Zanzibar, Tanzania

Zanzibar er vår favoritt i Det indiske hav. Vi vil påstå at få andre norske reisearrangører kjenner Zanzibar så godt som oss. Vi har besøkt øya mange ganger, bodd på mange hoteller og besøkt et hundretalls hotell på vest-, øst-, sør- og nordkysten. De hotellene vi benytter, er håndplukket av oss. Vi kjenner de ulike strendene. Når de varme kveldsvindene stryker inn over øya og den sorte stjernehimmelen er overstrødd med funklende stjerner, finnes det ikke noe bedre sted å være. Zanzibar er magisk, idyllisk og eksotisk med herlige strender, en spennende kultur, vennlige mennesker, store kontraster, krydderdufter og spennende opplevelser. Zanzibar er også kjent som Krydderøya. Fra gammelt av har handelen med eksotiske krydder vært viktig for økonomien.

 

Våre pakker inkluderer:
- Hotellrom med frokost
- Transfer flyplass-hotell-flyplass
- Noen hoteller tilbyr all inclusive

Tillegg for flybilletter Norge-Zanzibar-Norge. Kan kjøpes hos oss.
Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
Kontakt oss for et tilbud på denne reisen.

Solen på Zanzibar
Zanzibar har behagelig klima året rundt. Det er gjennomsnittlig 7-8 timer sol hver dag. Når det er vinter i Norge, fra oktober til februar/mars er det varmest på Zanzibar, men allikevel behagelig på grunn av sval vind fra havet. Gjennomsnittlig temperatur er da rundt 30 grader. Når vi har sommer her, fra juni til september, er Zanzibar noe kjøligere, men ikke kaldt.  Gjennomsnittlig temperatur er da rundt 25 grader. Regntiden er vanligvis fra slutten av mars til midten av mai og det kan regne litt fra november til desember, men de siste årene har dette vært uforutsigbart. Du kan like gjerne oppleve regn i den vanligvis tørre tiden og tørke i «regntiden».  Derfor bør du ikke la været skremme deg fra å reise til Zanzibar. Mai er lavsesong, og en tid da noen hoteller stenger for renovering.

 

Strendene på Zanzibar
Sør, øst og nordøst på Zanzibar er en del av strendene urørte, og med få turister. Alt du hører er palmesus og bølgene som ruller inn over den hvite korallsanden. Hvis du vil vekk fra stor-turismen, kanskje leie deg en sykkel, rusle langs folketomme strender og se de lokale kvinnene som høster sjø-gress, så skal du bo du her. Her er et rikelig utvalg av små enkle strand-hoteller med herlig, avslappende atmosfære. Men finnes også store internasjonale hoteller. På øst- og sør-siden av øya, er det begrenset med tilbud rundt hotellene. Badesko kan være en fordel her, pga korallene.

På nordsiden av Zanzibar, finnes det ett større turiststed, med mer liv og røre. Det er tettstedet Nungwi. Her bor de fleste turistene og her ligger hotellene som perler på en snor langs den fine stranden. Her kan du spise lunsj og middag på andre hoteller. Turister og lokalbefolkningen bruker den lange stranden til ballspill, strandleker, jogging og soling. Den lille lokale landsbyen Nungwi kan du også besøke. Her er det en opplevelse for liten og stor å rusle rundt i byen og observere det lokale folkelivet.

I nord-vest finnes en av Zanzibars beste strender, Kendwa Beach. Stranden er vakker med hvit sand og fin sandbunn for de som liker å bade i havet. Dette er den eneste stranden på Zanzibar som ikke er påvirket av den store forskjellen mellom høyvann og lavvann. Her tilbyr vi eksklusive 5-stjerners hoteller, men det finnes også noen små, enkle hoteller helt nede på stranden, for de som er på lavbudsjett. Kendwa er «lillebror» til Nungwi, ca 5-10 minutters biltur fra Nungwi. I Kendwa er det roligere, men fortsatt relativt mye folk langs strendene.

