Utflukter og aktiviteter fra Diani Beach

 

Utflukter og aktiviteter kan du enkelt bestille via hotellet du bor.

Vannsport-aktiviteter: Snorkle, dykke, kitesurfing og windsurfing

Diani Beach sør for Mombasa by, har nydelige strender og byr på spennende utflukter og opplevelser. Langs hele kystlinjen er et rev som gir fantastiske muligheter for snorkling og dykking. Den hvite stranden i Diani er 25 km lang. Korallrevet er 700 meter fra stranden og fungerer som en naturlig barriere, noe som gir rolig vann inne ved stranden og bølger nær revet. Her finnes fargerike fiskearter, havskilpadder – og i perioden fra november til mars kan man være heldig å se hvalhai. Fra hotellene kan en av fiskernes tradisjonelle trebåter ta deg til korallrevet på 10 minutter hvor du kan snorkle og utforske de fantastiske tropiske havbunnene. Fra de fleste hotellene er det mulig å leie snorkleutstyr og kajakk. Diani er populært for kitesurfing og windsurfing, og det tilbys kurs i begge deler. (H2O Extreme Water Sport Center). På grunn av passatvindene er Diani et sted som tilbyr perfekte vindforhold og varmt vann. Du kan la våtdrakten ligge hjemme - alt du trenger her er board shorts og solbeskyttelse. KUSI blåser fra april til september og er en sidevind fra sør. I denne perioden varierer lufttemperaturene fra 25 til 30 og vindhastigheter fra 15 til 25 knop. KASKAZI blåser fra november til mars og er en side-shore vind fra nord. I denne perioden varierer lufttemperaturene fra 30 til 35 og vindhastigheter fra 13 til 25 knop.

Fra de fleste hotellene er det mulig å leie snorkleutstyr og kajakk.

 

Reef-walk

Ved lavvann er det ikke mulig å svømme i havet, men det er spennende å utforske sandbankene. Her finnes sjøstjerner, krabber, kråkeboller, småfisk, m.m. Det er viktig å bruke badesko. Ta gjerne med en lokal guide som kan forteller mer om det dere finner.

 

Havfiske

For de som er interessert i havfiske er Det indiske hav rikt på blå mariner, seilfisk og tunfisk. Hotellene kan anbefale seriøse aktører.

 

Golf

Det er muligheter for å spille golf på Leisure Lodge Golf Club, en 18-hulls bane ved Diani Beach. Golfbanen er hjemmet til Diani Beach Masters og blir sett på som en av de mest spennende i Øst-Afrika. Leisure Lodge golfbane strekker seg blant palmer, cashewnøttetrær og casuarinas (typiske lokale trær).

 

Hel dags utflukter med dhow

Hotellene kan arrangere heldags utflukt med dhow, de typiske arabiske seilbåtene, for å besøke Wasini Island og Kisite Marine Park, hvor du kan se delfiner i deres naturlige habitat og nyte dagen i solen. Dagen starter med en kort kjøretur til Shimoni, en fiskerlandsby på sørspissen av Diani Beach. På Wasini Island serveres deilig sjømat lunsj på en privat restaurant med utsikt over bukten.

 

Mombasa by og Fort Jesus

En times kjøretur fra Diani er det mulig å nå Mombasa gamleby for en spasertur i de antikke gatene i byen, besøke Fort Jesus og frukt- og grønnsaksmarkedet, og avslutte dagen med en middag på Tamarind Restaurant, ansett som den beste sjømatrestaurant i Afrika. Restauranten er bygget i arabisk stil og har en terrasse som ligger på en klippe med utsikt over den gamle havnen i Mombasa.

 

Colobus-apene

Diani er kjent for den sjeldne rasen Colobus, en nesten utdød svart og hvit ape, unik for dette området i Øst-Afrika. Colobus Trust er en organisasjon for bevaring og beskyttelse av Colobus-apene (www.colobustrust.org). Sammen med en guide kan du besøke dette området og se etter colobus-apen i skogsområdene.

 

Landsby-besøk

Hvis du under ditt opphold ønsker å besøke en lokal landsby, og evt donere klær eller læremateriell til barna, kan hotellet arrangere dette. De fleste hotellene støtter lokale landsbyer og prosjekter

 

Shimba Hills

Shimba Hills naturreservat er et fristed for elefanter, bøfler, antiloper og annet dyreliv, som ligger litt lenger inn i landet og bare en 40-minutters kjøretur fra Diani.

 

Leie sykkel

Det er mulig å leie sykkel gjennom hotellene og dra på oppdagelsesferd innover på smale grusveier og forbi små landsbyer. Dersom du har med en guide kan han eller hun sørge for et eller flere stopp slik at man kan besøke et marked, en skole og kanskje en lokal medisinmann.

 

Restauranter

I Diani og området omkring finnes det flere restauranter som ligger langs stranden. På dagtid kan man fint spasere til disse. På kveldstid anbefaler vi at man benytter transport via hotellet eller taxi.