contact-1030x562

Cape Town, vin & safari

Reise i malariafrie områder. Vintur med vinsmaking, storbyferie i Cape Town og safari i Inverdoorn Private Game Reserve. Inverdoorn er en ganske ukjent perle, bare 2,5 times kjøretur fra Cape Town. Her slipper du å kjøre i kø med andre safari-biler. Du bor på flotte Kuganha Camp. Dette er en liten, intim camp med kun 3 luksuriøse telt midt i villmarken, uten TV og internett. Campen har et lite basseng som elefantene elsker å drikke av. Engelsktalende reiseleder på safari og vintur. Reisen egner seg best for voksne.

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 21.900,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.
Du kan endre lengden på reisen med flere eller færre dager.
Prisene kan variere med type rom, sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
Dag 01: Utreise fra Norge
Dag 02: Stellenbosch, Sør-Afrika (Cape Winelands)
Dag 03: Stellenbosch  (Cape Winelands)
Dag 04: Franschhoek  (Cape winelands)
Dag 05: Franschhoek  (Cape Winelands)
Dag 06: Cape Town
Dag 07: Cape Town
Dag 08: Cape Town
Dag 09: Cape Town
Dag 10: Inverdoorn. Safari
Dag 11: Inverdoorn. Safari. Hjemreise.
Dag 12: Ankomst Norge

 

Dag 1: Utreise fra Norge

 

Dag 2: Ankomst Cape Town, Stellenbosch, Sør-Afrika. (Cape Winelands).
Ved ankomsten til Cape Town blir dere møtt på flyplassen av en sjåfør som kjører dere til vindistriktene, Cape Winelands, utenfor Cape Town. Her kan dere nyte dager med god mat og gode viner i småbyene Stellenbosch og Franschhoek. I Stellenbosch overnatter dere på et gammelt, klassisk hotell med en velkjent restaurant med gode viner. Hyggelig hage med basseng.
Her bor du (2 netter): 5* Coopmanshuijs Boutique Hotel.
Standard rom med frokost

 

Dag 3: Stellenbosch (Cape Winelands)
Denne første dagen i Sør-Afrika er det deilig å bare nyte roen i den sjarmerende småbyen Stellenbosch, rusle i gatene og se på folkelivet, ta en lunsj og et glass vin på en hyggelig restaurant og kanskje se innom noen av de små butikkene. Stellenbosch er en idyllisk småby med deilig atmosfære, og er selve vinlandets hjerte med hyggelige fortausrestauranter og små butikker side om side med gamle og vel-restaurerte hus i Cape Dutch-stil. Her har mange kunstnere slått seg ned. Stellenbosch er også en universitetsby med studenter fra hele verden, og er den nest eldste europeiske bosetningen i provinsen West-Kaap i Sør-Afrika etter Cape Town. Byen ligger 50 km unna Cape Town langs bredden på Eerste River. Byen ble kjent som City of Oaks eller Eikestad på afrikaans på grunn av sitt store antall eiketrær.  I hele Stellenbosch-området finnes omkring hundre vingårder.  Stellenbosch, Paarl og Franschhoek utgjør Cape Winelands, den største av de to viktigste vin-regionene i Sør-Afrika. Her produseres omkring 1 million liter vin pr år.

 

Dag 4: Franschhoek. Vintur (Cape Winelands)
Utsjekk fra hotellet. En lokalkjent guide henter dere på hotellet, og dere tilbringer dagen med å besøke vingårder i Stellenborsch og Paarl med vinsmaking, før dere på ettermiddagen sjekker inn på hotell i Franschhoek.
Her bor du (2 netter): 4* Auberg Clearmont.
Standard rom med frokost


Dag 5: Franschhoek (Cape Winelands)
Mulighet for tur med vintoget og andre aktiviteter (mot tillegg)
Landsbyen Franschhoek (Det franske hjørnet) er kjent som landets mat- og vinhovedstad. Her finner du alleer spekket med kunstgallerier og antikvitetsbutikker, mens over 300 år gamle vingårder ligger spredt utover åsene like utenfor byen. Fotturer og sykkelturer er blant de lokale fritidstilbudene. Dette er også utgangspunktet for turer med vintoget. Franschhoek Wine Tram-hopp-hop-off-toget er en av de beste måtene å oppdage den ekte essensen av Franschhoek-dalen - pittoreske vingårder, vakker natur, varm gjestfrihet, førsteklasses mat, gode viner og 300 års historie.  Toget stopper i noen av Sør-Afrikas eldste og mest fremtredende vingårder. Dette er en slags kombinasjon av trikk og trikkbuss som transporterer passasjerer i en runde med stopp slik at de kan hoppe av ved hvert stopp og oppleve aktivitetene som tilbys, det være seg vinsmaking, en kjellertur, lunsj eller bare en spasertur gjennom vingårdene. Turen tar passasjerer rett inn i hjertet av Franschhoek-dalen, med fokus på Franschhoeks historie og vinodling i dalen og med enestående utsikt over dalen og vingårder.

Sykkel, fottur eller billetter til vintoget, evt andre aktiviteter i Franchhoek er ikke inkludert i vår pris, og disse aktivitetene kan dere ordne på stedet, eller bestille samtidig som dere bestiller reisen hos oss.

