Safari i Tanzania

Drømmer du om Afrika, safari, eksotiske opplevelser, åpne sletter med flokker av beitende dyr, fjellområder og hvite strender, så velger du Tanzania. Her kan du dra på safari i de fire mest kjente safari-områdene i Tanzania: Ngorongoro krater, Serengeti, Tarangire og Lake Manyara.

 

Safari i Serengeti

Ett av de mest kjente safariområdene i Tanzania, er Serengeti National Park. Flere hundre tusen gnu og sebra beveger seg fra Masai Mara i Kenya til Serengeti Tanzania fra perioden desember til mars, den såkalte migrasjonen «The Big Migration». Men dyrelivet for øvrig er stabilt: Her lever alle de Fem store»: Elefant, leopard, løve, bøffel, neshorn (sjeldent) og mange flere. Serengeti har et rikt dyreliv hele året. Reiser man på safari til Serengeti er man garantert unike safariopplevelser uansett årstid.

 

Safari i Lake Manyara

Kjøreturen fra Arusha (der flyet lander) og inn til Serengeti tar 6-7 timer. Omtrent halvveis sørger vi for en overnatting ved Lake Manyara National Park.  Parken ligger i Great Rift Valley og består av en stor innsjø og tett skog. Mer enn 250 ulike fugler kan observeres ved innsjøen og rundt i parken. Ofte kan du se store flokker med flamingoer. I Lake Manyara kan du komme tett på apekatter, elefanter, flodhester, antiloper og giraffer.

 

Hvordan bor du i Serengeti

Etter utallige reiser i Serengeti, har vi besøkt mange camper og lodger og har plukket ut de vi selv liker best og der vi selv ville ønsket å bo på safari. Vi foretrekker små camper og har lagt vekt på hyggelig personale, god hygiene, god mat, gode omgivelser med et rikt dyreliv i området og velholdte telt som ikke nødvendigvis er luksuriøse, men som er trivelige, gode steder å bo med dusj og wc inne i teltet, komfortable senger, terrasse med utsikt mot omgivelsene og som fokuserer på å drive etter økoprinsippet. Vi foretrekker å bruke mindre camper hvor teltene er spredt i terrenget og hvor man spiser måltidene i «restaurant-teltet». Der samles gjestene i campen til sine måltider. Noen ganger er det buffet, men som regel er det en satt meny hvor man til middag får en forrett, en hovedrett og en dessert. På safari er alle måltider inkludert. Drikkevarer er som regel ikke inkludert, og kan kjøpes i tillegg. På de fleste av campene kan man bruke kredittkort som betalingsmiddel, men det er å anbefale å ha med litt ekstra kontanter i US dollar. Vi foretrekker camper som ikke er inngjerdet og hvor man har dyrelivet nært innpå teltduken. I campene jobber det lokalkjente vakter som sørger for gjestenes trygghet. De følger til og fra teltet etter mørkets frembrudd og holder vakt i campen om natten.

 

En typisk dag på safari i Serengeti

Serengeti`s eventyrlige dyreliv, det fantastiske landskapet med vide sletter og savanner, steinformasjoner, akasietrær, vakre soloppganger og enda vakrere solnedganger danner rammen rundt en reise i Serengeti. De fleste som reiser med oss har privat safaribil med engelsktalende guide/sjåfør. En dag på safari i Serengeti er full av nye og uforglemmelige opplevelser og inntrykk. Om kvelden samles man gjerne rundt bålet under Afrikas magiske stjernehimmel og oppsummerer dagens inntrykk og opplevelser. Akkurat slik safari skal være! Nettene i Serengeti er mørke og mystiske med lydene fra sirisser, hyener, løver, flodhester, elefanter og andre skapninger. Vi foretrekker camper som ikke er inngjerdet og hvor man har dyrelivet nært innpå teltduken.

 

Når er den beste tiden for safari i Tanzania

Man kan reise på safari i Tanzania hele året. «Regntiden» er gjerne i april/mai og i november/desember, men med klima-endringene har også dette endret seg. Vi opplever nå nye regntider og vi ser at det like ofte kan regne i perioder da det egentlig skulle vært en tørr årstid. Uansett kommer regnet stort sett i form av kraftige byger før solen igjen titter frem. Ikke la regntiden skremme deg fra å reise på safari. Det er en fin tid da det er grønt og frodig i Serengeti, et rikt dyreliv og færre turister.

