Loyk 1

Andre camper i Masai Mara

Vi anbefaler våre kunder å bo i camp i Masai Mara, fremfor lodge fordi campene gir en mye bedre safari-opplevelse med nærhet naturen, roen, lydene, luktene og atmosfæren. De fleste campene er ikke gjerdet inn, men lokalkjente vakter passer på. Alle telt har privat dusj og wc inne i et adskilt rom. Du sover i komfortable senger. Alle telt har private terrasser. Det finnes et «spisetelt» der gjestene inntar måltidene, og der finnes også en bar. I alle campene vil du møte de lokale masaiene som jobber der. Du kan bestille bush walk og måltider i bushen om du ønsker det. I campene tennes det bål (bonfire) om kveldene der man kan samles

Zebra Plains collection
Zebra Plains 2

Zebra Plains Mara Camp (klikk på linken)

Campen ligger med utsyn utover et åpent savanne-landskap, og dyra kan gresse helt inntil terrassen din. Her finnes telt for 2, 3 og 4 personer, men også for storfamilier på inntil 8 personer. Campen har en svært hyggelig åpen terrasse. Derfra har man utsyn over savannen, og så sant været tillater det, sitter man og spiser ute under åpen himmel. Det er magisk om kvelden å innta middagen under den sorte stjernehimmelen og til alle lydene fra den afrikanske natten. Sirissene og frosker holder konsert, og det er ikke uvanlig å høre en hyene skrike i det fjerne, eller løver som brøler. Fra denne campen ser du også fantastiske solnedganger. Mulighet for massasje dersom du føler behov for det etter en lang dag i safaribilen. Her har du safariturene i privat safaribil uten andre turister i bilen. Full frihet til å styre dagen selv.

Basecamp Masai Mara
Basecamp

Basecamp Masai Mara (Klikk på linken)

Vi tilbyr denne campen fordi mange nordmenn spør etter den. Den har norske eiere sterkt involvert og har derfor hatt mange norske gjester. Mange av masai guidene kan litt norsk og noen av dem har vært i Norge på besøk. Her vil alltid høre ganske mye norsk rundt deg. For de som ønsker det slik, er dette et fint alternativ. Du vil også se at nettsidene er på norsk. De som derimot ønsker en mer «unorsk» opplevelse, bør kanskje velge et annet alternativ. Campen ligger på grensen til Masai Mara Nasjonalpark, på en åpen gress slette med 12 telt som er bygget på plattformer. Talek-elven renner forbi campen og her kan man av og til se dyr som kommer for å drikke. Det finnes familietelt for inntil 4 personer. Til noen måltider dekkes det på ute under åpen himmel, så sant været tillater det. Her har du safariturer i privat safaribil eller i felles bil med andre gjester i campen.

leopard-hill-restaurant-with-a-view
leopard-hill-tents-in-masai-mara-4

Basecamp Eagle View Camp
Basecamp Leopard Hill Camp
(Klikk på linkene)

Eierne er de samme som for Basecamp Masai Mara. Eagle View og Leopard Hill ligger begge i et vernet område av Masai Mara, som heter Naboisho Conservancy. Her gjelder litt andre regler enn for resten av Masai Mara: Kun et begrenset antall kjøretøyer slipper inn i disse områdene og du slipper stort sett «køkjøring». Safariturene foregår i utgangspunktet ikke i privat safaribil, slik som i våre øvrige camper. Her deler man safaribil med andre gjester i campen. Det er en masai guide som kjører bilene. Safari-bilene er helt åpne på begge sider slik at man sitter ganske eksponert mot dyr og natur. Det er ett safari før frokost og ett cirka klokken 16.00. Mot et tillegg kan du få privat safaribil og dra ut på hel dags safari en av dagene. I dette området kan du være med på kveldssafari i mørket. Campene er små og intime og begge har flott utsikt over Naboisho og dyrelivet.

Losokwam-Mara-3-1536x1153
Losokwan2

Losokwan Camp  (Klikk på linken)

Denne villmarkscampen ligger i  Lemek Conservancy, en avsidesliggende «privat» del av Masai Mara. Kan anbefales for de som setter nærhet til natur, dyreliv og villmarksopplevelse foran luksuriøs bostandard og all mulig komfort. Muligens ikke noe for den mest kresne, men fint for den eventyrlystne som vil ha en spesiell opplevelse, fullstendig ro og ikke menge seg med så mange andre turister. Campen har 9 telt i litt ulik standard som alle ligger spredt rundt i bushen. Hvert telt er uten innsyn så her er du helt for deg selv med utsikt mot bush eller savanne fra terrassen. Lemek er et beskyttet område og kun et begrenset antall biler får oppholde seg her samtidig. Masseturisme hvor safaribilene stimer sammen rundt en løveflokk, forekommer ikke. Rangere patruljerer området og passer på at ingen uvedkommende slipper inn. Det er kun gjester i Lemek Conservancy`s camper som får reise ut på safari her. Det er ett safari før frokost og ett cirka klokken 16.00. Mot et tillegg kan du få privat safaribil og dra ut på hel dags safari en av dagene. I dette området kan du være med på kveldssafari i mørket (tillegg) Måltidene inntas ute, til lydene av Afrika, så sant været tillater det.

Les mer om vår safariopplevelse i Losokwan:
Her kan du lese mer om våre safariopplevelse da vi bodde i Losokwan Camp