Cape Town, vin og safari 12 dager

Reise i malariafrie områder med storbyferie i vakre Cape Town med vinsmaking og big five safari i Inverdoorn Private Game Reserve. Inverdoorn en ganske ukjent perle, bare 2,5 times kjøretur fra Cape Town. Her slipper du å kjøre i kø med andre safari-biler. Her bor du i luksustelt på flotte Kuganha Camp. Dette er en liten, intim camp med kun 3 luksuriøse telt midt i villmarken, uten TV og internett. Campen har et lite basseng som elefantene elsker å drikke av. Privat reise med engelsktalende reiseleder på safari og utflukter. Reis når det passer for deg. Reisen egner seg best for voksne.

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 21.900,-
Tillegg for flybilletter

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Cape Town og Stellenbosch
Ved ankomsten til Cape Town blir dere møtt på flyplassen av en sjåfør som kjører dere til vindistriktene utenfor Cape Town. Her kan dere nyte et par dager med god mat og gode viner i småbyen Stellenbosch   Dere overnatter på et gammelt, klassisk hotell med en velkjent restaurant med gode viner. Hyggelig hage med basseng.
2 netter på 4* hotell i Stellenbosch
Inkludert: Frokost.

Dag 3: Stellenbosch
Etter en lang reise er det deilig å bare nyte roen i småbyen Stellenbosch, rusle i gatene og se på folkelivet, ta en lunsj og et glass vin på en hyggelig restaurant og kanskje stikke innom en av de små butikkene. Her har mange kunstnere slått seg ned. Stellenbosch er også en universitetsby med studenter fra hele verden. Stellenbosch er den nest eldste europeiske bosetningen i provinsen Wes-Kaap i Sør-Afrika etter Cape Town og ligger 50 km unna Cape Town langs bredden på Eerste River. Byen ble kjent som City of Oaks eller Eikestad på afrikaans på grunn av sitt store antall eiketrær.   I hele Stellenbosch-området finnes omkring hundre vingårder.  Stellenbosch, Paarl og Franschhoek utgjør Cape Winelands, den største av de to viktigste vin-regionene i Sør-Afrika. Her produseres omkring 1 million liter vin pr år.

Dag 4: Hel dags vintur 
Utsjekk fra hotellet.  I dag har dere en hel dags utflukt til vingårder i Stellenborsch og Paarl med vinsmaking. Reisen avsluttes i Franschhoek for en overnatting.
2 netter på 4* hotell i Franschhoek
Inkludert: Frokost

Dag 5: Franschhoek
Landsbyen Franschhoek (Det franske hjørnet) er kjent som landets mat- og vinhovedstad. Her finner du alleer spekket med kunstgallerier og antikvitetsbutikker, mens over 300 år gamle vingårder ligger spredt utover åsene like utenfor byen. Fotturer og sykkelturer er blant de lokale fritidstilbudene. Dette er utgangspunktet for turer med vintoget. Franschhoek Wine Tram-hopp-hop-off-toget er en av de beste måtene å oppdage den ekte essensen av Franschhoek-dalen - pittoreske vingårder, vakker natur, varm gjestfrihet, førsteklasses mat, gode viner og 300 års historie.  Toget stopper i noen av Sør-Afrikas eldste og mest fremtredende vingårder. Dette er en slags kombinasjon av trikk og trikkbuss som transporterer passasjerer i en runde med stopp slik at de kan hoppe av ved hvert stopp og oppleve aktivitetene som tilbys, det være seg vinsmaking, en kjellertur, lunsj eller bare en spasertur gjennom vingårdene. Turen tar passasjerer rett inn i hjertet av Franschhoek-dalen, med fokus på Franschhoeks historie og vinodling i dalen og med enestående utsikt over dalen og vingårder. Hugenottenes minnemuseum ærer byens tidligste bosettere, som flyktet fra religionsforfølgelse i Frankrike.

