Det beste av Sør-Afrika 14 dager

Opplev vakre Cape Town, den naturskjønne kyststripen Garden Route, og spennende Big Five safari. Malariafrie områder. Reis når det passer for deg.

Pris pr person i dobbeltrom fra kr 21.200,-
Tillegg for flybilletter

- Prisene kan variere med sesong, standard, varighet, valutakurser og antall personer.
- Vi kan formidle flybilletter.

 

EKSEMPEL PÅ PROGRAM:

Dag 1-2: Utreise fra Norge. Ankomst Cape Town for 4 netter
Ved ankomst Cape Town, blir du møtt av en sjåfør, som sørger for transport til hotellet i Cape Town.
4 netter i Villa Rosa Guesthouse eller tilsvarende, med frokost

Dag 3, 4 og 5: Cape Town
Cape Town blir med rette kalt for en av verdens vakreste byer. Byen ligger ved foten av majestetiske Table Mountain og byr på en rekke severdigheter. Dette er en moderne storby med hyggelige restauranter, et sjarmerende havneområde, gode shoppingmuligheter og spennende utflukter som kan bestilles som tillegg, blant annet til Robben Island, Kapp det gode håp, pingvinene ved Boulders Beach, med flere. Her er gode muligheter for aktiv ferie for de som vil ha fotturer, sykkelturer, haidykking i bur og hvalsafari. Rundt byen er det flotte strender. Vi har et stort utfluktsprogram. Benytt gjerne de røde hopp on/hopp off-bussene for sightseeing. Husk å bestille billetter til Robben Island, i god tid før avreise.

Dag 6: Garden Route, Oudtshoorn
Du blir hentet på hotellet om morgenen etter tidlig frokost og utsjekk. Bagasjen må medbringes, da dere ikke kommer tilbake til Cape Town. Garden Route fra Cape Town til byen Port Elisabeth er er en av verdens vakreste kystlinjer. Dette er en 4 dagers guidet tur i en liten internasjonal gruppe, hver torsdag fra Cape Town. Fra Cape Town kjører vi kjente Route 62 via Barrydale, hvor vi har lunsj (ikke inkludert) før vi kjører videre mot  Oudtshoorn som er kjent som «strutsehovedstaden». Inkludert er besøk på strutsefarm med guidet omvisning. På turen langs Garden Route benyttes minibuss med aircondition.
1 natt De Opstal Country Lodge eller tilsvarende
Inkludert i dag: Frokost og middag
Transport etappe i dag: Ca 5 timer

Dag 7: Knysna/Plettenberg Bay
Vi besøker Cango Caves – de velkjente dryppstensgrottene og fortsetter mot Knysna, en av de vakreste kystbyene i Sør-Afrika. Vi besøker livlige Knysna Waterfront, og dersom været tillater det tar vi et båt cruise til the Knysna Heads. Vårt stoppested for natten er vakre Plettenberg Bay. Vi har to overnattinger i Plettenberg Bay. Hog Hollow Country Lodge ligger i naturskjønne omgivelser, og er kjent for sitt gode kjøkken.
2 netter på Hog Hollow Country Club eller tilsvarende
Inkludert: Frokost og middag
Transport etappe ca 3 timer

Dag 8: Plettenberg Bay: Elephant Sanctuary
Etter frokost besøker vi Elephant Sanctuary, hvor man kan fotografere og få nærkontakt med elefantene. Etter lunsj (for egen regning) besøker vi Birds of Eden, et stort fuglereservat.  Hvis tiden og været tillater det kan man ta et hval/delfincruise (betales på stedet)

Dag 9: Tsitsikamma
Vi kjører den siste delen av Garden Route til vakre Tsitsikamma National Park. Gå den velkjente broen over Storm River og nyt den fantastiske utsikten. Vi avslutter reisen i Port Elizabeth ca. kl. 18:00 og kjører til hotellet i Port Elizabeth.
1 natt The Beach Hotell eller tilsvarende.
Inkludert: Frokost
Transport etappe ca. 2-3 timer

Dag 10: Big Five Safari
Dere blir hentet på hotellet. Bagasje må tas med. Kort kjøretur til Addo National Park, ca 30-60 minutter. Kuzuko Lodge blir deres bosted de neste dagene. Addo er et malariafritt safariområde, hvor vi finner alle De 5 Store (Big Five): Bøffel, Elefant, Leopard, Neshorn og Løve i tillegg til en rekke andre arter.  Allerede samme ettermiddag er dere ute på safari.
3 netter i Kuzuko Lodge eller tilsvarende
Inkludert: Frokost, lunsj og middag på safari. 

Dag 11 og 12: Big Five Safari
En typisk dag på safari starter i soloppgang, da det er mest dyr å se. Te, kaffe og enkel frokost serveres før 3-4 timers safari. Deretter tilbake til lodgen for en deilig brunch.  Midt på dagen er det varmt både for mennesker og dyr og da er det deilig å slappe av rundt bassenget. Ca klokken 15:00 snack lunsj og ny safaritur med drinker i solnedgangen over savannen. Safariturene er i åpen jeep. Det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien! Her vil du oppdage magien i den afrikanske villmarken. Lodgen tilbyr bush walks både i og utenfor Big Five area. Dette bør du melde deg på ved bestilling av reisen pga begrenset med plass. 

Dag 13 og 14: Hjemreise og ankomst Norge
Transport til flyplassen


Prisen inkluderer:
- Transport som beskrevet
- Måltider som beskrevet
- Flyplass transfer
- Alle skatter og nasjonalpark avgifter
- Overnattinger som beskrevet
- Utflukter og safariturer som beskrevet
- Engelsktalende guide på Garden Route og på safari.

Prisen inkluderer ikke:
- Tips til guider/sjåfører
- Avbestillings- og reiseforsikring
- Vaksiner, der dette er nødvendig
- Måltider som ikke er nevnt i programmet
- Utflukter og aktiviteter som ikke er spesifisert som inkludert
- Enkeltromstillegg

Transport etappene langs Garden Route er gitt med forbehold. Det kan oppstå forsinkelser på grunn av stor trafikk, veiarbeid og lignende. Bostedene i tilbudet er basert på at det er ledig kapasitet ved bestilling. Det er kun et begrenset antall plasser på turen langs Garden Route, så vi anbefaler å bestille tidlig. Safari kan bli lagt til tilsvarende safariparker til Addo National Park. Vi tar forbehold om at det kan skje endringer i programmet.

The beautiful city of Cape Town, with its gorgeous mountains white sand beaches and clear blue water
ostriches-838976_1920
south-africa-1001433_1920 (1)
elephant-family-2776148_1920
Depositphotos_33850159_l-2015
cheetah-246893_1920
blackbuck-3044156_1920

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.