Klassiske Sør-Afrika. Gruppereise 15 dager

Safari i Krugerparken, spektakulære Panoramaveien, Swaziland og Zululand med innblikk i kultur og tradisjoner. Wild Coast, Durban og Port Elisabeth, majestetiske Drakensberg-fjellene, den flotte kyststrekningen Garden Route, og ikke minst vakre Cape Town. Det er mange høydepunkter på denne flotte reisen mellom Johannesburg og Cape Town. Internasjonal gruppe med engelskspråklig guide. Tillegg for ulike utflukter underveis. Kan utvides med f.eks. besøk i Victoria Falls, Botswana eller andre reisemål i Afrika. Kontakt oss for oppdatert program med priser og datoer.

Pris pr. person i dobbeltrom fra kr 24.200,-
Tillegg for flybilletter fra Norge tur/retur. Kan kjøpes hos oss.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:
FB= Frokostbuffet, PF=Piknikfrokost, L=Lunsj, BM=Buffetmiddag, M=Middag

Dag 1: (Søndag) Johannesburg
Du reiser på egenhånd til Johannesburg, men vi er behjelpelige med å bestille flybilletter. På flyplassen i Johannesburg blir du møtt av vår samarbeidspartner, som sørger for at du får transport til ditt hotell. Hotellet ligger kun en kort kjøretur fra flyplassen. Klokken 19:00 er det et informasjonsmøte på hotellet, der du treffer guiden og dine medreisende—og får endel nyttig informasjon om turen. Det er mulig å kjøpe middag på hotellet. Dersom du ankommer Johannesburg tidligere, kan vi være behjelpelige med å booke utflukter, f.eks. til Soweto, Apartheid-museet eller andre attraksjoner.
Hotell: Protea Hotel OR Tambo eller tilsvarende.

Dag 2: (Mandag) Hazyview (FB)
Etter en tidlig frokost, samles vi til avreise fra Johannesburg. Vi setter kursen mot det området i Sør-Afrika som heter Mpumalanga, kjent som “solskinnsstaten”. På veien får vi oppleve litt av Sør-Afrikas fantastiske natur, høye fjell og dype daler. Vår dyktige guide forteller om livet i Sør-Afrika, om kultur og dagligliv. Vi kjører vakre Panorama Route via den lille byen Graskop, og besøker kjente naturfenomener som Blyde River Canyon, verdens tredje største canyon. Vi nyter panoramautsikten fra God’s Window med vidt utsyn over høye fjell og fruktbare landområder, før vi kommer til Bourke’s Luck Potholes. Her har vann og sand med tiden dannet karakteristiske opp til 6 meter dype hull i fjellet. Sent på ettermiddagen kommer vi frem til vårt stopp for natten, den lille byen Hazyview. Her bor vi på en trivelig lodge i landlige omgivelser, like ved Sabie River. I elven boltrer flodhester og krokodiller seg, og om kvelden kan du observere flodhestene når de kommer opp fra elven for å gresse. Vi holder oss på respektfull avstand fra disse kolossene, som ikke er til å spøke med. Vi tilbringer 2 netter på dette stedet.
Hotell: Hippo Hollow Country Estate eller tilsvarende.
Kjøredistanse i dag: 500 km

Dag 3: (Tirsdag) Kruger National Park (PF)
Dagen i dag er egentlig avsatt til safari i Krugerparken i bussen vår, men vi vil absolutt anbefale at du benytter deg av muligheten for å være med på et safari i åpen bil. Hvis du er med på safari i åpen bil: Husk varme klær. Uansett om du velger åpen bil eller ønsker safari i vår lukkede buss, så er dagen avsatt til “game drive” (safari) i Krugerparken. Vi starter grytidlig for å få med soloppgangen, da dyrene ofte er mest aktive. Vi “jakter på” The Big Five. Krugerparken er en av Afrikas største nasjonalparker.

Mot tillegg: Hel dags safari i Krugerparken i åpen safaribil.
Mot tillegg: På ettermiddagen, etter Krugersafari: Elephant Whispers for nærkontakt med elefanter og evt. ri på elefanter. Du får anledning til å klappe og mate disse fredelige gigantene.

Dag 4: (Onsdag) Swaziland (FB)
Etter frokost forlater vi Hazyview og setter kursen mot vakre Swaziland. På veien passerer vi banan– , eukalyptus— og sitrus- plantasjer. Vi får passene stemplet ved grensen, og starter turen i dette lille kongeriket med et besøk i en lokal Swazi landsby, hvor vi får høre om kultur, tradisjoner og levesett før og nå. Vi får se hvordan Swazifolket levde, og får også møte lokalbefolkningen som underholder oss med tradisjonell dans og sang. Vi reiser videre inn i landet, og opplever dramatisk og vakker natur underveis: Vi kjører forbi store sukker- og anansplantasjer. Vi besøker også et lokalt glassblåseri, hvor de produserer de fineste glass-produkter, og vi får besøke selve støperiet der produktene blir laget. Her kan du kjøpe fine suvernirer med deg hjem. Sent på ettermiddagen kommer vi frem til vårt hotel for natten.
Hotell: Lugogo Sun eller tilsvarende.
Kjøredistanse i dag: 290 km

Dag 5: (Torsdag) St Lucia-distriktet (FB)
I dag fortsetter vår reise videre sørover, ut av Swaziland, tilbake til Sør-Afrika og inn i provinsen KwaZulu-Natal. Denne vakre provinsen, som er en del av Sør-Afrika, har faktisk sin egen Zulu-konge. Gamle tradisjoner og nye kulturer lever side om side. Folk av Zulu-stammen og innflyttere i Kwa Zulu Natal lever sammen i fred og harmoni. Vi hører guiden fortelle om Zululand i gammel tid, om slaget mellom Zuluene og britene, og vi passerer fruktbare landområder med store sukkerplantasjer. Denne kvelden og natten skal vi tilbringe i Umfolozi-området, og vi anbefaler at du melder deg på vårt 3 timers ettermiddags safari i åpne biler i Hluhluwe game Reserve. I løpet av få timer har du store sjanser for å oppleve Big Five: Løve, elefant, neshorn, leopard og bøffel. Hluluwe Game Reserve er en av Kwa Zulu Natals beste safari-reservater, og det eldste I Afrika, spesielt kjent for din store bestand av neshorn.
Mot tillegg: Hluhluwe Safari
Hotell: Protea Hotel Umfolozi eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 435 km

Dag 6: (Fredag) St Lucia / Durban (FB)
De som ønsker å se krokodiller og flodhester på et morgencruise, kan være med på “morning boat cruise” i St. Lucia. Deretter, allerede klokken 10:00 er vi klare for nye eventyr og setter kursen videre gjennom Zululand i retning kystbyen Durban. Kwa Zulu Nathal har 10 mil strandlinje og 310 soldager i året. Om sommeren fra november til februar, kan temperaturene komme opp i 38- 40 varmegrader. Vi ankommer Durban tidlig på ettermiddagen og får en fin rundtur med sightseeing i denne multikulturelle, levende storbyen med gyldne strender, hyggelige avenuer, store moderne kjøpesentre og et yrende folkeliv lang “The Golden Mile” som Durbans strandlinje blir kalt. Vi passerer også Moses Mathida 2010 Stadium, som ble benyttet under 2010 FIFA World Cup.
Mot tillegg: St. Lucia morning boat cruise
Hotell: Protea Hotell Umhlanga eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 290 km

Dag 7: (Lørdag) Drakensberg (FB, BM)
Etter en sen frokost, forlater vi Durban og setter kursen innover i landet igjen, mot de majestetiske Drakensberg-fjellene. På vei dit stopper vi i den legendariske gamle småbyen Howick Falls for et besøk. Deretter fortsetter vi Southern Midlands Meander Route, gjennom frodig skogslandskap til vi ankommer foten av Drakensbergfjellene, et velkjent reisemål for turgåere, tursyklister, fiskere og andre friluftsentustiaster. En vintermorgen her, det vil si fra april/mai til august, er som en frisk vintermorgen i Norge, med rim på bakken og frostrøyk fra munnen. Så ta med varmt tøy. Denne ettermiddagen kan du ta en spasertur i området, nyte deres spa med massasje, eller om du kommer på sommerstid, fra september til april, kan du ta en dukkert i bassenget. Drakensbergfjellene er en del av uKhahlamba World Heriage site.
Hotell Drakensberg Gardens Hotel eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 255 km