 

En tur i varmlufts-ballong i Serengeti

Denne dagen starter grytidlig! Mens det fortsatt er mørkt blir man hentet fra campen for transport til «ballong-flyplassen». Det er flere ballonger som skal «ta av» og størrelsen på kurvene (antall deltagere pr kurv) kan variere. Pilotene vil instruere deltagerne før avgang om sikkerhetsrutiner osv. Det kribler forventningsfullt i magen når man ser den kjempemessige ballongen bli blåst opp med varmluft, og ikke minst når ballongen med deg om bord tar av fra bakken og man svever lydløst over savannen, høyt over en flokk elefanter eller giraffer mens solen langsomt stiger opp i horisonten. Selve turen i ballongen varer vanligvis i rundt en time. Det er en magisk opplevelse å sveve lydløst over savannen mens himmelen farges av soloppgangen. Etter ballongferden venter sjåføren for å kjøre gjestene til en deilig frokost. Det er dekket et langbord på savannen og der man kan nyte frokosten (med champagne for de som ønsker det) midt i den afrikanske villmarken, med opplevelsene oppe i høyden i friskt minne

 

Safari i Ngorongoro krateret  

På vei tilbake fra Serengeti på veien tilbake til Arusha, passerer man Ngorongoro-krateret. Her er det naturlig å overnatte slik at man tidlig neste morgen kan kjøre ned i det dype krateret for et «krater-safari». Ngorongoro krateret blir også kalt «verdens åttende under» og tiltrekker seg titusener av turister fra hele verden hvert år. Det er en utdødd vulkan som ble fylt av smeltet lava da vulkanen hadde sitt siste utbrudd for omkring 2,5 millioner år siden. Toppen kollapset og krateret sto tilbake. I dag er Ngorongoro-krateret et av Afrikas mest kjente viltområder. Selve krateret er omkring 700 meter dypt. I krateret, som yrer av fugler og krypdyr, lever det ca. 25 000 større pattedyr.  Dette er en av de få steder i Øst-Afrika hvor man har gode sjanser til å se neshorn.

 

Masaiene i Tanzania

I området lever også masaiene, det høyreiste, fargerike folket som tradisjonelt har levd som jegere og krigere. De har store flokker med kyr og geiter som beiter rundt Ngorongoro. På våre turer i Tanzania kan man besøke en lokal masai landsby og oppleve dette folket og deres kultur på nært hold. De bor i små landsbyer, i hytter bygget av jord, gress, aske, urin og kumøkk. Utenfor landsbyen blir man møtt av en velkomstkomite av en rekke av unge menn som ønsker gjestene velkommen med en monoton sang og taktfaste rytmer. Etter hvert blir rekken omformet til en halvsirkel, og etter tur tar mennene et par skritt fram og hopper høyt med samlede ben. Gjestene inviteres til å ta etter både dans og hopp, ofte til stor begeistring både for gjestene selv og for vertskapet. Deretter inviteres man inn i landsbyen hvor man får høre om tradisjoner, dagligliv og man får komme inn i hyttene deres og se hvordan de lever. Etter besøket kan man kjøpe suvenirer som kvinnene har laget.

 

Safari i Tarangire National Park

De som ønsker et kortere safari i Tanzania og ikke ønsker veldig lange transport etapper kan velge et par dager på safari i Tarangire. Tarangire kan også inngå i et lengre safari som inkluderer de øvrige parkene i Tanzania. Tarangire National Park er best kjent for massive flokker av elefanter med opptil 3000 i parken i toppmånedene fra juli til oktober, som er den tørreste tiden. Her finner du også gnu, sebra, giraff, bøffel, leopard med flere, og et rikt fugleliv.

 

Dersom du ønsker en reise til Tanzania, kan du kontakte oss for et skreddersydd opplegg.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
KENYA OG SEYCHELLENE 2018 855
KENYA OG SEYCHELLENE 2018 036
KENYA OG SEYCHELLENE 2018 558
SONY DSC
Zebra-Masai-Mara-Safari-
Løve-Masai-Mara-Safari