Mangfoldige Sør-Afrika

Sør-Afrika er mangfoldig og byr på storbyferie i Cape Town, Big Five safari, fine strender, fine forhold for fotturer i fjellene, dramatisk natur med fjell, vakre kystlinjer og fossefall.

Sør-Afrika har alt: Storbyferie i Cape Town, Big Five safari, nydelige strender, fine forhold for fotturer i fjellene, dramatisk natur med fjell, vakre kystlinjer og fossefall. Du kan besøke Robben Island, dra på haidykking, klatre opp eller ta taubanen til Table Mountain, ta Rovos Rail-toget fra Cape Town til Pretoria eller Durban, besøke Kapp det Gode Håp, se pingviner, botaniske hager, besøke vindistriktene med smaksprøver av de lokale sør-afrikanske vinene og med overnatting i småbyene Franschhoek og Stellenbosch, og shoppe i moderne shoppingsentre i byene. Sør-Afrika er dessuten kjent for gode restauranter og god mat.

 

Gruppereise eller privat reise

Vi arrangerer private turer og gruppereiser og vi skreddersyr et opplegg basert på dine ønsker og ditt budsjett. En reise i Sør-Afrika byr på uendelige muligheter. Fortell oss om DIN drømmereise og vi arrangerer den! En reise til Sør-Afrika kan du kombinere med Victoria Falls, Namibia, Botswana, Kenya, Seychellene, Zanzibar og Mauritius.

Sør-Afrika er et flott reisemål året rundt. Sør-Afrika har sommer når vi har vinter. Sør-Afrikas varme årstid er fra november til februar, og i den perioden veksler været mellom sol til regn, men det er overveiende solskinn så man bør ikke avstå fra å reise dit. September er en fin tid i Cape Town. Da er det vår med blomstring. Det er vinter der når vi har sommer her. Kvelden, natten og morgenen kan være overraskende kjølige i juni, juli og august, men med deilige solvarme dager. I området rundt Cape Town blåser det som regel en del.

 

Safari i Sør-Afrika

Sør-Afrikas dyreliv konkurrerer med det beste i verden. Vi anbefaler safari i Pilanesberg som er et malaria-fritt safariområde, hvor vi finner alle Big 5: Elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Her slipper du å kjøre i kø med andre safaribiler. Parken ligger 2,5-3 timers kjøring på gode veier fra Johannesburg. Det finnes flere andre flotte safari-områder i Sør-Afrika, som vi ofte benytter, f.eks Addo National Park, Kariega Game Reserve og Kruger National Park. Det er litt begrenset med safarimuligheter rundt Cape Town, men mulighetene er der. Vi anbefaler i så fall det området som heter Inverdoorn som ligger noen timers kjøring fra Cape Town. Her anbefaler vi en natt i Kuganha Camp for en unik, privat og luksuriøs safari-opplevelse. Hver morgen kommer elefantene på visitt for å smake på vannet i bassenget. Du har ettermiddags safari den dagen du kommer og morgensafari neste dag. Campen har kun 3 telt og ligger helt for seg selv i villmarken.

 

Cape Town

Cape Town blir med rette kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter. Dette er en moderne storby med hyggelige restauranter, et sjarmerende havneområde, gode shoppingmuligheter, spennende utflukter, blant annet til Robben Island, Kapp det gode håp, pingvinene ved Boulders Beach, med flere. Her er gode muligheter for aktiv ferie for de som vil ha fotturer, sykkelturer, haidykking i bur og hvalsafari. Rundt byen er det flotte strender. Vi har et stort utfluktsprogram for de som vil tilbringe tid i Cape Town.

Se utflukter Cape Town her

 

Vin-distriktene

The Cape Winelands har blitt beskrevet som den vakreste og mest naturskjønne i verden. Her finner du majestetiske fjell, sjarmerende små landsbyer, kunst gallerier, museer, og massevis av ulike vinprodusenter. På våre turer er det mulig å overnatte i vin-distriktene.

 

Garden Route 

Den berømte Garden Route strekker seg langs den sørlige Cape-kysten. Garden Route har tropisk skog, fugler, plantearter, rolige innsjøer, høye fjell, uberørte strender og en rik fauna og flora. Lenger inne i landet kommer du til Klein Karoo, en semi-ørken av kobberfargede sletter, strutse-farmer og det spektakulære Cango Caves.. Vi har ukentlige gruppereiser fra Cape Town via Garden Route til Port Elizabeth. Du kan også kjøre selv.

 

Panoramaveien

I forbindelse med safari i Krugerparken, kan vi arrangere utflukt langs Panoramaveien. På denne dagsturen passerer du sjarmerende, små byer, frodige plantasjer, fjellpass, elver, daler, fossefall og bratte fjell. Noen av de mest spektakulære severdighetene inkluderer Guds Window og Blyde River Canyon (tredje største i verden).

 

Rovos Rail

Rovos Rail er et gammelt, vakkert luksustog som går fra Cape Town til Pretoria, eller motsatt vei, fra Pretoria til Cape Town. En unik måte å oppleve naturskjønne Sør-Afrika på. Den 1600 kilometer lange strekningen fra Cape Town til Pretoria, er av gode grunner kalt "A world in one country". Reisen fra Cape Town til Pretoria tar 3 dager og 2 netter. Alle måltider er inkludert. Dyktige guider følger med. Med Rovos Rail har du dessuten unike muligheter til å oppleve også andre destinasjoner i Afrika. En luksusreise som koster litt, men så får du også en annerledes opplevelse av Afrika. En tur med Rovos Rail kan kombineres med storbyferie i Cape Town, og safari i Sør-Afrika eller andre kombinasjoner.

Her kan du lese mer om Rovos Rail

Eswatini Karolines
sørafrika
Kuganha
Chinsta Beach
purple-grapes-553463_1920
IMG_1318