Kenya`s ukjente perler

Det finnes andre fine safariparker i Kenya enn Masai Mara. Dersom du vil utenfor de mest trafikkerte turistområdene, bør du vurdere en eller flere av de andre parkene.  Du får minst like fine safariopplevelser som i Masai Mara

 

Samburu

Samburu, nord i Kenya, er et av Kenyas mer ukjente safari-perler. Alle faller for Samburu`s vakre natur, skog, åpne sletter/savanner og slake åssider - og ikke minst for det rike dyrelivet langs bredden av elven Ewaso Nyiro. Det er en herlig følelse å dra på safari i Samburu og være helt alene om å observere en løvefamilie som hviler i skyggen av et tre. Kanskje dukker det opp et lite antall safaribiler rundt attraksjonene, men allikevel såpass begrenset at man sjelden sjeneres av det. De mest vanlige dyrene er sebra, giraff, antiloper, elefanter, gaseller, krokodille, løve, leopard og gepard - alle Big 4. Da mangler neshorn, men om du kombinerer Samburu med Ol Pejeta Conservancy som er kjent for sin neshornbestand, bør du ha alle Big Five innen rekkevidde. Samburu har for øvrig sine egne «Big Five» som er typisk for området: Gerenuk, somalisk struts, beisa oryx, reticulated giraffe og gravy's sebra.

Det tar cirka 6 timer på gode veier fra Nairobi til Samburu.

Samburu - Ol Pejeta cirka 2 timer og Ol Pejeta tilbake til Nairobi cirka 3 timer.

Du kan også kombinere Samburu og Ol Pejeta med safari i de andre parkene.

 

Ol Pejeta Conservancy

Ol Pejeta ved foten av Mount Kenya er en av Kenyas godt bevarte hemmeligheter og en annen safari-perle. Dette er et av de få private wildlife-reservater i Kenya, og her er det store sjanser for å se The Big Five. Vi benytter fortrinnsvis Serena Sweetwaters Tented Camp. Denne campen har et vannhull, hvor du kan observere dyrene som kommer for å drikke. Ol Pejeta har også en sjimpanse-park. Nattsafari kan bestilles mot et tillegg.

 

Amboseli National Park

Denne parken ligger ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Det vanligvis så tørre slettelandskapet med majestetiske Kilimanjaro i bakgrunnen, er et spektakulært syn. Amboseli har to myrområder, som blir tilført vann fra den smeltende snøen og isen fra Kilimanjaro. I Amboseli lever elefanter i store flokker, bøffel, løve, gaseller, leopard, gnu, hyene, sjakal, vortesvin, giraff, flodhest, sebra med flere, samt en rekke fuglearter. Amboseli ligger ca. 4 timers kjøretur fra Nairobi.

 

Lake Nakuru National Park og Lake Bogoria

Lake Nakuru ligger ved kanten av Great Rift Valley og er omkranset av Lake Nakuru Nasjonalpark som har et rikt fugle- og dyreliv. Her er det store muligheter for å se neshorn. Her finnes sebra, impala, gaseller, løver, leopard, hyener, giraffer, bøfler og flodhester, med flere. Flamingoene, som Lake Nakuru tidligere var kjent for, har dessverre emigrert til andre områder og kan oppleves i Lake Bogoria. Dersom du har mer enn en natt i Lake Nakuru, kan vi legge inn en dagstur til Lake Bogoria. Lake Nakuru ligger ca. 3 timers kjøretur fra Nairobi

 

Lake Naivasha og Hells Gate National Park

Av de 7 innsjøene som ligger i Kenyas del av Rift Valley, er Lake Naivasha den eneste sjøen som er ferskvann. Her er et rikt fugleliv. Inkludert i programmet er båttur på Naivasha sjøen hvor man går i land på Crescent Island for et enkelt nature walk. Her kan du gå blant ville dyr som giraff, sebra, gnu, hyener, pelikaner, vannbukker, bøfler og antiloper. Rovdyr finnes ikke her. Hells Gate National Park ligger like i nærheten, og her kan du leie sykkel. Dette er også et fint utgangspunkt for guidede fotturer av ulike varigheter.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC