Loyk Mara Camp

Loyk Mara Camp

Loyk Mara Camp  (Klikk på linken)

Vår favorittcamp i Masai Mara: Loyk Mara Camp har fin beliggenhet i et stille rolig område nær elven Ntiakitak ved grensen til Olare Motorogi conservancy og Masai Mara National Reserve. Rundt campen er det et rikt dyreliv. Fra campen har man fin utsikt over den åpne savannen. Det er en ganske liten camp med bare 20 telt, som alle har navn etter Afrikas dyr. Det er ikke uvanlig å se elefanter, løver giraffer og andre dyr rundt campen, og fra frokostbordet har du fritt utsyn utover landskapet. Teltene er komfortable og velholdte med god standard med tregulv, stor terrasse som er bygget opp fra bakken, separat dusj/wc i teltet, badekåper og myggnett. Det finnes også 3 familietelt for opptil 6 personer.

Aktiviteter og opplevelser: Campen er ikke inngjerdet, så om kvelden, når man skal gå til middag og senere tilbake til teltet, blir man eskortert av vaktene, som er lokale masaier. På dagtid kan man (best morgen eller ettermiddag) være med på bush walk med masaiene i området rundt campen. Campen har basseng med solterrasse og solsenger, og fra solterrassen har man fritt utsyn over savannen. Restaurant og bar med utsikt. Lekeplass. Bålplass. Fra utsiktspunktet Eagles Nest har man panoramautsikt. Campen har en «manyatta» som er en tradisjonell masai jord-hytte, hvor gjester kan til bringe en natt om de ønsker det.

Lokalsamfunnet og masaiene: Du har mulighet til å støtte lokalsamfunnet ved å kjøpe suvenirer laget av lokale masaier. All inntekt går direkte til lokalsamfunnet. Opprinnelig var området bak campen et sted hvor unge masai-krigere pleide å samles for å spise sammen.  Denne seansen kalles «Olpul». Loyk Mara Camp gir gjestene sjansen til å få den unike opplevelsen av Olpul som «på lokalspråket betyr «det velsignede måltidet» slik det tradisjonelt var blant masaiene. Ingen kniv og gaffel, ikke noe bord eller servise - bare bålet, og fårekjøtt som grilles på trepinner i bushen, og man spiser med fingrene. En spesiell opplevelse under stjernene og til lydene av villmarken.

Loyk Mara Camp passer for alle: Denne campen passer for alle, fra par på bryllupsreise til barnefamilier. Barna kan få lære med om naturen og om hvordan de skal håndtere et spyd, pil og bue, undersøke spor etter ville dyr, identifisere nyttige plantearter, og lage ild uten fyrstikker.

Loyk Mara Camp
Loyk 3