Victoria Falls og Botswana. 10 dager

Her kan du vandre langs bredden av Victoriafallene, se solen gå ned over Zambezi-elven og dra på båtsafari på Chobe-elven hvor du kommer nær innpå store flokker med elefanter. Deretter flyr du inn i Okavango Delta, det største innlandsdelta i verden som ligger som en oase i dette ellers så tørre landet som er dekket av 70 prosent ørken. Her føler du virkelig at du er utenfor allfarvei omgitt av villmark og et rikt dyreliv. Okavango Delta står på UNESCO`s verdensarvliste. Her lever elefanter, løver, giraffer, bøfler, flodhester og en rekke andre dyr. Privat reise med engelsktalende reiseledere. Reis når det passer for deg. Okavango Delta er et etterspurt reisemål og det er et begrenset antall bosteder i området. Du bør derfor være tidlig ute med å bestille. Mange bestiller både ett og to år i forveien. Beste tid for denne reisen er fra april til desember.

Pris pr person i dobbeltrom fra 44.500,-
Tillegg for flybilletter t/r Norge

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 1: Utreise fra Norge
Dag 02: Ankomst Victoria Falls
Dag 03: Victoria Falls
Dag 04: Victoria Falls
Dag 05: Chobe National Park, Botswana
Dag 06: Chobe National Park, Botswana
Dag 07: Okavango Delta
Dag 08: Okavango Delta
Dag 09: Hjemreise
Dag 10: Ankomst Norge

Oppholdet kan kortes ned eller forlenges etter ønske, og du kan oppgradere til annet hotell med høyere standard.

 

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Victoria Falls
Ved ankomsten til Victoria Falls med visumformaliteter og henting av bagasjen, blir dere møtt på flyplassen av en sjåfør som kjører dere til hotellet. Etter en lang reise er det godt å slappe av denne ettermiddagen – kanskje rusle en tur i Victoria Falls, som er en småby med noen butikker og restauranter og en rekke små byråer som tilbyr ulike attraksjoner og aktiviteter. Hotellet ligger i gangavstand fra sentrum.
Overnatting 3 netter på The Kingdom Hotell eller tilsvarende
Inkludert disse dagene er frokost

Dag 3 og 4: Victoria Falls
Utforske Victoriafallene på egenhånd. En tursti fører dere langs fossefallet, slik at man kan spasere et godt stykke inn i regnskogen og se fossen fra ulike vinkler.  Ta på lette sandaler og ha med en regnponcho eller lignende. Skjerm kamera og telefoner, for her blir det vått! Den ene ettermiddagen har dere et sunset-cruise på Zambezi-elven. Det er også mulig å bestille andre aktiviteter i en av de mange byråene inne i byen, f.eks. besøke en krokodillefarm, rafting, strikkhopp, helikoptertur over fossen, gå med løver, kano-safari eller annet. Helikoptertur bør bestilles sammen med reisen.

Dag 5: Chobe National park, Botswana med safari
Etter frokost og utsjekk blir dere hentet av en sjåfør for avreise mot Chobe Nasjonalpark i Botswana. Vi har en kjøretur på et par timer inkl. grenseformaliteter til Chobe National Park. Botswana er et av Afrikas beste safari-destinasjoner. I dette området finner man Afrikas høyeste konsentrasjon av elefanter. Denne ettermiddagen har dere et cirka 3 timers langt safari i Chobe i åpen safaribil med lokalkjent guide
Overnatting 2 netter i Chobe Safari Lodge eller tilsvarende
Inkludert disse dagene i Chobe er frokost, lunsj og middag 

Dag 6: Safari i Chobe National Park med safari og båttur
I dag blir det morgen safari i åpen safaribil. Midt på dagen kan det være i varmeste laget for både dyr og mennesker og da er det godt å krype inn i skyggen, kanskje under en parasoll ved bassenget? På ettermiddagen er det båtcruise på Chobe-elven. Dette er en spesiell opplevelse. Mens du cruiser bedagelig langs elvebredden av Chobe Nasjonalpark, ser du sannsynligvis se store flokker av elefanter som kommer ned til elven for å drikke, og ofte kommer man helt inntil med båten. Du kan se krokodiller soler seg på sandbankene, og flodhestene som later seg i vannet.  Du vil også se bavianer, bøfler, øgler, antiloper m.m.

