevelser som Spa, landsbybesøk. pool, golf, osv, beroende på hvilke aktiviteter som tilbys på lodgen.  Minst en av dagene byttes bilturen ut med båtcruise på Chobe River. Mens du cruiser bedagelig langs elvebredden av Chobe Nasjonalpark, ser du sannsynligvis se store flokker av elefanter som kommer ned til elven for å drikke, krokodiller soler seg på sandbankene, og flodhestene leker seg i vannet.  Du vil også se en rekke andre dyr; bavianer, bøfler, øgler, antiloper m.m.

 

Dag 7: Fly til Okavango Delta
I dag går turen videre inn til Okavango delta. Vår samarbeidspartner sørger for at dere blir hentet på hotellet og for all transport. Flytid fra Kasane (Chobe) ca 90 minutter. Dere flyr innover deltaet som er fantastisk å se fra luften med sin spektakulære skjønnhet og et svært høyt antall ville dyr. Okavango Delta blir også kalt "elven som aldri fant havet", og årsaken til navnet er at elven forsvinner inn i laguner, kanaler, små øyer og holmer og gjør dette til et eldorado for alt av plante- og dyreliv.

Området kan utforskes både til fots og i mokoro (kopi av uthulte tømmerstokker). Med deg har du dyktige guider som sørger for gode naturopplevelser som halv- eller hel dags mokoro-turer, fotturer og solnedgangscruise. Det er vanlig å gi tips til disse. På Chiefs Island lever en rekke dyrearter, fiskearter og fugler. Her finnes løve, leopard, villhund, elefant, sjiraff, sebra, bøffel og mange flere.
Her bor du (2 netter): Moremi Crossing.
Frokost, lunsj, middag og drikkevarer er inkludert.
Tillegg for ekstra natt per person fra kr 5.000,-

Moremi Crossing ligger nær den sørligste delen av Chiefs Island i Okavango Delta, på en liten palmekledt øy. Når du flyr over deltaet, kan du se alle vannveiene og de stadig skiftende fargene der tørt land møter Delta. I motsetning til det nordlige Okavango Delta hvor vannet flyter raskt og kanalene og utsikten er omsluttet av høye siv og papyrus, er kanalene rundt Moremi Crossing og søsterleiren Gunn’s Camp mer åpne med flott utsikt over gressletter og tropisk skog. Campen har et stort dekk med åpen planløsning med spektakulær utsikt. Campen består av 16 safaritelt, alle med privat terrasse med utsikt og store bad med dusj og wc. Campen kombinerer enkelhet med luksus og er et perfekt sted å slappe av og nyte naturen på sitt beste.

Dette er en vannbasert leir med fokus på miljøet og med det siste innen solcelle- og avfallsdeponeringsteknologi.

Villmarkscamping
For de mer eventyrlystne tilbys villmarkscamping. Dette innebærer å pakke sammen en mokoro med campingutstyr og gå med en profesjonell guide ut i Delta for en natt eller to. Det er en magisk opplevelse og en god måte å komme nær naturen.
Villmarkscamping må du bestille sammen med reisen, mot et tillegg i prisen.

 

Dag 8: Okavango Delta
En typisk dag i Okavango Delta starter vanligvis tidlig. Du blir vekket før soloppgang for en kopp te eller kaffe før safarituren starter. Etter cirka 2,5 til 3 timers morgensafari i soloppgangen, er det retur til campen for frokost og avslapning. En stund etter lunsj er det tid for aktiviteter som bush walk, elvetur i mokoro, kanskje en båttur på elven, fiske eller safaritur i åpen bil.  Den tradisjonelle boma-middagen, et åpent område med en stor peis i midten, er et must (hvis værforholdene tillater det) og kommer ofte med tradisjonelle sang- og danseforestillinger. Noen ganger finnes de uforglemmelige øyeblikk i enkle ting: Kanskje er det den nybryggede morgenkaffen på ditt private dekk, mens du ser på en elefantfamilie som tar et bad i soloppgangen. I Botswana som i alle andre områder med storvilt er det absolutt forbudt å gå ut av bilen eller streife rundt på egenhånd, med mindre du er ledsaget av væpnede rangere eller / og guider. I perioder kan høy vannstand hindre en del aktiviteter. Vi tar derfor forbehold om at ikke alle aktiviteter alltid kan gjennomføres. Beste tid for å reise til Okavango Delta er mellom mai og oktober.
Alle aktiviteter som campen tilbyr, er inkludert:
Les mer om dette her
Reisen kan utvides med flere dager i Okavango Delta

 

Dag 9: Hjemreise eller utvide med flere dager
Dere flyr ut av Okavango Delta til Maun og videre hjem til Norge.
Reisen kan avsluttes i Cape Town eller strandferie på Zanzibar, Mauritius eller Seychellene.

Sunway Vic Falls Zambia
moremi-game-drive-elephant
moremi-game-drive-leopard
shutterstock_1518095048
shutterstock_1093639664
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
IMG_0918

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.