Eksotiske Zanzibar

Zanzibar er en idyllisk og eksotisk ferieøy med herlige strender og avslappet atmosfære. Zanzibar er også kjent som Krydderøya. Fra gammelt av har handelen med eksotiske krydder vært viktig for økonomien. Her er det flotte muligheter både for spennende opplevelser, snorkling og dykking.

 

Klima på Zanzibar

Zanzibar har behagelig klima året rundt. Det er gjennomsnittlig 7-8 timers sol hver dag. Når det er vinter i Norge, er det varmest på Zanzibar, men allikevel behagelig på grunn av sval vind fra havet.  Når vi har sommer her, er Zanzibar noe kjøligere, men ikke kaldt.   Regntiden er vanligvis fra slutten av mars til midten av mai og igjen fra november til desember, men de siste årene har dette vært uforutsigbart. Du kan like gjerne oppleve regn i den vanligvis tørre tiden og tørke i «regntiden».

 

Stone Town

Stone Town er hovedstaden og gamle byen på Zanzibar, med arabisk inspirert arkitektur. Stone Town er en fasinerende gammel by med trange smug, fargerike, basarer, markeder og krydderdufter. Her kan du handle lokal kunst, smykker, klær og fargerike saronger. På markedet finnes fersk fisk og skalldyr fra havet, krydder fra de lokale krydderfarmene, fersk frukt og ulike grønnsaker. Her finnes mange hyggelige restauranter med atmosfære fra «tusen og en natt» og spennende menyer. Stone Town har fått plass på UNESCOS verdensarvliste. Et besøk til Stone Town er et «must» når du er på Zanzibar. Her finnes en rekke fine hoteller for de som ønsker å bo i byen. Fra strandhotellene er det cirka 1 - 1,5 timer kjøring til Stone Town.

 

Strendene på Zanzibar

Sør, øst og nordøst på Zanzibar er en del av strendene urørte. Hvis du vil vekk fra stor-turismen, kanskje leie deg en sykkel, rusle langs folketomme strender og se de lokale kvinnene som høster sjøgress, så bor du her. Om du bare vil nyte roen og bølgesuset, langt vekk fra menneskemylder og stress, skal du velge et lite «Zanzibarsk» hotell. Der finnes også store internasjonale resorter.

På nordsiden av Zanzibar, finnes det et større turiststed, med mer liv og røre: Nungwi. I Nungwi bor de fleste turistene og her ligger hotellene som perler på en snor langs den fine stranden. Her kan du spise lunsj og middag på andre hoteller. Turistene bruker den lange stranden til ballspill, strandleker, jogging og soling. Den lille lokale landsbyen Nungwi kan du også besøke. Her er det en opplevelse for liten og stor å rusle rundt i byen og observere det lokale folkelivet. Vi tilbyr 3– 4 stjerners hoteller i Nungwi.

I nord finnes også en av Zanzibars beste strender, Kendwa Beach. Stranden er vakker med hvit sand og fin sandbunn for de som liker å bade i havet. Dette er den eneste stranden på Zanzibar som er mindre påvirket av den store forskjellen mellom høyvann og lavvann.  Her tilbyr vil eksklusive 5-stjerners resorter, men det finnes også noen små, enkle hoteller helt nede på stranden, for de som er på lavbudsjett. Kendwa er «lillebror» til Nungwi, ca 5-10 minutters biltur fra Nungwi. I Kendwa er det roligere, men fortsatt relativt mye folk langs strendene.

 
Aktiviteter på Zanzibar

Zanzibar er en spennende øy, hvor du kan fylle dagene med aktiviteter: Man kan dykke og snorkle fra hotellstranden, men bedre forhold får du ved å bli med på en organisert tur. Dette bestiller du via hotellets resepsjon eller vår agent. Besøke en krydderplantasje, ta en guidet tur i Stone Town,  ta gjerne også en tur ut til Prison Island. Dette var i utgangspunktet et fengsel for slaver, men ble etterhvert en karantenestasjon for folk med gulfeber. I dag har øya en koloni med gigantiske skilpadder. På Zanzibar finnes også en liten regnskog, Jozani Forest, med sjeldne vekster, og en koloni av røde colobus-aper. Husk å ta med godt føttøy, da skogbunnen er våt.

Her kan du lese mer om utflukter på Zanzibar.

Kopi av Zanzibar
Zanzibar
Depositphotos_62095285_l-2015
shutterstock_240373273 Stone Town