Herlige Mauritius

Det er lett å forelske seg i Mauritius. Øya har alt man kan ønske seg for en eksotisk badeferie: Fantastiske strender, spennende mat, hoteller med god standard, særdeles gjestfrie mennesker og vakker natur. Her finnes fine muligheter for snorkling og dykking, for utflukter og opplevelser.

 

Hvilken side av øya er best

Nordsiden med turistbyen Grand Baie er det største turiststedet med et stort utvalg av restauranter og butikker. Vestkysten med landsbyen Flic en Flac er roligere med et begrenset utvalg spisesteder men godt med hoteller. Østsiden har mye uberørt natur, uberørte strender og et rolig tempo. Jo lenger sør du kommer jo færre turister vil du se. Her ligger lokale landsbyer på rekke og rad blant sukkerplantasjene.

 

Hoteller med god standard

På Mauritius kan du velge og vrake blant flotte hoteller. Selv 3* hotellene er velholdte og innbydende med strandbeliggenhet, SPA, minibar på rommene, aircondition, bassenger og solsenger av god kvalitet. Hotell La Pirogue (4*) på vestsiden av øya har en velutstyrt vinbar med sommelier, mens 5* Constance Belle Mare Plage har 2 golfbaner, 7 restauranter, 4 bassenger, 2,5 kilometer lang strand og en vinkjeller med svimlende 35.000 flasker vin fra hele verden. På Mauritius finnes et hotell for alle: Par på bryllupsreise, single, barnefamilier og vennegjenger. Det finnes også en rekke hoteller som har basert seg på kun voksne gjester, aldersgrense 18 år.

 

Befolkningen på Mauritius

Mauritius fremstår som mer velutviklet enn de andre destinasjonene i den indiske hav, og er et velfungerende og relativt moderne samfunn. Indere utgjør omtrent halvparten av befolkningen. Resten er afrikanere, kinesere og europeere, primært av fransk opprinnelse.

 

Mange aktiviteter på Mauritius

Foruten å dykke og snorkle, kan du dra på dypvannsfiske og katamaranturer. Besøk den livlige hovedstaden Port Louis eller lei bil og dra rundt øya på oppdagelsesferd. Andre populære utflukter er krokodille- og skilpadde-parken, løve- og gepardparken, Caselas naturpark, Mauritius Waterpark, sukkerfabrikken/museet, akvariet, den botaniske hagen og bryggeriet der de produserer rom – for å nevne noen. Du kan gå turer i fjellene, leie sykkel eller la en proff turguide vise deg øya. Ikke minst finnes det en rekke golfbaner for golf-entusiaster.

 

Tar vare på miljøet

Å drive miljøvennlig er gjennomgående for de fleste hotellene. De fleste har fjernet plastflaskene og lagt vekt på resirkulering og gjenvinning. Det finnes øko-hoteller som har sluttet med buffet til samtlige måltider og tilbyr kun a la carte menyer for å redusere matsvinnet. Hos disse er interiør, SPA-produkter, såpe, sjampo og bodylotion m.m. laget av miljøvennlige ingredienser. Kortreist mat, lokale produkter og lokal arbeidskraft står i fokus.

 

Kontakt oss for et tilbud

Ønsker du å reise til Mauritius? Vi kjenner øya og kan hjelpe deg å finne et hotell som passer dine ønsker og ditt budsjett. Du kan reise til Mauritius hele året, men vind og vær kan variere endel med årstidene og det er viktig å velge riktig side av øya for den årstiden du skal reise. Hotellvalget er også så omfattende at det kan være vanskelig å orientere seg når man ikke er kjent. Ta derfor kontakt med oss så hjelper vi deg.

Mauritius kan du også kombinere med safari i Kenya og Sør-Afrika. Fra disse destinasjonene går det direkte fly til Mauritius.

 

Du kan også kombinere Mauritius med safari i Tanzania, Botswana og Namibia, men da blir det med en mellomlanding og muligens en overnatting underveis.

 

shutterstock_762359380
shutterstock_669723772
shutterstock_441684991
shutterstock_357394127
DCIM100GOPROGOPR3424.JPG