Utflukter og aktiviteter fra Malindi

 

Utflukter og aktiviteter kan du enkelt bestille via hotellet du bor på i Malindi.

Dykking, snorkling, vannski, havfiske, brettseiling og kitesurfing.

Malindi Marine National Park hevdes å være den eldste marine parken i Afrika og ligger kun noen minutters kjøring fra hotellene vi benytter. Her finnes korallrev, mangrover, skilpadder, en rekke fuglearter og fargerike fiskearter. Området byr derfor på fine forhold for dykking, snorkling, vannski, brettseilig, kitesurfing og dypvannsfiske. Du kan bli med på arrangerte snorkleturer: Safari Blue halv dag eller hel dag. Drikkevarer er inkludert i prisen. På heldags turene er også lunsj inkludert.

Det er stor forskjell på høyvann og lavvann og ved lavvann er det ikke mulig å svømme i sjøen ved hotellet, men det er mye spennende å utforske i sandbankene hvis du blir med på et reef-walk. Her finnes massevis av sjøstjerner, krabber, kråkeboller og småfisk. Husk badesko! For øvrig er det få steder i verden som byr på bedre havfiske enn havområdene utenfor Malindi. Hit drar sportsfiskere fra hele verden for å fiske.

 

Marafa Hells Kitchen

Dette er en canyon/fjellområde/juv hvor man blir vist rundt av en lokal guide. Bergartene har farger fra hvitt til orange. Det er spesielt fint å oppleve solnedgangen herfra. Guiden forteller historien om hvordan de fargerike bergartene har oppstått, og om myter og sagn som knytter seg til området.  Stedet ligger 1 – 1,5 times kjøretur fra Malindi by på til dels dårlige veier. Egner seg ikke så godt for de minste barna. Inntektene fra billettsalget går tilbake til lokalsamfunnet. Det er vanlig å tipse den lokale guiden.

 

Besøke Malindi by

Man blir hentet av en lokal guide i bil og får en omvisning i Malindi by. Byen fremstår i enkelte områder som gammel og slitt, men interessant og spennende for de som er opptatt av kultur, historie og lokale forhold. Man ser hvordan folk bor, og kan også besøke et lokalt håndverkssenter/marked for afrikansk kunsthåndverk.  Svingete gater og veier, smale smug og hundre år gamle hus preger byen. Et av de mest fremtredende landemerkene på turen til Malindi er kirken St. Francis Xavier, en av de eldste i Øst-Afrika som ligger i nærheten av Vasco de Gama-søylen. Man kan også besøke Juma-moskeen og lære om slavehandelen som fant sted. Byen har en lang og fargerik historie helt tilbake til 1200-tallet da den ble grunnlagt som en av swahilifelleskapets viktigste handelsbyer. I 1498 gikk Vasco da Gama i land i Malindi. Si ifra til resepsjonen på hotellet om hva som er mest aktuelt for deg å se og oppleve, slik at de kan gi beskjed til guiden.

 

Gedi ruinene

I den østlige og sørlige Afrika finner det en rekke ruiner etter gamle, rike bysamfunn. Ruinene i Gedi som du kan besøke fra Malindi, er bare en av disse. Stedet er omgitt av gammel historie og mystikk. Du vandrer i ruinene av moskeer, palasser, hus og andre arkeologiske funn. Ruinene ble anerkjent for sin arkeologiske verdi i 1884 og i dag er det en av de mest studerte relikviene på den kenyanske kysten og anerkjent som et historisk, beskyttet monument og et nasjonalt arkeologisk sted. Gede ruinene er en swahili-bosetning fra det 12. århundre som fungerte som en modell for andre byer langs kysten av Øst-Afrika. Her er også en rekke  historiske funn fra 1400- og 1500-tallet.