 

Stone Town
Stone Town er hovedstaden og den eneste store byen på Zanzibar. Stone Town er en fasinerende gammel by med arabisk inspirert arkitektur, hvor du kan gå deg bort i trange smug med fargerike basarer, markeder og krydderdufter. Her kan du handle lokal kunst, smykker, klær og fargerike saronger. På markedet finnes fersk fisk og skalldyr fra havet, krydder fra de lokale krydderfarmene, fersk frukt og ulike grønnsaker. Her finnes mange hyggelige restauranter med magisk atmosfære, vakre solnedganger og spennende menyer. Ved første øyekast dersom du ankommer om kvelden, kan byen virke mørk og fremmedartet med de svakt opplyste smale gater og bakgater og eldgamle bygninger. Men ikke la dette skremme deg til å gå i dekning på hotellrommet. Stone Town er å regne som en trygg by som yrer av liv om kvelden med par som vandrer i gatene og lokale barn som leker. Stone Town har fått plass på UNESCOS verdensarvliste. Markedet Forodhani Gardens i Stone Town er er kulturell og kulinarisk opplevelse du bør få med deg. Markedet er fullpakket med lokalbefolkning og turister som prøvesmaker lokale retter. Her kan du smake på eksotiske spesialiteter som hai, barracuda, blekksprut, hummer og krabber.

 

Bo i Stone Town
Et besøk til Stone Town er et «must» når du er på Zanzibar. Nyt atmosfæren i denne labyrinten av smale gater, eksotiske dufter og folkeliv. Bestill gjerne en guidet tur slik at du får oppleve noen av byens «hemmeligheter» som du ikke finner så enkelt om du rusler rundt på egenhånd. Her finnes en rekke fine hoteller for de som ønsker å bo i byen. Dersom du ønsker en eller flere netter i Stone Town - eller kanskje hele oppholdet der, kan du be oss om et pristilbud. Vi anbefaler f.eks. 4* Tembo Hotell, som ligger sentralt nær sentrum og strand med solsenger, og har basseng. Selv om byen har strand, så frister den kanskje ikke så mye til bading, så dette er ikke stedet å bo for en badeferie, men fint for deg som vil bo i en by med folkeliv og et godt utvalg av spisesteder.  Viktig å merke seg at enkelte hoteller i Stone Town ikke selger alkohol. Fra strandhotellene er det cirka 1 - 1,5 timer kjøring til Stone Town.

 

Aktiviteter på Zanzibar
På Zanzibar kan du fylle dagene med aktiviteter, om du ønsker det: Man kan dykke og snorkle fra hotellstranden, men bedre forhold får du ved å bli med på en organisert tur ut i bår til ett av revene. Besøke en landsby, en krydderplantasje, og en tur ut til Prison Island. Dette var i utgangspunktet et fengsel for slaver, men har i dag en koloni med gigantiske skilpadder. På Zanzibar finnes også en liten regnskog, Jozani Forest, med sjeldne vekster, og en koloni av røde colobus-aper.I perioden fra juni til februar/mars er det fine forhold for å kite på Zanzibar, spesielt er det populært i Paje, som ligger sør på øya. Ellers anbefales et reef walk ved lavvann der man kan lete etter sjødyr og fisk i sandbankene (ta med en lokalkjent guide), nyt lange spaserturer langs stranden eller båtturer for fiske, sol og bad. Nord på Zanzibar er det populært med solnedgangscruise.

 

Safari i Tanzania
Vi kan arrangere safari 2-3 dagers safari i Tarangire National Park på fastlandet mens du er på Zanzibar. Det er kun 1 times flytur hver vei. Be oss om tilbud og flere detaljer.

Kopi av Zanzibar
IMG_0544
Zanzibar3
Morning colors of beautiful tropical beach of Zanzibar island, Tanzania
Maasai warrior lounging aroundon traditional colorful wooden boat on picture perfect tropical sandy beach on Zanzibar, Tanzania, East Africa. Kiteboarding spot on Paje beach.
IMG_2135
sunset-1373876_1920

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.