Vakre Seychellene

På Seychellene virkeliggjør du drømmen om lange hvite sandstrender, svaiende palmer, turkisblått hav og mengder med sol. Et tropisk paradis i Det Indiske Hav. Seychellene byr ikke bare på fantastiske strender, men fine turstier i vakker natur, man kan leie sykkel, oppleve den lokale kulturen, snorkle, dykke, fiske, og dra på oppdagelsesferd på egen øy eller til en eller flere av de andre øyene. Alle øyene har sitt særpreg og kan gjerne kombineres. La Digue og Praslin har en laid-back, avslappet stil med karibisk øy-stemning. Du kan kombinere ferien på Seychellene med safari i Sør-Afrika, Kenya, Tanzania og Botswana.

 

Over hundre øyer i Seychellene

Seychellene består av over hundre øyer, og er en øystat som ligger øst for det afrikanske fastlandet i Det indiske havet, nord for Madagaskar. Hovedøya er Mahé med den lille hovedstaden Victoria. Det er ikke alle øyene som er bebodd, og få av dem har hoteller. Man kan gjerne kombinere to eller flere øyer, for de er ganske ulike. Mahe er den største øya, og det er der flyet lander. Over 80 prosent av befolkningen på Seychellene bor på Mahe. På Seychellene blir landets vakre natur vernet kraftig. Naturen er en av grunnene til at Seychellene får så mange turister som det gjør.  Over 1000 forskjellige fisketyper befinner seg i havet rundt øygruppa. Fine forhold for snorkling, dykking og dypvannsfiske. Siden sin selvstendighet i 1976, har økonomien og leveforholdene steget kraftig. 30 % av innbyggerne i landet jobber innen turistbransjen.

 

Hovedøya Mahe.

Øya består av høye fjell og tropisk vegetasjon med cirka 75 strender, besøk hovedstaden Victoria og det lokale markedet, Nasjonalmuseet og naturhistorisk museum, Victorias botaniske hage og fottur i Morne Nasjonalpark, Utflukter til andre øyer i nærheten, Kjøre bil og reise på oppdagelsesferd, og flotte fotturer i fjellene.

 

Vakre La Digue

Vår favoritt! La Digue er den minst utbygde av de tre hovedøyene og kanskje den vakreste av alle. Det er en fredelig og idyllisk øy med flotte strender og spennende tropisk vegetasjon. Her er en avslappet, nesten karibisk og uhøytidelig stemning. Et greit utvalg av butikker og restauranter. Øya er bare fem kilometer lang og tre og en halv kilometer bred. Transport foregår i hovedsak med sykkel. Fine stier fører rundt øya hvor man kan finne seg sin egen usjenerte strand. Det er her de fleste bildene fra Seychellene blir tatt. Du lander på hovedøya Mahe, og tar derfra båt til La Digue. Båtene kommer inn i La passe - det lille senteret på øya, der man finne noen butikker og restauranter samt sykkelutleie. Dette er stedet for en avslappende ferie. Hvis du ikke bor her, bør du absolutt ta en dagstur hit fra Mahe eller Praslin. La Digue er ideell å kombinere med Praslin og/eller Mahe. Øya har få store hoteller, men desto flere små "guesthouses" og self catering leiligheter i frodige hager, uten basseng, men med kort vei til en strand. Ta med lommelykt. Lei deg en sykkel på La Digue og dra på oppdagelsesferd. Her finner du de vakreste strender og fotomotiver. Det er kun et 50-talls biler på øya så det er nesten ingen trafikk. Besøke nasjonalparken L`union Estate, med kjempeskilpaddene som Seychellene er kjent for, det gamle plantasjehuset og den mystiske kirkegården. Her ligger også den berømte stranden Anse Source d`Argent, en krans av vakre strender mellom gigantiske runde stener.  På La Digue kan du snorkle og dykke, sykle og gå turer i fantastisk natur.

 

Bedagelige Praslin

Nordøst for Mahe ligger Praslin, som er den nest største av øyene på Seychellene, med cirka 5000 fastboende. Transfer med båt fra Mahe ca 1 time. Med småfly ca 15 minutter.  På Praslin finner man Vallee de Mai National Park, som er en av Seychellenes største attraksjoner med den velkjente Coco-de-mer, verdens største kokosnøtt. Det går en tursti gjennom den fantastiske regnskogen hvor du kan møte sjeldne fuglearter. På Praslin ar det er avslappet atmosfære, og et mye roligere tempo enn på Mahe. Man kan leie bil og utforske både kysten rundt Praslin og innlandet. I perioden mai september kan det være endel sjøgress på strendene på Praslin. Besøk Anse Lazio stranden i nord som sies å være den vakreste på Seychellene. Vannet er turkis og stranden beskyttet av et rev. Fint å snorkle. Området rundt stranden er erklært nasjonalpark og det finnes ingen hoteller her, kun et par restauranter.

 

Klima

Seychellene ligger utenfor syklonbeltet, og har et varmt, tropisk klima med forfriskende havbris, og temperaturer fra 24 ° C til 32 ° C, så det er alltid varmt på Seychellene, noe som gjør øyene til en helårsdestinasjon. Alvorlige stormer er sjeldne.

 

Kontakt oss for et tilbud til Seychellene

La digue (2)
IMG_1251
sdr
oznor
IMG_1245