Følg oss - Tlf +47 930 74 765 / +47 950 10 024 - post@hibiscusreiser.no

Gruppereiser i Afrika

Bli med på en av våre gruppereiser i Afrika

Du reiser i en internasjonal gruppe med folk fra hele verden. Engelsktalende dyktig guide/sjåfør er med på reisen. Dette er turer for eventyrlystne i alle aldre. Du kan velge mellom campingturer og turer med overnatting i hoteller og pensjonater. Vi har også ekspedisjoner utenfor allfarvei for den som er erfarne reisende som vil oppleve noe nytt. Vi har mange utreiser i året til ulike reisemål, som Botswana, Zimbabwe, Namibia, Mosambik, Malawi, Sør-Afrika og Zambia, evt en kombinasjon mellom flere av disse.  Du bør ha minst 2 uker til rådighet. Dette er en utmerket reiseform for de som reiser alene, for familier med litt større barn og for par og vennegjenger.

 

Trygghet ved bestilling hos oss

Vi samarbeider med håndplukkede lokale arrangører for våre gruppereiser. Det koster det samme om du bestiller en tur hos oss som det koster å bestille direkte fra lokal arrangør, og du slipper dyre pengeoverføringer til utlandet. Du er dessuten dekket gjennom det norske Reisegarantifondet og står sterkt dersom lokal arrangør skulle gå konkurs eller andre uforutsette problemer skulle dukke opp. Vi har vært på flere av turene, og har god kjennskap til deres produkter og kan gi gode råd og tips både før booking og under planleggingen av reisen.

Vi sender deg programmet dag for dag. Vi er behjelpelige med å booke flybilletter, men flyreisen er på egenhånd. Når du ankommer reisemålet, blir du tatt imot av en representant for den lokale arrangøren, som sørger for transport til et hotell der du overnatter før gruppereisen begynner.

 

Slik foregår gruppereisen

Neste morgen møter du dine reisefeller og guiden, og etter en registrering og grundig informasjon, begynner eventyret. Denne typen reise kalles en «overland-tur». Det vil si at du opplever Afrika landeveien og det må nødvendigvis bety mye kjøring og en del lange transport etapper. Dette er ikke til å unngå når man skal kjøre til ulike områder i et land, og kanskje gjennom flere land i løpet av turen.  Reisen foregår i en spesialbygget truck (se illustrasjonsbilder). Det er viktig å være klare over at turen ikke foregår i en tradisjonell turistbuss med aircondition og en guide med mikrofon i fronten. Dette er mindre formelt og mer laid back «backpacker-stil». Med på reisen er en eller to erfarne guider/sjåfører/kokk som sørger for nødvendig informasjon, planlegging, matlaging osv. De fleste måltider er inkludert. Hvis du er eventyrlysten og sporty, og drømmer om et autentisk afrikansk eventyr, så er denne turen en av de beste måtene å reise på. Gruppene kommer fra alle samfunnslag, og av ulike nasjonaliteter. Minimum 4 reisende pr gruppe. Maks 12 eller 24. Mest vanlig er mellom 12 og 18 personer. Bostedene er av enkel til mellomklasse standard. Det er ofte et godt sosialt samvær i gruppen og noen finner venner for livet.

 

En typisk dag på reise i Afrika

Hver dag i Afrika er ny og spennende. Dagen starter ofte tidlig, og brukes på å reise fra ett sted til et annet. Turene kan dekke store avstander, og inkluderer mange høydepunkter. En typisk dag ​​starter ved soloppgang, noe som gjør det meste ut av hvert minutt. Frokost og lunsj er vanligvis en enkel affære på en lokal rasteplass. Middagene tilberedes og spises under enkle men hygieniske forhold utendørs. Dette er et sosialt konsept hvor man kommer tett innpå hverandre. Du er velkommen til å hjelpe til med å lage mat og rydde opp. Man kommer vanligvis til nye steder hver kveld og overnatter på hyggelige, men enkle pensjonater og hoteller. Hvis du vil ha en skikkelig villmarksopplevelse velger du camping. Da er alt campingutstyr inkludert. Det eneste du trenger å ta med av campingutstyr er sovepose. Det en magisk opplevelse når man samler seg rundt bålet om kvelden under en sort stjernehimmel til lyden av Afrika.

 

Se et lite utvalg av gruppeturene her: https://hibiscusreiser.no/gruppereiser/

1-Sunway-Safaris-vehicle
Sunway safaris 6
aAjC-QfC
Sunways safaris3

Ønsker du et uforpliktende tilbud?

Vi skreddersyr din drømmereise.