LES OM VINTOGET HER

 

Dag 6: Cape Town
Etter frokost og utsjekk sørger vi for transport til Cape Town, som med rette blir kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter.

Cape Town er et trygt reisemål for turister, men selvsagt må man ta sine forhåndsregler som man må som turist i hvilken som helst storby. Cape Town er fantastisk og er regnet som en av verdens vakreste byer. Det er en by full av kontraster—fra de svarte bydelene og fattig slum til spennende museer, katedraler, utsøkte restauranter og kafeer, hvite strender og store moderne shoppingsentre. Det yrende handle- og fornøyelsesstedet Waterfront, er byens «navle». Ta taubanen opp til Table Mountain en dag det er klarvær. Det er enkelt å ta en taxi dit. Nede fra byen kan du se om toppen er skyfri. Ta en tur eller flere med «hop-on hop-off» sightseeingbussene og få med dere mange severdigheter.

Du kan også bestille utflukter og aktiviteter hos oss, helst sammen med reisen eller fra vår samarbeidspartner Giltedge Travel, når du ankommer Cape Town. Cape Town er en spennende by med mye å oppleve; Table Mountain , guidet rundtur i byen, Robben Island, vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, haidykking i bur, botanisk hage, akvariet, og mye mer.

Husk å bestille billetter til Robben Island HER, i god tid før avreise

Vi kan tilby en rekke ulike hoteller i byen, og ett av dem er Villa Rosa Guesthouse, en sjarmerende viktoriansk villa fra århundreskiftet, bygget om til et hotell, og modernisert. Dette er en av Cape Towns mest kjente boutiquehotell og er godt likt av våre reisende. Det ligger perfekt til i Sea Point innen lett gangavstand til havet. Nærhet til flere restauranter og til den hyggelige strandpromenaden som fører inn til Waterfront (ca 45 minutter å gå). Vertskapet setter sin ære i å yte personlig service og kommer gjerne med gode råd om utflukter, opplevelser og aktiviteter man kan gjøre i og rundt Cape Town. De er også behjelpelige med å booke utflukter. Vennlig og gjestfri atmosfære med vertskap som bryr seg om at din trivsel.
Her bor du (4 netter): 3* Villa Rosa Guesthouse.
Dobbeltrom med frokost.

Dersom du foretrekker et større turisthotell med basseng, kan du bo her, nær Waterfront.
3* City Lodge Victoria and Alfred Waterfront.
4* The Commodore Hotell.

Det er mulig å bo ved Camps Bay Beach
Camps Bay Beach er en idyllisk småby som ligger kun 5 minutters kjøretur fra Cape Town, og har en av Sør-Afrikas fineste strender. Her kan du nyte soldager og solnedganger med Lions Head og Table Mountain som bakteppe. Hyggelige kafeer, barer og restauranter ligger langs den fine palmekledte strandpromenaden. Her er det fint å gå turer langs stranden, svømme, spille volleyball og frisbee.  Noen dager kan det blåse litt, og da er det godt å kunne søke le ved bassenget på hotellet. Kontakt oss for tilbud dersom du ønsker å bo her under deler av, eller hele oppholdet, i Camps Bay.

 

Dag 10: Luxury safari. Kuganha Tented Camp
Utsjekk etter frokost. I dag blir dere hentet av en sjåfør som kjører dere til Kuganha Tented Camp i Inverdoorn Private Game Reserve i Klein Karoo, 2,5 times kjøretur fra Cape Town. Et stort, luksuriøst telt med privat terrasse venter deg i villmarken. Teltet har komfortable senger, dusj og wc. Her er et lite basseng med solsenger. Bassenget er for øvrig populært som «vannhull» for elefantene. Ettermiddags safari i åpen safaribil i Inverdoorn Private Game Reserve. Her finner du alle de fem store (Elefant, løve. Leopard, neshorn og bøffel), men også en rekke andre dyr som sebra, giraffer, gnu, flodhest og ulike typer hjortedyr.  Dere besøker også et prosjekt for geparder. Safarituren avsluttes med drinker i solnedgangen. Middagen sørger campens chef for: Sør-Afrikansk braai (barbeque) under åpen himmel. Måltidene er private og inntas utenfor deres eget telt, i riktig Karen Blixen-stil.  Etter middag nyter dere den afrikanske kvelden rundt bålet. Mer romantisk kan det ikke bli. Natten er full av Afrikas lyder like utenfor teltduken.
Kuganha Tented Camp
Inkludert velkomstdrink, lunsj, middag, sundowner på safari.

 

Dag 11: Morgensafari. Hjemreise
Morgensafari før frokost eller brunch. Deretter utsjekk og transport til flyplassen i Cape Town.

 

Dag 12: Ankomst Norge

 

Transport etappene er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Forbehold om endringer.

contact-1030x562
overall aerial view of Cape Town, South Africa
aq6-1030x687
Kuganha
Kuganha 2
purple-grapes-553463_1920
Kuganha 3
Elephant-drinking-at-Kuganha-tented-camp
lion-515029_1920
aq4-1030x687
SONY DSC

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.