Med barn på safari

Etter mange års erfaring med reiser til Afrika, er vår klare mening at Kenya er ett av de landene som er best egnet og tryggest å reise til. Derfor velger de fleste av våre kunder nettopp safari i Kenya og badeferie på Zanzibar. Kenya har relativt god økonomi, god infrastruktur, verdens blideste og søteste befolkning og byr på fantastiske natur- og safari-opplevelser. Siden 2010 har vi arrangert familieturer til Kenya for nordmenn. Hvilken som helst norsk safari-arrangør vil være enige i at Kenya er et godt og trygt valg for en barnefamilie.

Vi har i mange år hatt et tett samarbeid med en solid lokal arrangør, som tar imot våre gjester på flyplassen og holder tett kontakt under hele safari-turen. De har mange års erfaring med norske kunder. Dere vil få en briefing av vår lokale kontakt og en informasjonsfolder med telefonnummer og annen informasjon før dere reiser ut på safari. Hvert reisefølge har privat safaribil med en engelsktalende erfaren guide som alltid vil være der for dere. Dere kan når som helst også ringe oss i Norge da vi har døgnåpen telefon.

Vi har arrangert mange familie- og generasjonsreiser til Kenya opp gjennom årene. Vi tenker hele tiden trygghet for våre gjester, og det er viktig for oss at de føler seg vel ivaretatt. Når vi skal arrangere en reise for en familie med barn, er det viktig å lage et opplegg som passer både stor og liten. Når du reiser til Kenya med barn, får barna - utover alle naturopplevelsene - mulighet for å oppleve et land og en kultur, som er helt annerledes enn det de er vant til hjemmefra. Det pleier å gi anledning til refleksjoner og veldig mange gode timer med snakk om ulike kulturer.

Få en uforglemmelig reise til Masai Mara i Kenya med barna og følg i sporene på de store kattedyr, majestetiske elefanter og alle de andre ikoniske dyr, som barna kjenner fra bøker og film. Opplev ”The Big Five”, som omfatter løven, leoparden, bøffelen, neshornet og elefanten og en lang rekke andre ville, afrikanske dyr. Dere kjører i jeep blant de ville dyrene. Jeepen er lukket på sidene men har åpent tak. Overnatting skjer i store, komfortable telt – helt ulikt teltene dere kjenner hjemmefra. Her er det både dusj, toalett og ordentlige senger. For familier finnes egne familietelt med to «fløyer» og god plass til fire personer. Om kvelden samles dere rundt bålet og hører masaiguidene fortelle spennende historier. Om natten ligger dere inne i et trygt telt og hører løvebrøl i natten - garantert en opplevelse som du vil huske i lang, lang tid! På campene vi anbefaler for familier med barn, er det både lekeområde og svømmebasseng. Vi anbefaler overnatting på mindre, teltcamper da vi mener det gir den flotteste safariopplevelsen for store og små. Vi har håndplukket våre camper og valgt dem på grunn av beliggenhet, service, kvalitet på mat og generell standard. Dagene legger dere opp i samråd med guiden. Selv om dere får et reiseforslag fra oss med et program fra dag til dag, er det ingenting i veien for at dere selv kan endre på dette når dere er i Masai Mara. Dersom barna blir «lei» kan de være tilbake i campen sammen med en voksen mens resten av familien reiser ut på safari. Opplegget er helt fleksibelt og dette er en stor fordel for barnefamiliene.

I juli-oktober er Masai Mara, en av de mest berømte nasjonalparker i Kenya, dessuten hjemsted for det absolutt største vidunder innenfor dyreverdenen – den store migrasjon, der millioner av gnuer, sebraer og gaseller krysser Mara-elven.

Med dyrerike viltreservater, kritthvite sandstrender, spennende Masai-krigere – alt sammen helt unike opplevelser – og selvfølgelig den eksotiske, afrikanske atmosfæren, er det godt valg å ta med barna dine på safari i Kenya. Dessverre har Kenya, ganske ufortjent, fått rykte for å være et «utrygt» reisemål. Vi kunne ikke vært mer uenig. Vi har aldri opplevd at våre kunder på reise i Kenya har vært rammet av kriminelle handlinger eller vært utsatt for ulykker eller overfall. Selv de som er mest skeptiske før avreisen, kommer tilbake etter reisen og bedyrer at det ikke var noen grunn til bekymring. De har fått minner for livet!

Hos HibiscusReiser vet vi selvsagt at alle barn og familier naturligvis er forskjellige, så ring oss gjerne på tlf. 930 74765 dersom du vil ha mer informasjon.

Happy young safari adventure children playing outdoors in the grass with binoculars and exploring together as brother and sister.
SONY DSC
Little kid boy watching and feeding giraffe in zoo. Happy child having fun with animals safari park on warm summer day.
elephants-285515_1920