Dag 8: (Søndag) Drakensberg (FB, BM)
Du kan nyte dagen her ved foten av fjellet, leie hest og dra ut på ridetur, leie sykkel eller ta en av de mange fottur-stiene i om- rådet. Hotellet har dessuten tennisbane, Wellness Center& Spa, squashbane, fiskemuligheter og badminton, men vi anbefaler sterkt at du melder deg på vår hel dags utflukt til Sani Pass. På smale fjellveier blir du med en erfaren sjåfør i 4-hjulsdrevne biler oppover i Drakensbergfjellene, hvor du til slutt får oppleve en utsikt som kan ta pusten fra selv en fjellvant nordmann. Husk kamera! Høyt oppe i fjellet passerer vi grensen til det lille landet Lesotho, som er fullstendig omsluttet av Sør-Afrika. Leshoto har sin egen konge og kun 2,2 millioner innbyggere, hvorav de fleste bor i små landsbyer under meget værharde kår. Her oppe i fjellheimen kan temperaturen falle til mange minusgrader på vinteren, med iskalde stormkast. Snø er ikke noe uvanlig syn. Mange av innbyggerne bor i små leirhytter uten vann og strøm. Vi besøker en liten landsby og får besøke en familie i hjemmet deres og høre litt mer om livet her oppe i fjelllandsbyen. Vi kan love at det ikke er mye til luksus i den lille leirhytta, hvor det kan bo opptil både 5 - 6 mennesker som holder varmen om natten ved å sove rundt bålet. Hunder, griser, sauer og høner vandrer fritt på heiene. Vi er langt over tregrensen. Vi får smake på lokalt, hjemmebakt brød, og stopper for lunsj ved Afrikas høyeste pub, 2874 meter over havet, en riktig “fjellstue”. På ettermiddagen “klatrer” bilen ned fra fjellet, og tilbake til hotellet.
Mot tillegg: Sani Pass 4WD Adventure & cultural experience inkludert lunsj
Hotell: Drakensberg Gardens Hotel eller tilsvarende.

Dag 9: (Mandag) Eastern Cape Coast (FB, BM)
I dag krysser vi inn i provinsen Eastern Cape og passerer Nelson Mandelas fødested. Vi kjører gjennom et område som heter Trans- kei. Transkei var tidligere et eget land med sitt eget styre, men er i dag endel av Sør-Afrika. Her er små, travle, fargerike byer, og landsbygd med spredt bebyggelse, såkalte “homelands”. I dag er her stort sett små, beskjedne murhus, men for bare et titalls år siden bodde folket her i de tradisjonelle leirhyttene med stråtak, dyrket jorda og drev med husdyr. I dag er levestandarden økt. De fleste bor i små murhus, og har innlagt strøm. Men vann og toalett er fortsatt mangelvare for de fleste. Noen få har en vanntank for oppsamling av regnvann, men de fleste må fortsatt gå langt etter vann, og klesvask foregår fortsatt i elvene. Mange har fått seg jobb i Johannesburg, Durban eller i andre storbyer og pandler hjem i helgene. Småbarna blir ofte overlatt i besteforeldrenes ansvar. Sent på ettermiddag kommer vi frem til Chinsta East som ligger helt ute mot havet på the Wild Coast. Nedenfor det idylliske lille kysthotellet vårt, strekker det seg en uendelig hvit sandstrand. Vi har felles middag i den hyggelige restauranten, og her sovner du med lyden fra bølgene med stranden
Hotell: Crawfords Beach Lodge eller lignende.
Kjøredistanse i dag: 520 km