Dag 7: Okavango Delta
I dag går turen videre inn i Botswana til Okavango delta. Vår agent sørger for at dere blir hentet på lodgen, og dere blir kjørt til flyplassen i Kasane. Derfra flyr dere inn i Okavango Delta. Det er en opplevelse i seg selv å se dette unike landskapet fra luften. Maks bagasjevekt er 15 kilo pr person. Ingen hardplastkofferter kan tas med på denne reisen – kun myke bager. Her i Okavango Delta kan man se elefanter, krokodiller, flodhest, vannbøffel, sebra, sjiraff, gnu, et utall med eksotiske fiskearter og enorme mengder med fuglearter. Okavango Delta blir også kalt "elven som aldri fant havet", og årsaken til navnet er at elven forsvinner inn i laguner, kanaler, små øyer og holmer og gjør dette til et eldorado for alt av plante- og dyreliv.
Overnatting 2 netter i safaritelt i Moremi Crossing  eller tilsvarende. Frokost, lunsj, middag og drikkevarer er inkludert.
Alle aktiviteter som campen tilbyr er inkludert

Moremi Crossing Camp ligger fint til på en palmekledt øy midt i deltaet med utsikt mot Chefs Island. består av 16 telt. Det er en camp med fokus på økoturisme. Vi benytter også andre teltcamper i Okavango delta i ulike prisklasser. Moremi Crossing er rimeligste alternativ.

Dag 8 Okavango Delta
En typisk dag i Okavango Delta starter tidlig. Du blir vekket før sol oppgang for en kopp te eller kaffe før safarituren starter. Etter cirka 2,5 til 3 timers morgensafari i soloppgangen, er det retur til campen for frokost og avslapning.

En stund etter lunsj er det tid for aktiviteter som elvetur i mokoro (en uthult tømmerstokk som de lokale kaller mokoro), kanskje en båttur på elven, fiske eller safaritur i åpen bil.  Game drives (safariturene)  til vanns eller til lands beror på vannstanden i deltaet i den perioden du reiser. Den tradisjonelle boma-middagen, et åpent område med en stor grill/ildsted i midten, er et must (hvis værforholdene tillater det) og kommer med tradisjonelle sang- og danseforestillinger. Noen ganger finnes de uforglemmelige øyeblikk i enkle ting: Kanskje er det den nybryggede morgenkaffen på ditt private dekk, mens du ser på en elefantfamilie som tar et bad i soloppgangen. I Botswana som i alle andre områder med storvilt er det absolutt forbudt å gå ut av bilen eller teltet og streife rundt på egenhånd, med mindre du er ledsaget av væpnede rangere eller/og guider.

Dag 9: Hjemreise
Dere tar farvel med Okavango Delta, og flyr ut av deltaet til Maun i tide for fly videre hjemover mot Norge.

Dag 10: Ankomst Norge

 

- Reisen kan utvides med flere dager i Chobe, Okavango Delta eller Cape Town.
- Reisen kan også kombineres med badeferie på Mauritius, Seychellene, Zanzibar eller Mosambik
- Programmet er fleksibelt og kan endres.
- Bosteder kan oppgraderes til høyere standard.

Prisen inkluderer:
- Transport som beskrevet
- Måltider som beskrevet
- Flybilletter Kasane-Okavango Delta-Maun.
- Flyplass transfer ved ankomst og avreise
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Overnattinger som beskrevet
- Utflukter og safariturer som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Tips til guider/sjåfører/mokoro-roerne
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Utflukter og aktiviteter som ikke er spesifisert som inkludert
- Enkeltromstillegg

Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling.

Sunway Vic Falls Zambia
moremi-game-drive-elephant
moremi-game-drive-leopard
shutterstock_1518095048
shutterstock_1093639664
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.