Pass, visum, vaksiner og malaria

Pass og visum:
Du må selv sørge for å ha alle nødvendige reisedokumenter i orden og medbringe disse. Alle må ha med seg pass. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemkomst og ha minst 2 blanke sider for hvert land du skal besøke. Ikke norske statsborgere må selv sørge for å innhente opplysninger om visum til de aktuelle land, og skaffe seg dette. Passet må være helt, uskadet og uten rifter og sprekker. Ha kontanter og kort tilgjengelig for visum ved innreise til:
Mosambik: 80 USD
Zimbabwe: 30 USD
Zambia: 50 USD.
Kenya: 50 USD må søkes elektronisk før avreise
Tanzania: 50 USD

Forbehold om at prisene på visum kan endre seg på kort varsel.

For oppdatering og evt for besøk i andre land, sjekk med gjeldende ambassade. Kontakt oss gjerne for råd.

Vaksinasjoner:
Ta kontakt med ditt lokale smittevernkontor (under din kommune), fastelegen eller en reiseklinikk for å få råd og informasjon om hvilke vaksiner du bør eller må ta før innreise til de forskjellige landene. Det er ditt eget ansvar å sørge for at du har de nødvendige vaksinasjoner. For reisende til Tanzania er gulfebervaksiner påbudt, dersom du kommer fra land med påvist gulfeber, og du må medbringe dokumentasjon på at du er vaksinert. Hvis du skal besøke Zambia og derfra reise inn i Sør-Afrika, må du dokumentere at du har gulfebervaksine

Malaria: 
Hos legen eller på ditt lokale smittevernkontor kan du få resept på tabletter som forebygger malaria. Bruk også myggolje/spray, og dekk deg til om kvelden med lange benklær/langermet skjorte.

For å foreta en safari-rundrreise i Afrika  kreves det at du har en normalt god helsetilstand og ikke lider av noen form for sykdom som kan bli til en belastning for deg selv og andre underveis.

Når du har bestilt din reise, vil du motta bred informasjon om hva som gjelder for din reise, valutatips, klima, pakketips, lover og regler, lokale skikker, osv.