Dag 10: (Tirsdag) Eastern Cape Coast med Port Elisabeth (FB)
Vi våkner til lyden av havet, og du bør benytte morgentimene til en spasertur på stranden og kanskje dyppe tærne i det Indiske Hav. Tidlig på formiddagen går ferden videre mot nye opplevelser. Vi stopper i den sjarmerende, lille byen Port Alfred før vi fortsetter mot Port Elisabeth, en av Sør-Afrikas raskest voksende byer som i løpet av få år har økt fra ca 180.000 til 500.000 innbyggere. Byen blir også kalt Vindenes By. Her er en fin strandpromenade. Langs Boardwalk er det casino, restauranter, butikker og fargerike vannfontener—nesten som et Las Vegas i miniatyr. Hvis du vil besøke Boardwalk må du ta en taxi fra hotellet. Du kan f.eks. spise middag på en av restaurantene her.
Hotell: The Garden Court Kings Beach eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 340 km

Dag 11: (Onsdag) Knysna, Garden Route (FB, M)
Vi forlater Port Elisabeth og fortsetter videre vestover mot Garden Route. Vi gjør et stopp ved broen over Storms River. Ved Tsitsikamma Forest starter det offisielle “Garden Route”. Tsitsikamma er en nasjonalpark med dramatisk og vakker kystnatur, krappe fjellformasjoner, små fossefall, og bølger som slår mot brenningene. Vi har et lengre stopp her, hvor du bør benytte anledningen til en tur på stiene og hengebroene. Senere i dag stopper vi ved verdens høyeste stikkhopp, 260 meter høyt, og får adrenalinkikk bare ved å se på våghalsene som kaster seg ut fra Blouwkrans Brigde. Vi ankommer den lille byen Knysna (uttales “Naisna”) sent på ettermiddagen. På vei til vårt hotel, som ligger i utkanten av byen, stopper vi på strandpromenaden i Knysna for å se på folkelivet.
Hotell: Knysna Hollow Country Estate eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 300 km

Dag 12: (Torsdag) Oudtshoorn (FB)
I dag kjører vi over Outeniqua Pass til Oudtshoorn, kjent som verdens strutsehovedstad, pga alle strutsefarmene i området. På veien passerer vi de mest idylliske, vakre små kystbyer, blant andre George og Wilderness. Vi besøker en strutsefarm og vi tar også en tur dypt inn i de kjente grottene Cango Caves.
Hotell: Garden Court Mossel Bay eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag : 315 km

Dag 13: (Fredag) Cape Town (FB)
Vår siste dag langs Garden Route. Vi stopper i byen Mossel Bay for et muesumsbesøk, og kjører langs vakre Route 60, passerer Swellendam, Worcester, Robertson og Paarl. Vi kjører forbi vingårder og vindistrikter før vi sent på ettermiddag omsider ankom- mer Cape Town, etter en lang dag på veien. Vår reise avsluttes ved ankomsten til Cape Town.
Hotell: Sun Square Hotell eller tilsvarende
Kjøredistanse i dag: 540 km

Dag 14: (Lørdag) Cape Town (FB)
Utforsk Cape Town. Besøk Robben Island (bør forhåndsbestilles. Værforbehold), besøk Table Mountain, bestill en by- rundtur eller ta en tur i de røde sightseeing-bussene (hop on– hop off). Du kan også be om å få vårt utfluktsprogram og bestille utflukter derfra (må bestilles sammen med reisen). Husk å bestille billetter til Robben Island, i god tid før avreise.
Hotell: Sun Square Hotell eller tilsvarende

Dag 15: (Søndag) Cape Town (BB)
Hotell utsjekk klokken 11h00. Vi besørger din transport til Cape Town International airport.

 

Viktig å vite:
- Tillegg for enkeltrom
- Prisen er basert på gjeldende valutakurs ved betaling av reisen.
- Vi formidler flybilletter.
- Forbehold om tilstrekkelig antall påmeldte.
- Forbehold om justeringer i programmet.

IMG_1747
IMG_1957
IMG_1919 (1)
IMG_1986 (1)
IMG_1595
IMG_1564
IMG_2125
IMG_2110
IMG_1480
IMG_2107
IMG_2330
SONY DSC
IMG_1318
IMG_1730

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.