Dag 6: Transport til Cape Town
Etter frokost og utsjekk sørger for sjåfør for transport til Cape Town, som med rette blir kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter.
4 netter på 3-4* hotell i Cape Town
Inkludert: Frokost 

Dag 7 og 8: Cape Town på egenhånd
De neste dagene kan dere utforske byen på egenhånd. Cape Town er et trygt reisemål for turister, men selvsagt må man ta sine forhåndsregler som man må som turist i hvilken som helst storby. Det er en by full av kontraster—fra de svarte bydelene og fattig slum til spennende museer, katedraler, utsøkte restauranter og kafeer, hvite strender og store moderne shoppingsentre. Det yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront, er byens «navle», og Cape Towns svar på Aker Brygge. Ta taubanen opp til Table Mountain en dag det er klarvær. Det er enkelt å ta en taxi dit. Fra byen kan du se om toppen er skyfri. Ta en tur eller flere med «hop-on hop-off» sightseeingbussene og få med dere alle severdigheter. Mot tillegg i prisen kan dere bestille utflukter hos oss. Det beste er om disse bestilles sammen med reisen.  Her er gode muligheter for aktiv ferie for de som vil ha fotturer, sykkelturer, haidykking i bur eller hvalsafari. Rundt byen er det flotte strender. Vi har et stort utfluktsprogram.
Se vårt utfluktsprogram her
Husk å bestille billetter til Robben Island, i god tid før avreise.

Dag 9: Cape Peninsula hel dags tur
Hel dags utflukt fra hotellet med engelsktalende guide/sjåfør. Dere besøker Kapphalvøya med Cape Point, pingvinkolonien ved Boulders Beach, Clifton, Camps Bay, Twelve Apostles, Kapp det gode håp, Hout Bay Harbour, og Simons Town. Lunsj underveis. (Måltidet ikke inkludert)

Dag 10: Luxury safari i Inverdoorn. Kuganha Tented Camp
Utsjekk etter frokost. I dag blir dere hentet av en sjåfør som kjører dere til Kunganha Tented Camp i Inverdoorn Private Game Reserve i Klein Karoo, 2,5 times kjøretur fra Cape Town. Et stort, luksuriøst telt med privat terrasse venter deg i villmarken. Teltet har selvfølgelig gode senger, dusj og wc. Her er et lite basseng med solsenger. Bassenget er for øvrig populært som «vannhull» for elefantene. Ettermiddags safari i åpen safaribil i Inverdoorn Private Game Reserve. Her finner du alle de fem store (Elefant, løve. Leopard, neshorn og bøffel), men også en rekke andre dyr som sebra, giraffer, gnu, flodhest og ulike typer hjortedyr.  Dere besøker også et prosjekt for geparder. Safarituren avsluttes med drinker i solnedgangen. Middagen sørger campens chef for: Sør-Afrikansk braai (barbeque) under åpen himmel. Måltidene er private og inntas utenfor deres eget telt, i riktig Karen Blixen-stil.  Etter middag nyter dere den afrikanske kvelden rundt bålet. Natten er full av Afrikas lyder like utenfor teltduken.
Kuganha Tented Camp
Inkludert velkomstdrink, frokost, lunsj, middag, sundowner på safari.

Dag 11: Morgensafari i Inverdoorn. Hjemreise
Morgensafari før en rikholdig brunch. Deretter utsjekk og transport til flyplassen i Cape Town.

Dag 12: Ankomst Norge

 

Prisen inkluderer:
- Transport som beskrevet
- Måltider som beskrevet
- Flyplass transfer ved ankomst og avreise
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Overnattinger som beskrevet
- Utflukter og safariturer som beskrevet

Prisen inkluderer ikke:
- Tips til guider/sjåfører
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Utflukter og aktiviteter som ikke er spesifisert som inkludert
- Enkeltromstillegg

Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling.

purple-grapes-553463_1920
overall aerial view of Cape Town, South Africa
aq6-1030x687
Kuganha
Kuganha 2
Kuganha 3
lion-515029_1920
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.